خبر- رییس پژوهشکده توسعه فناوری پالایش پژوهشگاه صنعت نفت:
آسفالت گوگردی موجب دگرگونی ساخت آسفالت میشود
آسفالت گوگردی موجب دگرگونی ساخت آسفالت میشود و با به ثمر رسیدن این تکنولوژی، مسیر ساخت آن دگرگون خواهد شد.
منصور بزمی، رییس پژوهشکده توسعه فناوری پالایش پژوهشگاه صنعت نفت، با بیان این مطلب اظهار داشت: ماده اصلی ساخت آسفالت قیر است که در صنایع پتروشیمی تولید میشود، قیمت هر تن قیر بیش از ۳۵۰دلار است و کشورهای خارجی خواهان صادرات قیر از کشور ما هستند.
وی افزود: یکی از فرآوردههایی که در کشور ما تولید میشود گوگرد است. سالانه بیش از دومیلیون تن گوگرد در صنایع مختلف بهویژه در صنایع پالایش نفت و گاز تولید میشود که بخش قابل توجهی از آن مازاد بر مصرف است و صادرات آن نیز با توجه به قیمت پایین (حدود ۵۰دلار برای هر تن) مقرون به صرفه نیست.
رییس پژوهشکده توسعه فناوری پالایش پژوهشگاه صنعت نفت در ادامه بیان کرد: با توسعه فازهای جدید پارس جنوبی مقدار تولید گوگرد بیشتر میشود و با بهرهبرداری از این فازها شاهد تولید دو یا سه برابر بیشتر خواهیم بود.
بزمی در ادامه گفت: در راستای به کارگیری و مصرف گوگرد در صنایع داخلی، پژوهشکده پالایش صنعت نفت موفق به تهیه فرمولاسیون و فناوری ساخت آسفالت گوگردی شده است که خوشبختانه بنا بر بررسیهای صورت گرفته عملکرد این آسفالت در مقایسه با آسفالت معمولی در مواردی بهتر بوده و هیچگونه آلودگی مهمی ناشی از تصاعد ترکیبات گوگرد در مراحل ساخت قیر گوگردی و اجرای آسفالت مشاهده نشده است.
وی افزود: در تولید آسفالت گوگردی حدود ۲۰ تا ۳۰درصد از گوگرد استفاده شده است و در صورتی که برای تولید آسفالت، گوگرد جایگزین قیر شود حدود ۷۰میلیون دلار در سال صرفهجویی ارزی داریم.
رییس پژوهشکده صنعت نفت ایران تصریح کرد: برای اولین بار در کشور با بررسی مسائل زیستمحیطی و ایمنی، آسفالت گوگرد در مقیاس صنعتی تولید و جادهای بهطول یک و نیم کیلومتر در یکی از محورهای نسبتا پرتردد استان خراسان رضوی ساخته شد که حدود ۵/۱ سال است در زیر بار ترافیکی قرار دارد.
ارسال نظر