خریداران در هفته گذشته با اطمینان بیشتری وارد میدان شدند
بازار جهانی فولاد ، روی خط بهبود
مرکز خدمات فولاد ایران- بازارهای جهانی هفته گذشته مسیر بهبود را در پیش گرفت حال آنکه در بازار ایران اتفاق خاصی نیفتاد.
در بازارهای جهانی روند صعودی قیمت قراضه از یک طرف و تکمیل سطح موجودی انبارها از طرف دیگر باعث شده تا قیمت بیلت طی این هفته رو به بالا باشد.
در بازار مقاطع در هفته گذشته بهرغم کندی روند بازار جهانی، سطح امیدواری بالا رفته و این امر باعث شده تا خریداران با اطمینان بیشتری به بازار بیایند. البته هنوز نمیتوان بهطور قطعی در مورد وضعیت بازار اظهار نظر کرد. چراکه نگرانی از بروز تغییرات ناگهانی و پیشبینی نشده هنوز وجود دارد. اما اکثر دستاندرکاران معتقدند که بازار جهانی رکود شدید خود را پشت سر گذاشته است.
اما در ایران با توجه به نزدیکی ماه رمضان و هفته پایانی تعطیلات تابستانی، بازار میلگرد و مقاطع در ایران هفته بسیار آرامیرا پشت سر گذاشته و تغییر خاصی در سطح قیمتها و روند معاملات آن مشاهده نشد.
در بازار بینالمللی ورق نیز قیمت انواع ورق رو به بالاست. اکثر کارخانجات فولادی محصولات خود را پیش فروش کردهاند و سفارش جدید برای روزهای باقی مانده سال قبول نمیکنند.
تقاضاهای امیدوارکننده بیلت در بازارهای جهانی
در هفته قبل بیلت روسیه از ۳۹۰ تا ۴۱۰ دلار در تن فوب دو هفته گذشته به ۴۳۵ تا ۴۴۵ دلار در تن فوب رسیده. در بازار آسیا قیمت عرضه بیلت حتی به ۵۰۰ دلار در تن سی اف آر نیز رسید. ظاهرا تقاضا وضعیت امیدوارکنندهای دارد، ولی عدم اطمینان از بازار هنوز به قوت خود باقی است و این عدم تعادل در بازار ممکن است منجر به پایین آمدن قیمت بیلت یا بالا رفتن قیمت میلگرد و مقاطع بشود.
البته قیمت بالای قراضه مانع بزرگی در پایین آمدن قیمت بیلت است و اینطور که از شواهد پیداست کاهش قیمت قراضه بسیار بعید است. اما از طرف دیگر تقاضای بیلت به خصوص از طرف آسیا کمتر شده است. موجودی اکثر کارخانهها تکمیل شده و تقاضای چندانی برای خرید بیلت ندارند. چین هم که از ماه آوریل خرید بیلت را آغاز کرده بود فعلا احتیاجی به واردات بیلت ندارد، کما اینکه قیمت این محصول در بازار داخلی چین هم پایین آمده است.
بازار خوب میلگرد در آسیا
قیمت میلگرد و مقاطع طی این هفته در آمریکا و آسیا رو به بالا بود، اما در اروپا کندی روند تقاضا فرصتی برای افزایش قیمت آهنآلات ساختمانی ایجاد نکرد. در آسیا سطح تقاضای این محصول خوب بود و با توجه به افت سطح واردات، قیمت آن افزایش قابل توجهی نشان داد. قیمت اکثر آهنآلات ساختمانی از جمله میلگرد و تیرآهن طی این هفته تا ۲۰ دلار بالا رفت. البته سطح خرید این محصولات چندان قابل توجه نبود.
بهرغم کندی روند بهبود در بازار، سطح امیدواری بالا رفته و این امر باعث شده تا خریداران با اطمینان بیشتری به بازار بیایند. البته هنوز نمیتوان بطور قطعی در مورد وضعیت بازار اظهار نظر کرد. چراکه نگرانی از بروز تغییرات ناگهانی و پیشبینی نشده هنوز وجود دارد. اما اکثر دست اندرکاران معتقدند که بازار رکود شدید خود را پشت سر گذاشته است.
بازار بی تحرک ایران
با توجه به نزدیکی ماه رمضان و هفته پایانی تعطیلات تابستانی، بازار میلگرد و مقاطع در ایران هفته بسیار آرامیرا پشت سر گذاشته و تغییر خاصی در سطح قیمتها و روند معاملات آن مشاهده نشد. ظاهرا همیشه عکس روند بازار بینالمللی در بازار ایران حاکم است. در این میان توقف برخی تجار همراه با تلاش بعضی کلاهبرداران برای بهرهبرداری از آشفته بازار میلگرد شرایط را بدتر نموده است، اما علت اصلی رکود بازار میلگرد و مقاطع غیبت دولت از بازار و توقف پروژههای عمرانی است.
عرضه کم ورق و رشد قیمتها
در بازار بینالمللی قیمت انواع ورق رو به بالاست. اکثر کارخانجات فولادی محصولات خود را پیش فروش کردهاند و سفارش جدید برای روزهای باقی مانده سال قبول نمیکنند. عرضه این محصولات پایین و تقاضای آن بالاست.
صنایع اتومبیلسازی و لوازم خانگی سطح تولید خود را افزایش دادهاند و تاثیر عمدهای در روند تقاضا داشته است. البته احتمال افزایش سطح عرضه طی هفتههای آتی وجود دارد که در این صورت فشار روی قیمتها کمتر خواهد شد. اگرچه موجودی انبارها پایین است، ولی خریداران به امید پایین آمدن قیمتها، فعلا اقدام به خرید نمیکنند.
قیمت فعلی ورق گرم روسیه ۵۳۰ تا ۵۶۰ دلار در تن فوب است که نسبت به ماه گذشته ۵۰ دلار بالاتر رفته. طی یک ماه گذشته این دومین بار است که قیمت ورق گرم به این شدت بالا میرود. قیمت ماه قبل آن ۴۸۰ تا ۵۲۰ دلار هر تن فوب بنادر دریای سیاه بود. قیمت فعلی ورق سرد روس ۵۹۰ تا ۶۲۰ دلار هر تن فوب است.
در ایران با توجه به تحویل ورقهای گرم معامله شده در بورس به خریداران و کم بودن درخواست شاهد کاهش قیمت این کالا در بازار بودیم.
سنگآهن هنوز به نتیجه نرسیده
توافق خریداران و فروشندگان بزرگ سنگآهن باعث شد تا قیمت این محصول به ثبات برسد، اما هنوز چینیها نتوانستهاند در مورد قیمت این محصول به نتیجه برسند و قیمت سنگآهن تبدیل به بزرگترین دغدغه برای صنعت فولاد چین شده است.
مذاکرات سنگآهن چین که بیش از نیمیاز سال طول کشیده، افت و خیزهای زیادی داشته است. بیثباتی وضعیت اقتصادی به خصوص در اوایل سال نوسانات زیادی در بازار وارداتی این محصول بهوجود آورد. انجمن آهن و فولاد چین در راستای اقدامات اصلاحی خود پیشنهاد تعیین یک قیمت واحد برای سنگآهن را ارائه داد تا هم قیمت پایه سنگآهن را کنترل کرده و هم نظمیبرای بازار این محصول ایجاد نماید، ولی اکثر دستاندرکاران معتقدند مهمترین مساله برای تعیین قیمت سنگآهن سطح عرضه و تقاضای این محصول است و تعیین یک قیمت واحد عملی نیست. شاید این امر به نفع عرضهکنندگان داخلی باشد، ولی برای واردکنندگان سنگآهن چندان خوشایند نخواهد بود. قیمت فعلی سنگآهن وارداتی چین برای سنگآهن با خلوص ۶۲درصد ۱۰۵ دلار در تن و برای خلوص ۵۸درصد ۶۹ دلار در تن سی اف آر است.
آخرین گزارشها حاکی از آن است که هند قیمت عرضه سنگآهن خود را بالا برده که این امر باعث بالا رفتن قیمت این محصول در بازار نقدی نیز شده است.
موجودی رو به کاهش قراضه
قیمت قراضه در اکثر بازارهای داخلی ثابت بود و موجودی آن رو به کاهش است. اما در بازارهای بینالمللی قراضه رونق خاصی داشت. افزایش روند تولید کارخانجات فولادسازی و بالا رفتن تقاضای خرید این محصول باعث افزایش قیمت قراضه شده که به احتمال زیاد این روند افزایشی همچنان ادامه داشته باشد.
متوسط قیمت قراضه در آسیا طی اوایل هفته حدود ۳۳۰ تا ۳۵۰ دلار هر تن سی اف آر بود.
موجودی قراضه در اکثر بازارها کم شده و سطح پایین عرضه هم نقطه عطفی در این روند ایجاد کرده است. ترکیه هنوز خرید قراضه را آغار نکرده ولی قیمت عرضه آن در بازار داخلی را ۱۰ تا ۱۳ دلار در تن بالا برده است. در بازار ژاپن نیز قیمت انواع قراضه ۸ تا ۱۳ دلار افزایش داشته است. چین قراضه وارداتی خود از آمریکا را در ۳۵۰ دلار در تن سی اف آر خریداری کرده و گفته میشود این قیمت تا هفته آینده به۳۸۰ دلار خواهد رسید.
عرضه قراضه بسیار کم و قیمت آن رو به بالاست، ضمن اینکه روند خرید نیز همچنان ادامه دارد. با این حال، انتظار نمیرود در آینده نزدیک قیمت قراضه پایین بیاید.
ارسال نظر