درپی رونق فولاد دربازارهای جهانی:
تحرک به بازارآهن قراضه رسید
فولاد و محصولات فولادی در بازارهای جهانی پس از گذار از یک مرحله رکود دوباره درصدد احیای خود است، به گونهای که ضایعات فولادی پیش قراول رشد قیمتها طی هفتههای اخیر شده است.
زهرا مسافر
فولاد و محصولات فولادی در بازارهای جهانی پس از گذار از یک مرحله رکود دوباره درصدد احیای خود است، به گونهای که ضایعات فولادی پیش قراول رشد قیمتها طی هفتههای اخیر شده است.
آهن قراضه به دلیل استفاده در فولادسازی و شارژ کورهها همواره از اهمیت ویژهای برخوردار است به گونهای که تقاضای بالای خاوردور و آسیای جنوب شرقی موجب افزایش قیمت این مواد اولیه شده است.
در این میان، با رشد قیمت قراضه محصولات فولادی به ویژه شمش فولاد نیز با افزایش همراه شد، ازاین رو بازار قراضه از جذابیت خاصی برخوردار است.
فعالان بازار معتقدند: بهرغم رونق قراضه در بازارهای جهانی، اما در ایران به دلیل آنکه صنعت قراضه دارای ساختارهای مناسبی نیست، متاسفانه نمیتوان از ظرفیتهای موجود این ماده اولیه در کشور بهرهمند شد.
مدیرعامل فولاد جنوب با بیان مطلب فوق گفت: هماکنون قراضه در بازارهای جهانی با رونق مواجه شده است، اما این رونق با تاخیر زیاد به کشور ما خواهد رسید.
احمد دنیا نور افزود: هم اکنون هر تن قراضه در بازارهای جهانی به زیر ۲۰۰دلار رسیده است که از رشدی حدود ۸درصدی برخوردار بود.
وی تصریح کرد: درحال حاضر قراضه در بازارهای جهانی رونق یافته و شاهد رشد قیمتی در این زمینه نیست.
به گفته مدیرعامل فولاد جنوب، طی سالهای اخیر به دلیل رکود صنعت فولاد، فولادسازان نسبت به کاهش ظرفیتهای تولید خود اقدام کردند و حتی تا ۳۰درصد ظرفیت تولید آنها کاهش یافت، اما هم اکنون به علت ایجاد سیگنالهای مثبت در اقتصاد جهانی این صنعت با رونق روبه رو شده، به گونهای که ظرفیت تولید آنها از روند روبه رشدی برخوردار شده است.
وی خاطرنشان کرد: رشد آرام ظرفیت تولید از سوی فولادسازان، فعال شدن بازار مواد اولیه از جمله قراضه را به دنبال دارد.
دنیانور قیمت معاملاتی هر کیلو قراضه در بازار داخلی را بین ۲۱۰ تا ۲۲۰تومان دانست وگفت: به رغم روند صعودی قیمت شمش، افزایش نرخ قراضه متصور نیست.
وی که از اعضای جدید هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران است، افزود: ایجاد بستر مناسب برای رونق صنعت قراضه از جمله برنامههای انجمن مذکور است که تاکنون نیز از نظرات کارشناسی شرکتهای مشاور و همچنین شرکتهای تولیدکننده شمش برخوردار بودیم.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان صنعت ریختهگری ایران نیز در زمینه رونق بازار قراضه تصریح کرد: رونق بازار قراضه به دلیل رونق بازار فولاد در جهان است.
عبدالحمید قدیمی خاطرنشان کرد: با رونق قیمت مواد اولیه، محصولات فولادی نیز به طور طبیعی با رشد قیمت مواجه میشوند.
به گفته وی، نرخ قراضه در اوج شرایط بحرانی و سقوط اقتصادی در بازارهای جهانی به صورت فلهای به زیر ۱۰۰دلار رسیده بود، به گونهای که در اواسط سال ۲۰۰۸ میلادی بزرگترین فروشندگان قراضه در آمریکای شمالی به نرخ مذکور مبادله میکردند.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان صنعت ریختهگری ایران افزود: در بازار داخل نیز هماکنون قراضه با رشد اندک قیمت روبهرو شده است و با توجه به کیفیت محصول و به دلیل رکود حاکم بر بازار فولاد کشور بین عدد ۲۱۰تا ۲۸۰ تومان در هرکیلو معامله میشود که از اختلاف حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰دلاری نسبت به نرخ بیلت برخوردار است.
وی با بیان اینکه آهن قراضه در اوج میزان تولید در دنیا به عدد ۴۴۰میلیون تن رسید، تصریح کرد: این میزان تولید قراضه حدود ۳۰درصد فولاد دنیا را به خود اختصاص میدهد، از این رو با رشد تولید فولاد در جهان میزان تولید قراضه نیز با افزایش همراه خواهد بود.
قدیمی خاطرنشان کرد: از یکسال و نیم گذشته با کاهش تولید فولاد، میزان تولید قراضه نیز با افت روبهرو شد.
وی گفت: قیمت قراضه در اوج گرانی خود به قیمت ۷۸۰ تا ۸۰۰دلار در هر تن رسیده بود که هم اکنون با کاهش قیمت مواجه شده و معادل ۳۰۰ تا ۳۱۰دلار است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان صنعت ریختهگری ایران افزود: در خوشبینانهترین حالت پیشبینی میشود که تا قبل از پایان سال ۲۰۱۰ میلادی وضعیت اقتصاد جهانی به شرایط عادی و طبیعی برگردد، از این رو به دنبال رشد قیمت فولاد و محصولات فولادی، نرخ قراضه نیز با تاخیر با افزایش مواجه خواهد شد.
وی پیش بینی کرد: تا پایان سال ۲۰۰۹ میلادی بازار قراضه با رونق بیشتری روبه رو خواهد شد، به گونهای که متناسب با رشد قیمت بیلت و محصولات فولادی نرخ قراضه نیز با افزایش روبه رو خواهد شد.
قدیمی با اشاره به اینکه وابستگی به قراضه اجتنابناپذیر است، گفت: در کشورهای صنعتی برای رفع آلودگی محیط زیست بر تولید قراضه تاکید زیادی وجود دارد.
ارسال نظر