دیروز ۴۷هزار تن فولاد در بورس کالا فروخته شد
رشد متزلزل قیمت آهن
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: پس از آنکه قیمت آهنآلات به خصوص میلگرد در معاملات روز شنبه در بازار آزاد با رشد قیمت مواجه شد، روز یکشنبه (دیروز) نیز این روند ادامه پیدا کرد و باعث شد معاملات محصولات فولادی در بورس به رقابت کشیده شده و قیمت آن افزایش یابد.در این روز علاوهبر ۵ سبد عرضه شده از سوی ذوب آهن تنها یک کالا از دیگر فولادسازان داخلی عرضه شد که میلگرد A-۲، ۱۲فولاد کرمان بود. این کالا ۱۰۰۰ تن با قیمت ۵۵۰۰ریال عرضه شد، اما خریداری برای آن وارد رینگ نشد.
فروش بیش از ۴۷هزار تن کالا
در معاملات روز گذشته در بورس کالا ۳ سبد از کالاهای عرضه شده در بورس به رقابت کشیده شد. بر این اساس سبد تیرآهن ۲۰ تا ۲۷ ذوب آهن اصفهان ۱۰هزار تن عرضه شد که برای آن ۱۳۵هزار تن تقاضا روی تابلو به ثبت رسید. در نتیجه با رقابت کارگزاران قیمت این کالا از ۷۶۵۰ریال نرخ پیشنهادی، به ۷۷۵۵ریال رشد کرد.سبد تیرآهن ۲۲ و ۲۴ این شرکت نیز با قیمت ۷۴۵۰ریال عرضه شد، اما از آنجا که برای آن ۱۲۵هزار تن تقاضا ایجاد شده بود، کارگزاران برای خرید این ۱۰هزار تن تیرآهن وارد زمان رقابت شدند که در نتیجه این رقابت قیمت آن به ۷۷۸۹ریال رسید.سبد میلگرد A-۳، ۱۲ تا ۲۲ و تیرآهن ۱۴ تا ۱۸ ذوب آهن با قیمت ۶۲۵۰ریال عرضه شد که در نهایت قیمت آن در پی رقابت خریداران به ۶۳۵۵ریال رشد کرد. از این کالا ۲۲هزار تن عرضه شده بود که تمامی آن معامله شد.
سبد میلگرد A-۳، ۱۲ تا ۲۵ این شرکت نیز با قیمت ۵۷۰۰ریال عرضه شد. این کالا با همین نرخ ۴هزار تن معامله شد. سبد میلگرد A-۳، ۱۲ تا ۲۲ نیز بدون تغییر قیمت فروش رفت. از این کالا ۱۶۰۰ تن با قیمت ۵۷۰۰ریال معامله شد.
دلایل رشد قیمت فولاد در بورس
اغلب فعالان بازار آهن رشد قیمتهای این دو روز را به جو روانی مثبت که در بازار حاکم شده نسبت میدهند، اما از آنجا که این جو ایجاد شده در بازار دلیل قابل لمسی همچون ورود خریدهای عمده یا ابلاغ وجوه مورد نیاز پروژههای عمرانی را پشت سر خود ندارد و تنها بر اساس پیشبینیهای آینده استوار شده، برخی فعالان بازار را با سردرگمی مواجه کرده است. بر این اساس بهرغم تاکید برخی بر افزایش قیمتها بعد از اتمام ماه رمضان، عدهای هنوز در صحت این پیشبینی تردید دارند و رشد نسبی قیمتها را در دو روز اخیر ناشی از بازارسازی برخی از تجار و دستاندرکاران بازار میدانند. یکی از خریداران آهنآلات از بورس با تاکید بر اینکه خریدهایی که این روزها انجام میشود بیشتر بین خود تجار دست به دست میشود، معتقد است که هنوز تقاضای موثر در بازار ایجاد نشده و به همین دلیل است که در طول هفته قیمتها روند کاهش و افزایشی پیدا میکند.یکی از تجار نیز در خصوص واقعی یا غیرواقعی بودن رشد قیمتها میگوید: بیشک قیمت میلگرد در مقایسه با قیمت شمش منطقی نیست و از آنجا که تولیدکنندگان ایرانی اغلب واردکننده شمش هستند و در حال حاضر نیز قیمت شمش وارداتی برای آنها در حدود ۴۹۰تومان برآورد میشود، بالا رفتن قیمت محصول نهایی به طور ذاتی بیمنطق نیست، اما تقاضای موثر و محکمی هم در بازار وجود ندارد که منطقی شدن قیمت میلگرد را پشتیبانی کند. از اینرو است که میبینیم در یک یا دو روز قیمتها رو به بالاست، اما مجددا قیمتها در پایان هفته بر میگردد.
حجم تقاضاهای بورس
منطقی نیست
در همین حال یکی از تجار با اشاره به رشد قیمتها در بورس میگوید: با توجه به شرایط بهتر بازارهای جهانی و برگشت قیمت بیلت خاور دور در لندن رشد قیمتها به صورت خفیف دور از انتظار نبود و با توجه به قیمت شمش هیچ کس نمیتواند ادعا کند که قیمت آن میلگرد نباید رشد کند، اما آنچه که در بورس اتفاق میافتد جریان متفاوتی است که منطقی به نظر نمیرسد.وی به ثبت چند صدهزار تنی تقاضا برای محصولات ذوب آهن اشاره کرد و گفت: این حجم تقاضا تماما واقعی نیست، چرا که یک خریدار دستور خرید خود را به چند کارگزار میدهد، در نتیجه میبینیم که این تقاضای خرد به صورت تقاضای عمده در بازار تبدیل میشود و از آنجا که کارگزاران میدانند با خرید این کالا مشتریان دیگر کارگزاریها نیز به آنها مراجعه میکنند، تمامی تلاش خود را برای موفقیت در رقابت ایجاد شده در رینگ به کار میبندند.
وی معتقد است، اگر ذوب آهن اعلام کند همه این ۱۲۵هزار تن تقاضا را پاسخ میدهد مطمئنا وارد بازار نخواهند شد؛ چرا که بازار اصولا در چنین شرایطی از عرضه زیاد کالا نگران میشود و موافق آن نیست. از این رو وی رقابت بیش از حد بر سر محصولات فولادی در بورس را نشاندهنده وضعیت بازار ندانست.
در معاملات روز گذشته بهواسطه رشد قیمتها در بورس ۴ تا ۵ تومان قیمتها در بازار آزاد رشد کرد. به گفته فعالان بازار، یکی از پرفروشترین کالاهای عرضه شده در بازار غیررسمی دیروز محصولات نیشابور بوده است.
ارسال نظر