مرکز خدمات فولاد ایران - قیمت پیشنهادی محصولات فولادی صادراتی چین در این هفته همچنان رو به افزایش بوده است؛ در حالی که قیمت محصولات فوق در داخل چین ثابت و برخی مواقع رو به کاهش است. تولیدکنندگان فولاد چین، قیمت صادرات ورق گرم را به دلیل تقاضای بالا در جهان دوباره افزایش داده‌اند. آخرین قیمت معاملاتی از ۱۰۰۰ دلار هر تن فوب هم گذشته است. قیمت در بازار داخلی چین در این هفته تغییر چندانی نکرده است. در بازار شانگهای، قیمت ورق گرم ضخامت ۱۶‌میلیمتر از ۶۰۰۰ یوان هر تن - حدود ۸۵۷ دلار - به ۶۰۲۰ یوان هر تن -۸۶۰ دلار - رسیده است. قیمت ورق آلیاژی ضخامت ۴۰‌میلیمتر به ۶۶۰۰ یوان هر تن -۹۴۳ دلار - است. قیمت ورق صادراتی ۱۵ تا ۴۰‌میلیمتر، ۱۰۲۰-۱۰۳۰ دلار هر تن پیشنهاد شده است. این قیمت از اول هفته گذشته یک جهش ۵۰ تا ۶۰ دلاری هر تن داشته است. تمام محصولات کارخانه‌ها برای ماه آوریل رزرو شده است. متوسط قیمت پایه ۹۷۰ تا ۹۸۰ دلار هر تن فوب بوده است. کارخانه‌های فولاد در چین برای ارائه قیمت با یکدیگر، مورد به مورد مذاکره می‌کنند. این امر باعث یکی شدن قیمت‌های صادراتی در هر ماه می‌شود. به دلیل نامشخص بودن شرایط بازار، تصمیم گرفته شده است که قبل از نهایی شدن قیمت ماه مه، ۲-۳ هفته منتظر بمانند.

احتمال کاهش ۳۷درصدی صادرات فولاد چین

اما در همین حال خبرها حاکی از آن است که براساس سیاست‌های دولت چین، این کشور احتمالا در سال جاری، ۲۷درصد صادرات محصولات فولادی خود را کاهش خواهد داد.

تلاش دولت چین در جهت کنترل و محدود کردن صادرات است. رییس انجمن آهن و فولاد چین، پیش‌بینی کرده است که صادرات فولاد خام این کشور در سال جاری به ۵/۵۲‌میلیون تن کاهش یابد.

صادرات فولاد خام چین در سال ۲۰۰۶، ۰۷/۷۳‌میلیون تن بوده است. چین در سال ۲۰۰۸، ۴۸‌میلیون تن فولاد ساخته شده و ۵/۱‌میلیون تن بیلت صادر خواهد کرد.

چین در سال جاری، ۱۶‌میلیون تن واردات فولاد و ۲۲۰هزار تن واردات بیلت خواهد داشت. چین، بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف کننده فولاد است. این کشور در سال گذشته ۲/۴۸۹‌میلیون تن فولاد خام تولید کرده است که ۷/۱۵ درصد افزایش داشته است. این افزایش نسبت به افزایش سال ۲۰۰۶، ۶۷/۲درصد کاهش نشان می‌دهد. خالص صادرات فولاد خام چین در سال گذشته ۵۸درصد افزایش یافته و به ۹/۵۴‌میلیون تن رسید؛ اما صادرات چین به آمریکا ۳/۲۳درصد کاهش نشان می‌دهد.

طبق آمار دولت چین، صنعت فولاد چین ۱۵درصد کل انرژی مصرفی را به خود اختصاص داده است؛ در حالی که ۱۴درصد آلودگی محیط زیست از صنعت فولاد است.

چین، سال گذشته بر بیش از ۸۰ نوع محصول فولادی که شامل مفتول، ورق و پلیت بود، عوارض صادراتی اعمال کرد و عوارض صادراتی بر کالاهای اصلی از قبیل بیلت، شمش و چدن را افزایش داد.

چین همچنین تخفیفات صادراتی را کاهش داد تا میزان صادرات را کاهش دهد و تولید بیش از حد را محدود نماید. چین در فوریه سال جاری، صادرات بیلت نداشته است.

صادرات ۱۱/۳‌میلیون تن فولاد ساخته شده بوده که نسبت به مه ۲۰۰۶، پایین‌ترین رکورد است.