بار دیگر از سوی معاون وزیر صنایع مطرح شد:
پیشنهاد افزایش ۲۰درصدی تعرفه واردات فولاد
گروه بورس کالا - با رکود بازار جهانی و بهخصوص بازار فولاد از نیمه دوم سال گذشته فولادسازان کشور همگی از دولت درخواست کردند تا به منظور حمایت از صنعت فولاد تعرفه واردات محصولات فولادی را که در برخی موارد صفر بود افزایش دهد. با شدت گرفتن این درخواستها، وزارت صنایعومعادن نیز از ابتدای سال به صورت جدی بحث افزایش تعرفه واردات را مطرح کرد که در نهایت با بررسی آن در کمیسیون ماده یک با رای منفی اعضا منتفی شد.
با منتفی شدن افزایش تعرفه در کمیسیون ماده یک، فولادسازان گرچه از حمایت دولت دلسرد شدند، اما همچنان به حمایت دولت چشم داشتند، البته قبل از انتخابات رشد تعرفه فولاد از جمله وعدههایی بود که دولت به فولادسازان داد و این موضوع در آستانه انتخابات به حدی جدی شد که حتی میزان تعرفه واردات محصولات فولادی نیز مشخص شده و از فولادسازان شروطی بابت کنترل قیمت محصولاتشان اخذ شد که در صورت کنترل رشد قیمتها تا ده درصد دولت تعرفه واردات را افزایش دهد، همچنین مقرر شد در صورت رعایت شروط دولت از سوی فولادسازان تعرفه واردات از اواخر خردادماه اجرایی شود، اما بعد از انتخابات این وعده محقق نشده و اجرایی نشدن این موضوع نیز رعایت نکردن شروط دولت مبنیبر کنترل رشد قیمتها تا ده درصد عنوان شد.
درخواست برای رشد تعرفهها با بیمیلی دولت در آن مقطع خاتمه یافت. اما با مطرح شدن بحث حذف یارانهها بار دیگر این موضوع از سوی فولادسازان مطرح شد که این بار نیز مسعود سمیعینژاد، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنایع از پیشنهاد افزایش ۲۰درصدی تعرفه واردات فولاد خبر داده است، وی با اشاره به دلایل مطرح شدن مجدد تعرفه واردات فولاد در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: در بین واحدهای معدنی و صنایع معدنی، شرکتهای تولیدکننده میلگرد بیش از بقیه دارای بدهی معوق هستند که این موضوع در کارگروه حمایت از تولید پیگیری میشود.وی اظهار داشت: معدن و صنایع معدنی نسبت به بخش صنعت دارای اقساط بانکی معوق کمتری است، ولی در عین حال برای استمهال بدهی شرکتهای معدنی مشکلدار نیز در کارگروه حمایت از تولید تصمیمگیری شده است. وی افزود: تعداد این واحدها محدود است و بیشتر به شرکتهای فعال در زمینه تولید میلگرد و محصولات فولادی اختصاص دارد که با توجه به کاهش قیمت جهانی شمش فولاد در سال گذشته، واردات شمش توسط بخش خصوصی به تولید واحدهای صنایع فلزی کشور لطمه وارد کرد، ولی با حمایتهای دولت توانستیم این مساله را کنترل کنیم.وی در مورد آخرین وضعیت تعرفه واردات فولاد نیز گفت: در حال حاضر تعرفه فولاد تاثیر زیادی بر بخش صنعت کشور ندارد.
سمیعینژاد با بیان اینکه وزارت صنایع پیشنهاد افزایش ۲۰درصدی تعرفه واردات فولاد را به کمیسیون ماده یک ارائه داده است، افزود: هنوز در این مورد تصمیمگیری نهایی صورت نگرفته است. وی همچنین با بیان اینکه تغییراتی در خصوص تعرفه واردات ماشین آلات بخش معدن اتفاق نیفتاده است، گفت: اتفاقی در این زمینه نیفتاده و وزارت صنایع پیشنهادی در این مورد نداشته است.
ارسال نظر