بنا به آخرین گزارش موسسه مشاوره مپس (MEPS)، در ماه سپتامبر ۲۰۰۹، میانگین ارزش معاملاتی نورد گرم فولاد تقریبا۱۰دلار/ هرتن افزایش داشت. سطح موجودی کالا با توجه به کمبود و کسری که در بازارهای ژاپن و تایوان به وجود آمده بود، همخوانی داشت که این مساله به حفظ روند مثبت قیمت‌ها کمک کرد.

کارخانه‌های چینی با وجود مازاد این محصول در بازار، به تولید آن ادامه دادند؛ در نتیجه، قیمت فروش در این کشور تقلیل یافت. در این ماه قیمت نورد سرد فولاد نیز با اندکی افزایش روبه‌رو شد؛ اما بیشترین افزایش بها به فولاد روکش‌دار مربوط می‌شود که هر تن آن بیش از ۵۰دلار افزایش یافت. به علت رشد تقاضا از سوی صنعت خودرو، بازار این طبقه از کالا تقریبا قوی بود. قیمت معاملات هر تن ورق گرم فولاد نیز در ماه جاری تا ۱۵دلار صعود کرد؛ البته مصرف محصولات پایین‌دستی همچنان مسکوت باقی ماند.

انتظار می‌رود میانگین ارزش معاملات تمام محصولات تخت در آسیا چندان زیاد نباشد؛ البته روند آرام رو به بالایی را در کوتاه‌مدت طی می‌کند. پس از جشن‌های ملی چین، قیمت‌ها در آن کشور افزایش خواهد یافت. صادرات از این کشور نیز احتمالا به این دلیل که مازاد تولید آن در اروپا و آسیای جنوب شرقی فروخته می‌شود، بیشتر خواهد شد. این مساله می‌تواند به رفع مازاد عرضه کمک کند. با این حال رشد تولید منجر به بی‌اثر شدن این تلاش‌ها شده و افزایش مبلغ فروش را در سه ماهه چهارم سال کاهش خواهد داد.

پیش‌بینی می‌شود در نیمه اول سال ۲۰۱۰ شاهد افزایش شدید در میزان فروش باشیم. احتمالا میزان مصرف مصرف‌کنندگان نهایی با خروج دنیا از بحران بیشتر خواهد شد. بسته‌های حمایتی دولت‌ها نیز به افزایش حجم فروش کمک خواهد کرد. با این همه، روند بهبود اقتصاد جهان کند خواهد بود و انتظار نمی‌رود دوباره به سطح فروش قبلی در سال ۲۰۰۸ برگردیم.

میلگرد تنها محصول از بخش محصولات طویل است که در ماه سپتامبر کاهش در قیمت‌ را تجربه کرد. یک افزایش کوچک در بهای این محصول در تایوان آن قدر نبود تا میانگین قیمت را به سمت بالا سوق دهد؛ در نتیجه با کاهش ۱۰دلار/هرتن روبه‌رو شد. مفتول فولادی (گرید توری) ثبات نسبی را در این ماه تجربه کرد. در هفته گذشته شاهد افزایش ۱۰دلار در بهای هر تن میلگرد تجاری بودیم. سطح بالای موجودی کالا در چین بازار را خراب کرد. علائمی از تجدید حیات صنعت ساخت در ژاپن مشاهده شده است؛ البته فعالیت ساخت و ساز در این منطقه پراکنده است.

پیش‌بینی می‌شود در چند ماه پایانی سال ۲۰۰۹ ارزش معاملات فولاد با افزایش روبه‌رو باشد. طبق روال معلوم در ماه‌های سپتامبر و اکتبر حجم ساخت و ساز و در نتیجه تقاضا برای فولاد در چین به حداکثر خود می‌رسد؛ البته وضعیت مازاد عرضه در بازار، قطعا باعث کاهش مبلغ فروش در این کشور در کوتاه‌مدت خواهد شد؛ به دلیل وجود این مسائل است که افزایش در میانگین بهای فولاد آسیا با محدودیت مواجه است.

در کره جنوبی، بسته‌های حمایتی دولت برای اجرای پروژه‌ها منجر به افزایش مصرف محصولات طویل با شروع سال ۲۰۱۰ خواهد شد. با قوی‌تری شدن اوضاع اقتصادی، تقاضا در سایر بخش‌ها در منطقه نیز احتمالا بیشتر خواهد شد؛ به این دلیل است که پیش‌بینی می‌شود در نیمه اول سال آینده قیمت معاملات به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یابد.