صعود قیمت بیلت، نزول تقاضای اسلب
با وجود رشد قیمت بیلت در بازار‌های جهانی، بازار ایران با عرضه‌های روز یک شنبه و رشد قیمت محصولات فولادی در این روز باعث شد تا بازار آهن وارد مرحله جدیدی شود. گزارش ذیل تحلیل متال بولتن از بازارهای جهانی و ایران است.

اطلاعات موجود نشان می‌دهد که فعالیت دادوستد بیلت در ایران به دلیل عدم اطمینان در بازار و تحولات سیاسی کشور چندان قوی نیست. خریداران بیلت و کارخانه‌های نوردی کوچک به دلیل پایین بودن قیمت بیلت وارداتی موجود در انبارها، نیازهای خود از این محل تامین می‌کنند.
قیمت بیلت صادراتی کشورهای CIS به کشورهای منطقه خلیج فارس، ۴۴۰-۴۳۰‌دلار/تن،سی‌اف‌آر بنادر خلیج‌فارس اعلام شده است که در مقایسه با قیمت هفته قبل تغییری نداشته است. در منطقه خاورمیانه هم خرید بیلت چندان فعال نیست و تقاضا در مجموع پایین است. با وجود پایین بودن تقاضا، رشد قیمت آهن قراضه و افزایش قیمت محصولات فولادی، تاثیر مثبتی بر قیمت بیلت داشته است.
طبق گزارش متال بولتن، قیمت شمش فولادی در هفته گذشته، در اغلب بازارهای عمده جهانی از روند صعودی برخوردار بوده است. تداوم افزایش قیمت آهن قراضه در بازارهای جهانی، مهم‌ترین عامل موثر بر تغییرات قیمت بیلت است.
آخرین اطلاعات از بازار ترکیه حاکی است، در هفته مورد بررسی، قیمت فروش بیلت در بازار داخلی این کشور به دلیل بالارفتن قیمت آهن قراضه از ۴۳۰-۴۱۵‌دلار/تن (تحویل درب کارخانه و بدون احتساب vat) در هفته گذشته، به حدود ۴۳۲‌دلار/تن در هفته مورد بررسی افزایش یافت. در بخش صادرات نیز قیمت صادراتی بیلت با حدود ۲۰‌دلار/تن افزایش از ۴۱۰-۴۰۰‌دلار/تن،فوب در هفته گذشته به ۴۲۰-۴۱۰‌دلار/تن، فوب در هفته مورد بررسی رسید.
از بازار خبر می‌رسد که آخرین قیمت پیشنهادی تولیدکنندگان ترکیه برای صادرات بیلت به سطح 440-430‌دلار/تن، فوب افزایش یافته است. به اعتقاد فعالان بازار و در صورت تداوم شرایط فعلی حاکم بر بازار آهن قراضه، رشد بیشتر قیمت بیلت دور از انتظار نمی‌باشد.
در هفته مورد بررسی، قیمت صادراتی (معامله شده) بیلت تولیدکنندگان کشورهای CIS از ۳۷۰-۳۶۰‌دلار/تن، فوب در هفته گذشته به ۴۰۰-۳۹۰‌دلار/تن، فوب افزایش یافت.
آخرین اطلاعات تکمیلی نشان می‌دهد که تولیدکنندگان بیلت کشورهای CIS در حال افزایش بیشتر قیمت‌های پیشنهادی خود می‌باشند. تولیدکنندگان این کشورها، قیمت 420-410‌دلار/تن، فوب دریای سیاه را پیشنهاد می‌کنند.
طبق گزارش‌های منتشر شده، اقبال خریداران بیلت به بیلت صادراتی کشورهای CIS، بیشتر از سایر مناطق است، چرا که قیمت پیشنهادی آنها پایین‌تر از سایر کشورهای صادرکننده مثل ترکیه است. میانگین آخرین قیمت بیلت در بازار داخلی چین برای گرید۲۰ mnsiا، ۳۴۴۰ یوآن/تن(۵۰۴دلار/تن) و برای بیلت با کیفیت Q۲۳۵وQ۱۹۵، ۳۳۴۰ یوآن/تن (۴۸۹‌دلار/تن) اعلام شده است که بیانگر افزایش قیمت انواع بیلت در حدود از ۵۰ تا ۸۰ یوآن/تن در هفته مورد بررسی است.
قیمت پیشنهادی بیلت صادراتی چین با گریدهای مختلف نیز 650-640‌دلار/تن،فوب اعلام شده است که نسبت به هفته گذشته از رشد جزئی برخوردار بوده است. لکن قیمت‌های پیشنهادی بیلت چین در مقایسه با سایر کشورها همچنان غیر‌رقابتی است.
قیمت بیلت صادراتی کشورهای جنوب آسیا نیز به سطح ۴۵۰‌دلار/تن، فوب افزایش یافته است، در حالی که قیمت صادراتی بیلت این کشورها در ماه مه، ۴۳۰-۴۲۰‌دلار/تن، فوب بوده است.
یکی از تولیدکنندگان بیلت در مالزی پیش‌بینی کرد، با شروع فصل بارندگی و افت تقاضا، قیمت بیلت در سه ماه سوم سال 2009 با کاهش همراه شود.
در اروپا، بازار بیلت همچنان ضعیف است. قیمت بیلت در بازار داخلی ایتالیاحدود ۳۰۰-۲۸۰ یورو/تن، تحویل درب کارخانه، با شرایط پرداخت دو ماهه اعلام شده است و حجم داد‌وستد پایین است.
اخبار رسیده از کشورهای مختلف حاکی از تقویت قیمت اسلب است. در بازار آمریکا و به دنبال افزایش قیمت ورق، قیمت اسلب طی یک ماه گذشته، 35-25‌دلار/تن بالا رفته است.
در حال حاضر از طرفی، تقاضا برای اسلب چندان قوی نیست و از طرف دیگر به دلیل کاهش تولید، عرضه هم با محدودیت مواجه شده است.
لکن باید توجه داشت که در صورت تداوم افزایش قیمت اسلب، این احتمال وجود دارد که با از سرگیری تولید، عرضه نیز افزایش یابد.قیمت اسلب صادراتی روسیه به مقصد تایوان، 355‌دلار/تن، فوب و 395-385‌دلار/تن،سی‌اف‌آر اعلام شده است. قیمت اسلب صادراتی هند نیز 365-355‌دلار/تن، فوب گزارش شده است.
منبع: شرکت کارگزاری سی‌ولکس کالا