به دنبال افزایش تقاضا و کاهش موجودی انبارهای جهان
روند صعودی قیمت مس ادامه دارد
به طوری که تداوم شرایط مذکور باعث شد تا قیمت مس در مبادلات آخرین روز از هفته گذشته به ۸هزار و ۵۴۰دلار در هر تن برسد که در مقایسه با روز قبل ۸۳دلار رشد داشت. در این روز خرید نقدی هر تن مس نیز با ۷۹دلار افزایش، ۸هزار و ۵۳۵دلار ثبت شد.
به طوری که تداوم شرایط مذکور باعث شد تا قیمت مس در مبادلات آخرین روز از هفته گذشته به ۸هزار و ۵۴۰دلار در هر تن برسد که در مقایسه با روز قبل ۸۳دلار رشد داشت. در این روز خرید نقدی هر تن مس نیز با ۷۹دلار افزایش، ۸هزار و ۵۳۵دلار ثبت شد.
براساس این گزارش در معاملات بیست و هشتم مارس، به غیر از مس، قیمت بقیه فلزات نیز در بورس فلزات لندن با رشد همراه شد که دامنه این افزایش از 23دلار و 50سنت تا یک هزار و 175دلار بود.
بر این اساس هر تن آلیاژ آلومینیوم در هر تن ۲هزار و ۷۵۰دلار قیمت خورد حال آنکه خرید نقدی این فلز ۲هزار و ۷۴۵دلار بود که در مقایسه با روز قبل ۱۰۴دلار رشد قیمت داشت.
آلومینیوم هم 23دلار و 50سنت رشد داشت که به این ترتیب هر تن آن با نرخ 2هزار و 941دلار و 50سنت به فروش رسید. خرید نقدی این کالا 2هزار و 941 دلار بود.
قیمت سرب هم ۱۲۰دلار رشد را تجربه کرد که با احتساب این افزایش هر تن از این کالا با نرخ ۲هزار و ۸۷۲دلار و ۵۰سنت به فروش رفت.
قیمت خرید نقدی این کالا 2هزار و 872دلار بود.
نیکل بیشترین افزایش قیمت را در معاملات این روز داشت؛ به طوری که هر تن از آن با نرخ ۳۱هزار و ۱۵۰دلار به فروش رفت که در مقایسه با روز قبل یک هزار و ۱۷۵دلار رشد داشت.
خرید نقدی این کالا هم با رشدی که نسبت به روز قبل داشت در هر تن 31هزار و 125دلار معامله شد.
فلز قلع هم ۲۰۰دلار رشد یافت که به این ترتیب قیمت فروش نقدی آن ۲۰هزار و ۶۰۰دلار به ثبت رسید. خرید نقدی این کالا ۲۰هزار و ۵۹۵دلار بود.
فلز روی هم که 45دلار و 50سنت رشد را تجربه کرده بود با فروش نقدی 2هزار و 325دلار و 50سنت و خرید نقدی 2هزار و 325دلار به ثبت رسید.
بنابراین گزارش موجودی فلز در انبار بورس فلزات لندن نیز ۳۷هزار و ۵۶۰تن آلیاژ آلومینیوم، یک میلیون و ۳۱هزار و ۵۵۰تن آلومینیوم، ۱۱۵هزار و ۲۵۰تن مس، ۴۸هزار و ۲۷۵تن سرب، ۴۹هزار و ۹۹۲تن نیکل، ۹هزار و ۱۰۵تن قلع و ۱۲۴هزار و ۴۵۰تن روی بود که از این مقدار ۳۴هزار و ۹۸۰تن آلیاژ آلومینیوم، ۹۸۵هزار و ۹۷۵تن آلومینیوم، ۹۱هزار و ۶۲۵تن مس، ۴۷هزار و ۵۰۰تن سرب، ۴۸هزار و ۹۹۰تن نیکل، ۸هزار و ۶۱۰ تن قلع و ۱۲۰هزار و ۸۵۰تن روی مورد مبادله قرار گرفت.
وقفه در عرضهها، خطری بزرگ برای بازار مس
با توجه به وقفههای لجامگسیختهای که در زمینه عرضه رخ میدهد و موجودی انباری پایین، تحلیلگران به بازنگری در پیشبینیهای قبلی خود پرداختهاند و اینک ۱۰۰هزار تن کسری مس برای هر یک از سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ پیشبینی میکنند. قبلا انتظار میرفت که بازار مس با ۳۰۰هزار تن مازاد در سال ۲۰۰۸ و ۱۰۰هزار تن مازاد در سال ۲۰۰۹ روبهرو باشد. همه میدانند که تقاضا از سوی چین و هند شدت خود را حفظ خواهد کرد و عامل مهمی برای رشد قیمت در بازار مس است. اما بنا به نظر تحلیلگران، خطر بزرگتری که بازار مس در حال حاضر با آن روبهرو است وقفهها در عرضه است که از قبل وجود داشته است و میتواند در آینده شکل حادتری به خود بگیرد. این تحلیلگران در یادداشتی خطاب به مشتریان نوشتند، «ریسک وقفههای چشمگیر (مخصوصا در شیلی و کمربند مس آفریقا) برای پیشبینی تولید بسیار بالا است. نیروی کار، نگهداری، هوا، عیار، و قیمت روزافزون انرژی دست به دست هم میدهند تا عرضه معدنی مس را به یکی از پرمخاطرهترین زمینهها در میان فلزات پایه تبدیل کنند.» آنها در ادامه به شماری از مخاطرات عرضه اشاره میکنند که دو تا از مهمترین آنها نگرانیهای موجود در رابطه با
برق در شیلی و زامبیا و مخاطره سیاسی در جمهوری دموکراتیک کنگوست. در ضمن، موجودی انباری مس جهان که نسبت به دیگر فلزات پایه در پایینترین حد قرار دارد، تنها برای ۸/۱ هفته مصرف کفایت میکند. آنها در یادداشت خود میافزایند که این امر در صورتی که وقفه چشمگیر در تولید روی دهد، میتواند بازار مس را به شدت دچار تنگنا کند. با توجه به تمام این مسائل، تحلیلگران UBS پیشبینی قیمت هر پوند مس را در سال ۲۰۰۸ (از ۳ دلار پیشین) به ۵۰/۳دلار آمریکا، و در سال ۲۰۰۹ (از ۴۰/۳دلار پیشین) به ۴ دلار افزایش میدهند.
پیشبینی آنها برای سال 2010 رقم باورنکردنی 50/4دلار برای هر پوند مس است.شرکت مس جیانگ زی(Jiangxi Copper Co)، دومین شرکت بزرگ ذوب مس چین، معتقد است تقاضای داخلی و کاهش موجودی انباری جهانی مس ممکن است قیمت این فلز را به نحو بیسابقهای در بخش عمدهای از سال جاری افزایش دهد و بالا نگه دارد.
رییس این شرکت، لی یو هوانگ، گفت تقاضای چین، که بزرگترین مصرفکننده مس جهان است، احتمالا در سال ۲۰۰۸ بین ۱۰ تا ۱۵درصد افزایش خواهد یافت و این نرخ رشد کندی تقاضا از سوی ایالات متحده را جبران خواهد کرد. ایالات متحده دومین مصرفکننده بزرگ مس در جهان است.
ارسال نظر