عوامل رشد طلا در هفته گذشته
مهمترین اتفاقاتی که در هفته اخیر در بازارهای جهانی افتاده است و بازار طلا را نیز تحت تاثیر خود قرار دادهاست، به شرح ذیل است: در اوایل هفته گذشته، به گزارش خبرگزاری Reuters، کارشناسان اقتصادی براین باورند که باتوجه به سیاست فدرال رزرو مبنی بر ثابت نگه داشتن نرخ بهره در این کشور، امکان افزایش ارزش دلار در آیندهای نزدیک، دور از دسترس به نظر میرسد، هرچند که شاید در بلند مدتاین سیاست به نفع اقتصاداین کشور باشد، ولی با تداوم نگرانیها در مورد کاهش ارزش داراییها و به منظور فرار از تورم، بازار طلا تحت تاثیراین گزارش با افزایش تقاضا مواجه شد و بهای این فلز در بازارهای جهانی با افزایش همراه شد.
همچنین در هفته گذشته، در پی انتشار گزارش یورو استات (اداره آمار اروپا) مبنی بر افزایش تولید ناخالص ملی این منطقه به میزان ۴/۰ درصد، که خروج از رکوداین منطقه اقتصادی را نشان میدهد، ارزش نرخ برابری یورو در مقابل دلار افزایش یافت و در همین راستا بهای فلزات گرانبها مانند طلا نیز با افزایش مواجه شد.
در همین حال، به دلیل تداوم کاهش ارزش دلار و وابسته بودن اقتصادهای بزرگی همچون چین به دلار، این کشورها در حال تبدیل ذخایر ارزی خود از دلار به طلا هستند و به همین دلیل تقاضای فیزیکی برای طلا افزایش یافته است.این مساله نیز افزایش بهایاین فلز گرانقیمت و رکورد شکنی مجدد این فلز در بازارهای جهانی را در بر داشته است.
در همین حال در هفته گذشته به نقل از سایت Bloomberg، موسسه طلای Harmony که پنجمین تولید کننده بزرگ طلا در جهان میباشد، اعلام کرد که تصمیم به متوقف نمودن تولید طلای برخی از معادن خود کرده است که علت این امر فرسوده بودن و پایان عمراین معادن و همچنین افزایش بهای تمام شده طلای استخراجی معادن مذکور است که پروسه تولید را مقرون به صرفه نمیسازد. انتشاراین خبر که توسط مدیر کلاین موسسه Graham Briggs ،در روز چهارشنبه اعلام شد، موجب گردید تا بازار طلا راتحت تاثیر خود قرار داده و جو روانی ناشی از کمبود عرضه در بازار این کالای سرمایهای، سبب افزایش بهای طلا در بازارهای جهانی شود. این در حالی است که، به گزارش سایت World Gold Council (صندوق طلای جهان)، آمار عرضه و تقاضای جهانی برای طلا نشان میدهد کهاین صعود اخیر طلا و رکورد شکنی مجدد آن دلالت بر تقاضای واقعی طلا ندارد وبه نظر میرسد این پیک تقاضایی برای طلا به دلیل فروپاشی سیستمهای مالی و اقتصادی در کشورهای پیشرفته و هجوم سفته بازان و دلالان به دو بازار طلا و نفت به عنوان دو کالای استراتژیک جایگزین برای سرمایهگذاری، در شرایط نامساعد بازارهای پولی و مالی
است.
براساس گزارش عرضه و تقاضا در 30 سپتامبر، حجم کل تقاضای جهانی طلا در حدود 3/800 تن بوده است که به نسبت مدت مشابه سال 2008، 34 درصد کاهش یافته در حالی کهاین میزان تقاضا نسبت به 8/724 تن در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، در حدود 10 درصد افزایش داشته است.
تحلیل تکنیکال طلا
با توجه به شواهد موجود در تحلیل تکنیکال، به نظر میرسد که روند بلند مدت صعودی طلا رو به اتمام باشد و با توجه به اسیلاتورهای مشاهده شده، احتمال ریزش آن نیز وجود دارد. در هفته گذشته طلا روندی افزایشی داشت.
برای هفته معاملاتی آینده این پیشبینی وجود دارد که با احتمال زیادی، طلا در این هفته نیز روندی صعودی داشته باشد، که دراین صورت قیمت آن با عبور از نزدیکترین سطح مقاومتی خود که ۱۱۶۰ دلار است، احتمالا تا سطح مقاومتی ۱۲۰۰، نیز افزایش پیدا کند و در غیراین صورت چنانچه طلا بخواهد روندی نزولی داشته باشد، در صورت عبور کردن از سطح حمایتی ۱۱۲۰ دلار، احتمالاینکه قیمت آن تا حمایت مهم ۱۱۰۰ دلار نیز کاهش پیدا کند، نیز وجود دارد. در همین حال باتوجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیر منتظرهای رخ ندهد، پیش بینی میشود که طلا در این هفته روندی صعودی داشته باشد، هرچند که ممکن است دراین بین با نوساناتی نیز همراه شود و شواهد موجود در تکنیکال نیز از این پیشبینی حمایت میکند. روند قیمتی طلا در هفتهای که گذشت به قرار زیر است:
منبع: شرکت کارگزاری سیولکس کالا
ارسال نظر