بازار قیر و خریداران ناراضی آن
گروه بورس کالا -منیژه حیاتی: در پی کاهش حجم عرضه قیر پاسارگاد در هفته گذشته نگرانی زیادی میان خریداران به خصوص خریداران بخش خصوصی در مورد تامین کالای مورد نیازشان از طریق بورس بوجود آمده است. این کاهش حجم عرضه کالا که به گفته عرضهکنندگان به جهت تامین فروشهای حوالهای که از اردیبهشت ماه سال جاری و به دستور رییس جمهوری انجام میشود، اتفاق افتاده است که از سوی دیگر در هفته گذشته بهرغم توافقات انجام شده دربورس و تعهد شرکت پاسارگاد جهت عرضه هر روزه کالا در بورس، نه تنها این مساله انجام نشده بلکه قیمت آن رشد نیز یافته است.
از طرف دیگر عرضه این کالا که در روزهای دوم و سوم شهریور ماه به صورت سلف انجام شد، نیز ایراد دیگری است که خریداران به آن
وارد میکنند.
خریداران با توجه به قرار داشتن در زمان اوج مصرف خریداران دولتی این نوع عرضه را قابل قبول نمیدانند و معتقدند فروش نسیه نه تنها مشکل کارخانههای آسفالتسازی را حل نمیکند بلکه نود درصد این خریدها توسط افرادی انجام میشود که در ۲ ماه آینده آن را به قیمت گزافی در بازار آزاد به فروش میرسانند.در همین رابطه هفته قبل خریداران با ارائه درخواستی به علی اکبرهاشمیان مدیرعامل بورس کالا خواستار عرضه قیر به صورت نقدی شدند.
دراین نامه ضمن تاکید بر وجود خطر تعطیلی کارخانههای آسفالت از بورس خواسته شد تا هر چه سریعتر این موارد و عرضه قیر در بورس مورد توجه قرار گیرد.
به عقیده انجمن آسفالتایران شرکت پاسارگاد با در اختیارداشتن ماده اولیه تولید قیر از شش پالایشگاه بزرگ کشور طبق توافق باید روزانه حداقل ۷۷۵۰ تن قیر عرضه کنند، اما به دلیل کاهش حجم عرضه کارخانهها و مصرفکنندگان در بلاتکلیفی زیادی به سر برده و مشکلات زیادی برای آنها که با سازمانهای دولتی و شهرداریها طرف قرارداد هستند، ایجاد کرده است.
نامه جمعی از تولیدکنندگان عایق رطوبتی به رییس جمهور
در کنار عدم عرضه کافی قیر به خریداران دولتی، خریداران بخش خصوصی نیز که به دلیل فروشهای حوالههای دولتی نتوانستهاند کالای مور نیاز خود را از بورس خریداری کنند با ارسال نامهای به دفتر ریاست جمهوری از این وضعیت ابراز نگرانی کردند.
دراین نامه که نسخهای از آن نیز به روزنامه ارسال شده است، آمده: از تاریخ ۳۱/۰۵/۲۰۰۹ عرضهکنندگان قیر در بورس کالا از ارائه این کالا به بخش خصوصی خودداری کرده و برایاین اقدام خود به دستور ریاست جمهوری در خصوص فروش قیر یارانهای استناد میکنند. این درحالی است که عدم فروش ماده تولیدی به کارخانههای تولیدی عایقهای رطوبتی باعث تعطیلی و بیکاری آنها میشود.
در این نامه با تاکید براینکه بورس مظهر شفافسازی و خرید آزادانه است از ریاست جمهور خواسته شده تا با بررسی و ارائه دستورات لازم از قربانی شدن این بخش از تولید کشور جلوگیری شود.
با توجه به این مطالب به نظر میرسد در حال حاضر هیچ یک از خریداران قیر، چه بخش خصوصی و چه دولتی از شرایط موجود رضایت ندارند از این رو یافتن راهحلی برای رفع این موضوع جهت تکرار آن در آینده ضروری است.
ارسال نظر