مرکز خدمات فولاد ایران- در بیشتر کشورهای خاورمیانه قیمت میلگرد در ژانویه نسبت به دسامبر تغییر نکرده است.

قیمت میلگرد در ترکیه در پی افزایش قیمت قراضه بالا رفته است. محدودیت‌های فصلی جمع‌آوری قراضه در آمریکا و اروپا و افزایش تقاضای کارخانه‌ها به قراضه منجر به بالا رفتن قیمت این محصول در کشورهای ساحلی اقیانوس اطلس شده است. قیمت قراضه سنگین کلاس ۱ و ۲ آمریکا و انگلیس نیز از قیمت ۳۲۰ دلار هر تن سی‌اف‌آر ترکیه به ۳۴۰ دلار هر تن سی‌اف‌آر یا بیشتر رسیده است. تقاضای کارخانه‌های ترکیه نیز در سال جدید در پی تکمیل موجودی بالا رفته است.

قیمت میلگرد صادراتی ترکیه به کشور‌های خاورمیانه از قیمت ۵۰۰ دلار هر تن در نیمه دوم دسامبر به ۵۱۰ تا ۵۲۰ دلار هر تن در اوایل ژانویه افزایش یافته است. قیمت‌های پیشنهادی قیمت‌های بالایی هستند و قیمت مورد نظر کارخانه‌ها ۵۰۰ تا ۵۱۰ دلار هر تن سی‌اف‌آر است. پیش‌بینی می‌شود که روند قیمت قراضه تا اواخر مارس صعودی باشد و احتمال کاهش قیمت این محصول ضعیف است. کارخانه‌های ذوب‌آهن نیز قیمت‌ها را بالا خواهند برد که متعاقب آن قیمت محصولات نیمه‌تمام فولادی نیز بالا خواهد رفت. قیمت محصولات نیمه تمام فولادی روسیه و اوکراین از قیمت ۴۲۰ تا ۴۳۰ دلار هر تن فوب در اواخر دسامبر به قیمت ۴۳۰ تا ۴۴۰ دلار هر تن فوب افزایش یافته است. قیمت محصولات نیمه‌تمام فولادی در کارخانه ترکیه نیز به قیمت ۴۶۰ دلار هر تن بدون محاسبه مالیات ارزش افزوده رسیده است. افزایش هزینه‌ها دلیل اصلی بالا رفتن قیمت قراضه است و با کاهش قیمت قراضه نرخ میلگرد نیز در بازار کاهش خواهد یافت. با افزایش سطح تقاضا در بازار احتمال رشد قیمت‌ها نیز وجود دارد. در سال جاری، میزان بودجه اختصاص یافته به بخش‌های عمرانی و زیربنایی در امارات، عربستان، مصر، اردن و لیبی افزایش یافته است، اما افزایش این بودجه در ایران به رشد قیمت نفت تا ۷۵ دلار هر بشکه بستگی دارد. قیمت نفت در ماه ژانویه به ۸۰ دلار هر بشکه رسید، اما این افزایش قیمت‌ها موقتی است.

میزان تقاضای میلگرد در امارات در سال جاری در مقایسه با سال ۲۰۰۹ بیشتر خواهد بود، اما با احتساب این افزایش قیمت‌ها هنوز ۳۰ تا ۴۰ دلار از میزان قیمت‌ها پیش از بحران کمتر خواهد بود. پس از اتمام ساخت برج دبی که بلندترین برج دنیا است هنوز ساخت پروژه جدیدی در این کشور آغاز نشده است. مشکلات مالی سال گذشته دبی منجر به کاهش اعتبار اقتصادی دبی به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه شده است.

سال گذشته مصر با واردات ۹۳/۲ میلیون تن میلگرد از ترکیه که رشدی ۵/۷ برابری را نسبت به سال ۲۰۰۸ نشان می‌دهد به بزرگ‌ترین وارد‌کننده میلگرد در منطقه تبدیل شد و کاهش واردات کشورهای دیگر منطقه را جبران کرد. پیش‌بینی می‌شود که واردات میلگرد مصر از ترکیه در پی تصمیم دولت مبنی بر حمایت از تولید‌کننده‌های داخلی پایین بیاید.