بورس‌نیوز- تلاش‌های زیادی برای رونق بورس کالا در بخش محصولات فلزی و پتروشیمی‌انجام شد که با حمایت اصولی و به هنگام نهاد‌های مرتبط با این دو بخش امروز شاهد رونق معاملات کالاهای مذکور در بورس کالا هستیم. این اقدام توانسته شفافیت هر چه بیشتر قیمت محصولات فلزی و پتروشیمی‌ را به دنبال داشته باشد که هر دو طرف جریان؛ یعنی خریدار و فروشنده از مبادله کالا در بورس منتفع شده‌اند.

اما در مقابل شاهد عدم حمایت اصولی از بورس کالای کشاورزی به‌رغم وعده‌های فراوان هستیم که در نهایت به مهجور شدن این بازار منجر شده است.

مطالب فوق را عارفه ملایی، مدیرعامل کارگزاری خوشه‌چین و از فعالان بورس کالای کشاورزی و بورس فلزات گفت و ادامه داد تا زمانی که این دو بخش به صورت مستقل از هم به فعالیت مشغول بودند امید بهبود وضعیت بورس کالای کشاورزی وجود داشت، اما با ادغام این دو بازار دیگر امیدی به رویت بورس کالای کشاورزی و حمایت از آن وجود ندارد.

ملایی با اشاره به پیگیری‌های به عمل آمده با مسوولین ذی‌ربط برای رفع مشکلات بورس کالای کشاورزی به خبرنگار بورس‌نیوز گفت: تاکنون جلسات متعددی را با مسوولین وزارت بازرگانی و وزارت جهاد کشاورزی که دو نهاد اصلی تاثیرگذار در حوزه کشاورزی به شمار می‌روند ترتیب داده‌ایم و در تمامی ‌این جلسات خواسته شده مسوولین با راهکارهایی همچون انتقال خریدهای تضمینی دولت (گندم و برنج و...) به بورس کالای کشاورزی یا الزام واردکنندگان به عرضه محصولات خود در بورس به رونق این بخش کمک نمایند، اما تاکنون هیچ اقدام عملی در این رابطه صورت نپذیرفته است. مدیرعامل کارگزاری خوشه‌چین تصریح کرد در کشوری که بیش از ۱۳۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌شود و دولت خریدار اصلی برخی کالاهای اساسی مانند گندم و برنج است، نباید وضعیت چنین باشد و در صورتی که مسوولین به طور جدی قصد رونق بورس کالاهای کشاورزی را دارند، می‌توانند شرایط انتقال این معاملات را در بورس کالای کشاورزی فراهم سازند که متاسفانه در این خصوص نیز اراده جدی مشاهده نمی‌شود.

وی ورود انواع کالای کشاورزی را به بورس و انجام معاملات آنها را موجب شفاف‌سازی قیمت‌ها و حذف دلالان این بخش که از این طریق صاحب سودهای کلان می‌شوند، دانست و افزود: به نظر می‌رسد حفظ منافع عده خاص باعث شده که تاکنون هیچ اقدام مفیدی در خصوص تقویت بورس کالای کشاورزی صورت نپذیرد.