توقف تقاضای دولتی و عرضه زیرقیمت کالاهای زنگ زده چینی باعث شد
کسادترین بازار میلگرد پس از جنگ تحمیلی
مرکز خدمات فولاد ایران- با وجود روند صعودی بیلت و میلگرد در بازارهای جهانی در هفته گذشته، قیمتها روند صعودی داشت، اما در ایران به دلیل افت شدید معاملات مقاطع به خصوص میلگرد، تقاضای بیلت هم پایین آمد، اما نگرانیها بیشتر در مورد بازار میلگرد است که کسادترین وضعیت خود را در دوران پس از جنگ طی میکند، علت آن توقف تقاضای دولتی از یک طرف و عرضه زیر قیمت کالاهای زنگزده چینی و ترک وزارت بازرگانی در قیمت ارزان از طرف دیگر است.
شایعه فروش بیلت ۴۳۵ تومانی در بندر انزلی
بهرغم سست شدن بازار به علت افزایش سریع قیمت این کالا با برطرف شدن نگرانی نسبت به ثبات قیمت سنگآهن تحویل نقدی و قراضه بازار بیلت دوباره محکم شد، قیمتهای فوب نقدی تحویل دریای سیاه تا ۴۱۰دلار هر تن هم پایین آمد، ولی دوباره به ۴۳۰دلار برگشت.
در حال حاضر بیلت روسیه تحویل بنادر خاور دور ۴۷۰دلار عرضه میشود، خریداران در قبال این قیمت مقاومت میکنند، ولی کارخانه تولید اکتبر را هم فروخته اند. این در حالی است که قیمت میلگرد و مقاطع تنها به خاطر افزایش قیمت بیلت بالا رفته است، در حالی که تقاضای آنها کم است.
در ایران به دلیل افت شدید معاملات مقاطع بهخصوص میلگرد، تقاضای بیلت هم پایین آمد، ولی عرضه زیادی در بازار نیست. شنیده شده یک محموله هزار تنی بیلت سایز ۱۵۰ در انزلی به قیمت ۴۳۵ تومان معامله شده ولی واقعیت این است که بیلت به زیر قیمت ۴۴۵ تومان بعید است معامله شود، چون بیلتهای وارداتی از اواخر این ماه در قیمت بالای ۴۰۰دلار سیافآر خریداری شده، بنابراین باید پایه قیمت بیلت در بندر انزلی حداقل ۴۷۰ تومان با سهدرصد مالیات ارزش افزوده باشد. از آنجا که معاملات میلگرد به کف خود رسیده و قیمتها هم شدیدا تحت فشار است، فعلا معاملات بیلت رونق ندارد، ولی نباید از نظر دور داشت که کارخانههای نورد در حال افزایش ظرفیت میلگرد هستند. با توجه به این امر تقاضای بیلت در ماههای آینده بالا خواهد رفت.
روند صعودی میلگرد
میلگرد در خاور دور بهخصوص چین روند صعودی داشته است، در چین قیمت میلگرد در حال بالا رفتن است که ناشی از ۲ عامل است اول افزایش قیمت سنگآهن و قراضه و دوم بالا رفتن تقاضا که به علت طرحهای توسعه دولت چین است. در خاور دور هم قیمت میلگرد تا هر تن ۲۰دلار افزایش یافت، ترکها در اواخر هفته قیمت مقاطع را هر تن ۱۸دلار بالا بردند، ولی مشتری چندانی ندارند. علت این افزایش قیمت قراضه و بیلت عنوان شده است. بازار آهنآلات ساختمانی فعلا در خاور دور گرم است، اگر در دو ماه آینده تقاضای خاورمیانه شروع بشود این روند شاید ثابت بماند.
در ایران بازار میلگرد کسادترین وضعیت خود را در دوران پس از جنگ طی میکند. علت آن توقف تقاضای دولتی از یک طرف و عرضه زیر قیمت کالاهای زنگ زده چینی و ترک وزارت بازرگانی در قیمت ارزان از طرف دیگر است، در این هفته عرضه میلگرد در بورس به حداقل خود رسید. قیمت متوسط میلگرد در بازار به ۵۴۰ تومان تحویل درب کارخانه رسیده؛ ولی باز هم خریداری نیست. مقاطع هم هر روزه با افت قیمت ۵ تا ۱۰ تومان روبهرو بود. همین طور تیرآهن که در اصفهان هر کیلو ۷۳۰ تومان هم عرضه شده، به نظر نمیرسد ادامه این وضع برای بیش از یک ماه پایدار باشد. کارخانهها نمیتوانند کالای خود را به فروش برسانند. اگر قیمت را هم پایین بیاورند، به نگرانی بازار دامن خواهند زد و باعث گریز خریداران خواهند شد، امید اکثر تجار این است که پس از تعیین دولت رونق به بازار فولاد برگردد.
رشد ۵۵ دلاری قیمت ورق
ورق در صحنه جهانی به روند صعودی خود ادامه داد، قیمت ورق گرم در همه جای دنیا رو به بالا بود. چینیها قیمت ورق گرم تحویل ماه سپتامبر را با ۵۵دلار افزایش به ۶۲۲دلار رساندند که شامل ۱۷درصد مالیات ارزش افزوده است. قیمت ورق سرد هم به بیش از ۷۱۲دلار رسیده است. قزاقها ورق سرد تحویل بنادر ایران را ۶۶۰دلار و ورق گرم ضخامت ۲میلیمتر را ۵۸۰دلار پیشنهاد دادند. قیمت ورق گرم ضخامت بالای ۱۵میلیمتر هم ۵۶۰دلار فوب بنادر دریای سیاه عرضه شده است، ورق حتی در آمریکا هم با خوش اقبالی روبهرو است و اکثر خریداران آن با دلگرمی به بالا بردن موجودی انبارها اقدام میکنند. قیمت ورق گرم در هند به هر تن ۶۳۰دلار تحویل درب کارخانه رسید که ۲۰دلار افزایش یافته، ورق سرد هم ۶۹۰دلار عرضه شد. کارخانههای تولید ورق سفارشهای اکتبر را پر کردهاند و فعلا از ارائه قیمت جدید پرهیز میکنند.
در ایران قیمت ورق رو به سردی گذاشت
ورق گرم ضخامت ۲میلیمتر که اوایل هفته ۶۷۰ تومان بود در اواخر هفته به ۶۳۰ تومان هم رسید. بعضی از اقلام کاویان در اهواز را هم زیر ۶۰۰ تومان پیشنهاد دادند، بازار ورق گرم مبارکه هم تا هر کیلو ۱۵ تومان برای بعضی سایزها کاهش یافت. ورق سرد که اوایل هفته بازار خیلی داغی داشت با افت تقاضا کاهش قیمت پیدا کرد. در مورد این کاهش قیمت از ۱۰ تا ۳۰ تومان هر کیلو بود. ورق گالوانیزه هم با ورود بعضی سایزها و کاهش تقاضا افت قیمت داشت.
شایعاتی در بازار هست که محمولههای خرید ارزان قبلی، در راه ایران است. از سوی دیگر همه منتظر عملکرد مبارکه بهخصوص در مورد ورق سرد هستند که سفارشها را به حداقل رسانده و حتی سرویس سنترهای خود را هم به دردسر انداخته است، واقعیت این است که قیمت متوسط ورق به سال ۸۶ بازگشته است. اگر شرایط تقاضا به همین شکل باشد قیمت ورق باید افت کند، اگر عرضه مبارکه وارد بازار بشود، با قیمت محصولات وارداتی که به اوج خود رسیده باعث پایین آمدن قیمت میشود و بدین ترتیب بازار ورق به سرعت تنزل پیدا میکند. در حال حاضر بازار ورق شرایط بسیار شکنندهای دارد و از سمت عرضه کنترل میشود؛ ولی این وضع تا کی میتواند ادامه یابد، همه دستاندرکاران منتظر شروع به کار دولت جدید هستند؛ ولی نباید فراموش کرد که ماه رمضان هم در پیش است و فعالیتهای تولیدی محدود خواهند شد.
رونق بازار سنگآهن
انتشار آمار افزایش تولید فولاد چین و کاهش موجودی سنگآهن در مبادی این کشور به تقویت بازار سنگآهن کمک کرده است. چینیها سعی میکنند تعداد خریداران خود در بازارهای سنگآهن را محدود کنند. آنها معتقدند که دلالبازی در افزایش قیمت سنگآهن باعث افزایش قیمت بیرویه و خارج از کنترل این کالا شده است.
ولی نشانههای بهبود اوضاع بازار فولاد در آمریکا و اروپا تلاشهای آنها را بیاثر کرده است؛ چرا که تقاضای سنگآهن در دیگر نقاط دنیا آرامآرام جوانه میزند، در این میان استرالیاییها بدون تاثیرپذیری از شانتاژهای چین به سیاست خود برای مهار بازار ادامه میدهند.
آخرین خبر هفته گذشته این بود که استرالیاییها درصدی از سهم بازار چین را به برزیل واگذار کردهاند، اگر هزینه حمل ثابت بماند، این روند ممکن است ادامه یابد ولی با افزایش قیمت نفت طبعا کرایه حمل هم باید بالا برود؛ ضمن آنکه استرالیاییها بدون سرمایهگذاری در افزایش تولید، با بالا رفتن قیمت سود مورد انتظار را به دست میآورند و کالا را به بازار تحویل نقدی سرازیر میکنند؛ این شرایط قدرت چانهزنی آنها را برای دور دوم مذاکره با چینیها برای
مرحله بعد به آزمایش گذاشته است، بارانهای فصلی و کاهش صادرات هند همراه با افزایش تقاضای فولاد به آنها در این نتیجهگیری کمک میکند.
یک پیشبینی این است که در ماه سپتامبر قیمت سنگآهن کاهش خواهد یافت، چون ریوتینتو استرالیا به مرزعرضه ۴ تا ۵میلیون تن در ماه به چین باز خواهد گشت.
در هر حال قیمت سنگآهن به قدری بالا رفته که احتمال کاهش قیمت آن بیشتر از ثبات یا بالا رفتن آن است، آخرین قیمت سنگآهن ۵/۶۳درصد خلوص تحویل بنادر چین ۱۰۴دلار در هر تن بوده است.
سیاست روسیه در بازار قراضه
در اوایل هفته خبری منتشر شد که صادرات قراضه روسیه در سال ۲۰۰۹ تا مرز ۷۲درصد کاهش یافته است، علت آن ورشکستگی بعضی از شرکتهای جمعآوری قراضه در روسیه و عدم انباشت آن اعلام شده است، البته روسها سیاست حفظ قراضه برای مصرف داخل را از دو سال قبل در پیش گرفته اند و به همین منظور مالیات سنگینی برای صادرات آن وضع کردهاند با این حال به دلیل افزایش تقاضا و قیمت قراضه در ماه ژوئن آنها ۲۵۸ هزار تن قراضه صادر کردند، در حالی که ماه قبل صادراتشان ۲۰درصد پایینتر بود. ولی مشکل جمعآوری قراضه و مسائل مالی حاکم بر آن همچنان وجود دارد.
ارسال نظر