با حمایت از بخش صنعت
بانکها میتوانند جلوی افزایش قیمت فولاد را بگیرند
گروه بورس کالا- ۶ قفله کردن صندوقهای پولی بانک مرکزی به ضرر تولید و رشد اشتغال است. حسن مصیبزاده، مدیرعامل فولاد البرز با بیان این مطلب افزود: در تمام دنیا برای کاهش تورم نرخ سود بانکی را دائما تغییر میدهند، بهطوریکه هر وقت تورم ناگهانی به مردم تحمیل شد با کاهش نرخ سود بانکی با آن مقابله میکنند.
وی خاطرنشان کرد: تورم کشور ناشی از کاهش ارزش پولی است و نباید به مسائل دیگر مرتبط دانست.
وی افزود: اینکه برخی اعتقاد دارند که پول نفت تورمزا است، اشتباه میکنند؛ چرا که عربستان با صادرات ۵/۱۲ میلیون بشکه نفت در روز تورم ندارد، اما در ایران با صادرات ۵/۲ میلیون بشکه نفت روزبهروز تورم بالا میرود.
مصیبزاده گفت: تورم در ایران برخاسته از کاهش ارزش پول است، بهطوریکه اگر دولت بتواند ارزش ریال ملی را بالا ببرد به راحتی تورم از بین میرود.
مدیرعامل فولاد البرز اظهار داشت: دولت باید از حساب ذخیره ارزی به فولادسازان تسهیلات با بهره کمتر از ۱۰ درصد بدهد تا نقدینگی صنایع تامین شود. درچنین شرایطی پول نفت در بخش صنعت و تولید اشتغال هزینه میشود و تورم به آرامی حذف میشود.وی در ادامه گفت: در ایران فعالیت اقتصادی بیشتر به سمت کارهای تجاری سوق پیدا کرده است تا صنعتی. در کشورهای پیشرفته دولتها با توسعه کارگاههای صنعتی کوچک تحول عظیمی در تولید ایجاد کردهاند.
مصیبزاده ضمن تقدیر از وزیر کار و امور اجتماعی در مورد طرح بنگاههای زودبازده گفت: طرح ارائه تسهیلات به بنگاههای زودبازده یک پروژه انقلابی در کشور است که تحولات صنعتی را به همراه دارد، اما متاسفانه تنها ۱۵درصد این تسهیلات روانه بخش صنعت شده و ۸۵ درصد مابقی در بخش تجاری و مسکونی هزینه شده است.
وی خاطرنشان کرد: برخی افراد ارائه تسهیلات به بنگاههای زودبازده را تورمزا میدانند. در صورتیکه این اشخاص در اشتباه هستند و مخالف تولید و ایجاد اشتغال در کشورند.
مصیبزاده اظهار داشت: متاسفانه عدهای منابع مالی بنگاههای زودبازده را بهجای سرمایهگذاری در صنعت در ساخت مسکن و کارهای تجاری هزینه کردند، بنابراین دولت باید سازوکاری را اتخاذ کند که پول تسهیلات بانکها به سمت تولید بیاید.وی در پایان گفت: اگر طرح پرداخت تسهیلات به بنگاههای زودبازده ادامه پیدا کند قطعا به تورم قیمت آهنآلات در بازار کمک میکند چون صنعت فولاد رونق میگیرد.
ارسال نظر