قیمت بیلت و میلگرد در هفته مورد بررسی، در اغلب بازارهای عمده جهانی از روند ثابتی برخوردار بوده است.

به گزارش شرکت کارگزاری سی ولکس کالا به نقل از متال بولتن، ضعف تقاضا در بازار محصولات فولادی نهایی، موجب شده که قیمت شمش فولادی در اغلب بازارهای جهانی ثابت باقی بماند. باید توجه داشت از آنجایی‌که قیمت آهن قراضه در بازارهای جهانی مجددا رو به افزایش گذاشته لذا انتظار می‌رود در صورت تداوم روند صعودی قیمت آهن قراضه، قیمت بیلت نیز تحت تاثیر قرار گیرد.
بیلت صادراتی‌ترکیه بدون تغییر
آخرین اطلاعات از بازار‌ترکیه حاکی است، در هفته مورد بررسی، قیمت بیلت در بازار داخلی‌ترکیه و همچنین قیمت معاملاتی‌این کشور در بخش صادرات، برای چهارمین هفته متوالی، از ثبات برخوردار بوده است. در هفته مورد بررسی، قیمت فروش بیلت در بازار داخلی‌ترکیه به طور متوسط در حدود 405-400‌دلار/تن (تحویل درب کارخانه و بدون احتساب vat) اعلام شد، که در مقایسه با هفته گذشته، تغییری نداشته است. در بخش صادرات هم آخرین قیمت صادراتی بیلت معادل 420-410‌دلار/تن، فوب اعلام شده است که درمقایسه با هفته گذشته ثابت بوده است.
درحال حاضر، کشورهای شرق آسیا عمده‌ترین واردکننده بیلت از‌ترکیه است. فعالان بازار با توجه به افزایش قیمت آهن قراضه در بازارهای جهانی، معتقد هستند در صورت استمرار روند افزایشی قیمت آهن قراضه وارداتی فولادسازان‌ترکیه، احتمال افزایش قیمت بیلت صادراتی‌ترکیه دور از انتظار نیست.
بی‌تمایلی کشورهای حوزه خلیج فارس به خرید بیلت
در هفته مورد بررسی، قیمت معاملاتی بیلت بر مبنای سی اف آر بنادر کشورهای منطقه خلیج فارس، ۴۵۰-۴۴۰‌دلار/تن، سی اف آر، اعلام شد که نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته است. فعالان بازار اعلام می‌کنند که عدم فعالیت خرید بیلت توسط کارخانه های نوردی کشورهای حوزه خلیج فارس همچنان ادامه دارد.
با توجه به قیمت پیشنهادی کشورهای CIS برای فروش بیلت (450-440‌دلار/تن، سی اف آر خلیج فارس) و قیمت عمده فروشی میلگرد در بازار داخلی‌این کشورها (470‌دلار/تن در دبی)، واضح است که تولید میلگرد با بیلت وارداتی به‌شرح فوق، فاقد حاشیه سود برای تولیدکنندگان است و لذا نوردی کاران ‌این مناطق تمایلی به خرید بیلت در‌این سطح از قیمت‌ها ندارند. برای فعال کردن واردات بیلت در منطقه چاره‌ای جز کاهش قیمت بیلت یا افزایش قیمت میلگرد در‌این کشورها وجود ندارد. تقویت نسبی بازار داخلی فولاد چین همچنان عامل اصلی افزایش قیمت پیشنهادی بیلت صادراتی است، ولیکن قیمت‌های پیشنهادی مذکور رقابتی نیستند.
میلگرد همچنان ثابت بود
در هفته مورد بررسی در اغلب بازارهای عمده جهانی، از ثبات برخوردار بوده است.
ثابت بودن قیمت بیلت و ضعف تقاضا در بازار محصولات فولادی طویل در چندین ماه اخیر مانع از افزایش قیمت‌ها از سوی تولیدکنندگان شده است، لکن با تغییر جهت اخیر در بازار آهن قراضه و سایر مواد اولیه تولید، انتظار می‌رود در صورت تداوم روند موجود در بازار مواد اولیه، قیمت میلگرد نیز تحت تاثیر قرار گرفته و رو به افزایش بگذارد؛ اما نباید فراموش کرد که برای بهبود پایدار در وضعیت بازار محصولات فولادی، نیاز به افزایش تقاضا است و بدون تقویت تقاضا هر گونه افزایش قیمت موقتی و شکننده خواهد بود.
میلگرد صادراتی‌ترکیه 455‌دلار
از بازار‌ترکیه خبر می‌رسد، در هفته مورد بررسی، قیمت میلگرد در بازار داخلی‌این کشور و نیز قیمت میلگرد صادراتی آن همانند چند هفته اخیر،از روند باثباتی برخوردار بوده است. قیمت میلگرد در بازار داخلی‌ترکیه در هفته مورد بررسی در حدود ۴۶۰-۴۵۰‌دلار/تن، تحویل درب کارخانه بوده است که در مقایسه با هفته قبل، تغییری نداشته است. در بخش صادرات هم قیمت صادراتی میلگرد‌ترکیه، همانند چند هفته قبل، ۴۶۰-۴۵۰‌دلار/تن، فوب گزارش شده است.
برخی از گزارشات حاکی است که به دنبال افزایش قیمت آهن قراضه وارداتی‌ترکیه، تعدادی از تولیدکنندگان کوچک میلگرد‌ترکیه، قیمت صادراتی خود را به 475-470‌دلار/تن، فوب افزایش دادند. همچنین تعدادی دیگر از تولیدکنندگان از دادن پیشنهاد قیمت برای صادرات میلگرد خودداری می‌کنند تا شرایط بازار آهن قراضه شفاف‌تر شود. گمرک‌ترکیه اعلام کرد که میزان صادرات مقاطع فولادی ‌این کشور در ده ماهه سال 2009 بالغ بر 1342‌هزار تن بوده است. ‌ایران با واردات 233‌هزارتن بیشترین صادرات کشور‌ترکیه را به‌خود اختصاص داده است و کشورهای عراق با واردات 165‌هزار تن و مراکش با 99‌هزار تن‌، در رده های بعدی قرار دارند.
چین رشد قیمت میلگرد را تجربه کرد
در بازار داخلی چین، به دنبال تداوم کاهش سطح موجودی انبارها و بهبود نسبی تقاضا، قیمت میلگرد در هفته مورد بررسی هم روند صعودی داشته است. به‌عنوان مثال، متوسط آخرین قیمت میلگرد سایز 20‌میلیمتر در مناطق مختلف‌ این کشور، 3770-3630 یوآن/تن (553-532‌دلار/تن) اعلام شده است که نسبت به هفته قبل، حدود 40-30 یوآن/تن افزایش داشته است. افزایش قیمت مواد اولیه تولید به همراه تقویت تقاضا در بازار داخلی چین عامل اصلی افزایش قیمت در بازار ‌این کشور بوده است. قیمت میلگرد صادراتی چین نیز از 520-500‌دلار/تن، فوب در هفته گذشته به 520-505‌دلار/تن، فوب در هفته مورد بررسی رسید که بیانگر رشد جزئی قیمت صادراتی میلگرد چین است که عمدتا ناشی از افزایش قیمت در بازار داخلی ‌این کشور بوده است.
افزایش جزئی میلگرد صادراتی CIS
قیمت معاملاتی میلگرد صادراتی کشورهای CIS در هفته مورد بررسی در سطح 450-440‌دلار/تن، فوب بوده است که در مقایسه با هفته قبل، افزایش جزئی داشته است. تولیدکنندگان میلگرد کشورهای CIS در صادرات میلگرد تولیدی خود با مشکل مواجه هستند و در صورت ادامه‌ این وضعیت، احتمال کاهش بیشتر تولید از سوی تولیدکنندگان برای ‌ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا دور از انتظار نیست.
آخرین قیمت گزارش شده برای میلگرد وارداتی کشورهای حوزه خلیج فارس،۴۸۰-۴۷۰‌دلار/تن، سی اف آر اعلام شده است، که نسبت به هفته گذشته، تغییری نداشته است. میزان تقاضای میلگرد کشورهای منطقه پایین است و تلاش صادرکنندگان میلگرد از جمله صادرکنندگان‌ ترکیه برای افزایش صادرات تاکنون بی‌نتیجه بوده است. برخی گزارشات حاکی از پیشنهاد قیمت ۴۶۰‌دلار/تن، سی اف آر نیز است، ولی حجم واردات به دلیل موجودی بالای انبارها و تقاضای پایین در کشورهای‌ این منطقه، کم و محدود است.
میلگرد در امارات تنی490‌دلار
آخرین قیمت میلگرد تولید داخل در بازار امارات متحده عربی، ۱۸۳۰ درهم/تن (۴۹۸‌دلار/تن، وزن تئوریکال) با شرایط پرداخت ۳ تا ۴ ماهه است که نسبت به هفته قبل کاهش جزئی داشته است. قیمت نقدی میلگرد در امارات حدود ۱۸۰۰ درهم/تن (۴۹۰‌دلار/تن) اعلام شده است و فعالیت خرید و فروش در بازار راکد است.
در آمریکا، قیمت میلگرد در بازار داخلی ‌این کشور برای جلب مشتری در حال کاهش است. آخرین قیمت میلگرد در بازار داخلی آمریکا معادل 496-485‌دلار/تن تحویل درب کارخانه اعلام شده است؛ در حالی که قیمت در هفته گذشته معادل 518-507‌دلار/تن، بوده است.