ایلنا- به پنج کارگزار کشاورزی به دلیل عدم احراز شرایط هفت‌گانه مجوز فعالیت ندادیم و پرونده پنج شرکت کارگزاری دیگر را به اداره رسیدگی تخلفات سازمان بورس منتقل کردیم.

ایوب باقری‌تبار با اشاره به شرایط کارگزاری‌های کشاورزی و درج شرایط از سوی سازمان بورس برای اهدای مجوز معاملات پتروشیمی به این کارگزاری‌ها، اظهار داشت: مواردی همچون افزایش سرمایه یک میلیاردی کارگزاران کشاورزی و خرید فضایی به مساحت ۱۰۰ متر مکعب و از این قبیل، حداقل معیارهایی است که برای این کارگزاران قرار داده شده است. کارگزاری صنعتی است که نیاز به منابع مالی جهت تامین نیروی انسانی و سایر امکانات دارد.

وی افزود: کارگزارانی که در بخش کشاورزی فعال هستند، بعد از گذشت چند سال از شروع فعالیت بورس کشاورزی از ساختاری نامناسب برخوردار بودند و مشکلاتی از قبیل نیروهای انسانی و فضای نامناسب داشتند. با تصویب قانون جدید سازمان بورس نظارت بیشتری بر این کارگزاری‌ها اعمال شد و ادامه فعالیت آنها با شرایط فعلی را صلاح نمی‌دانند.

معاون بازرسی سازمان بورس اوراق بهادار گفت: از حدود ۲۰ کارگزار کشاورزی پنج کارگزار اوراقی بودند و پانزده کارگزار در سازمان کارگزاری بورس کشاورزی بدون در اختیار داشتن امکانات لازم فعالیت می‌کردند که در این راستا سازمان بورس شرایط هفت‌گانه‌ای وضع کرد که تعداد زیادی از این کارگزاری‌ها این شرایط را احراز نکردند و از پانزده کارگزاری کشاورزی تنها شرکت‌های کارگزاری صبا جهاد، توسعه کشاورزی، پگاه یاوران و به ‌پرور توانستند شرایط هفت‌گانه برای ادامه فعالیت خود را احراز کنند.‌ وی افزود: سرمایه یک کارگزاری برای ثبات، دوام و کاهش ریسک کارگزاری بسیار موثر است.

باقری‌تبار اهدای مجور فعالیت پتروشیمی به کارگزاران کشاورزی را ایجاد فرصت برای رها نکردن فعالیت‌های کشاورزی قلمداد کرد و گفت: با قرار دادن شرایط برای کارگزاران کشاورزی این فرصت را دادیم تا فعالیت‌های پتروشیمی را انجام دهند و بخش کشاورزی را فعال نگاه دارند و به موجب این امر با هر یک میلیارد معامله در بورس کشاورزی بتوانند ۲۵میلیارد معامله در محصولات پتروشیمی انجام دهند، البته این کارگزاران می‌بایست در یک سال گذشته حداقل معامله را انجام داده باشند تا مشمول اهدای مجوز پتروشیمی شوند.