مخالفت بورس کالا با عرضه محدود فولادسازان

گروه بورس کالا- منیژه حیاتی: دیروز در پی عدم افزایش حجم عرضه از سوی ذوب‌آهن اصفهان و همچنین عرضه محدود فولاد آذربایجان و فولاد خراسان، بازار با رشد قیمت‌ها در معاملات رینگ فلزی رو‌به‌رو شد. روند رو به رشد قیمت میلگرد و تیرآهن در حالی دیروز روند صعودی به خود گرفت که حجم تقاضا در مقایسه با هفته قبل با کاهش نسبی در برخی عرضه‌ها خصوصا تیرآهن رو‌به‌رو شد. اما با توجه به سماجت خریداران، عرضه‌های محدود دیروز هم مثل هفته‌های قبل رقابتی شد.

یکی از اتفاقات روز گذشته عدم موافقت‌ ناظر تالار با عرضه محدود میلگرد ۱۴-A۳ تا ۲۵ فولاد خراسان بود. وی با مطرح کردن این موضوع که حجم عرضه محصولات شرکت در بورس در مقایسه با تولیدات آن، بسیار کم است با عرضه کالای این شرکت موافقت نکرد. اما در پی ثبت تقاضا برای آن و تاکید کارگزار عرضه‌کننده بر این نکته که امکان افزایش حجم عرضه به بیش از ۳ هزار تن برای شرکت وجود ندارد، نهایتا همین مقدار کالا در مقابل با ۱۹ هزار و ۸۰۰ تن تقاضا روبه‌رو شد که با موافقت نهایی ناظر و رقابتی شدن معاملات قیمت میلگرد در بالاترین نرخ به ۹ هزار و ۱۰۲ ریال رسید و نهایتا با نرخ ۸ هزار و ۹۲۲ ریال معامله شد.

سبد میلگرد ۲۵ تا ۱۴-A۳ فولاد آذربایجان هم برای سلف ۲۹/۱۲/۸۶، ۵ هزار تن عرضه شد که با به رقابت کشیده شدن بازار قیمت آن از ۸ هزار و ۶۶۹ ریال پیشنهاد شده به ۹ هزار و ۱۱۳ ریال رسید که در مقایسه با میلگرد فولاد خراسان ۱۱ ریال گران‌تر فروخته شد.

آخرین عرضه کننده دیروز ذوب‌آهن اصفهان بود که آخرین عرضه خود را در سال‌جاری با ارائه سبد تیرآهن بلند ۲۰ تا ۲۷ آغاز کرد.

این شرکت که نماینده آن رسما از عدم افزایش حجم عرضه خود در این روز و ارائه محصولات به صورت نقدی خبر داده بود تنها ۲۵۰ تن کالا را در این گروه عرضه کرد که با ثبت تقاضای ۴هزار و ۵۰۰ تنی برای آن بازار به رقابت کشیده شد.

نهایتا همین مقدار کالا برای ۲۲/۱۲/۸۶ با نرخ ۹هزار و ۳۱ ریال دادوستد شد.

تیرآهن ۲۲، دیگر محصول ذوب‌آهن بود که برای ۲۲/۱۲/۸۶ عرضه شد.

این کالا تنها ۲هزار و ۳۳۰ تن عرضه شد که نرخ آن در پی رقابت نفس‌گیر کارگزاران به ۹هزار و ۲۲۶ ریال رسید.

سبد تیرآهن کوتاه ۲۲ و ۲۴ نیز برای همین تاریخ به صورت نقدی عرضه شد.

ذوب‌آهن ۴۲۰ تن از این کالا را با نرخ ۷هزار و ۱۰۰ ریال پیشنهاد داد که نهایتا همین مقدار کالا به قیمت ۷هزار و ۴۴۶ به فروش رسید.

سبد میلگرد ۳۲-۳اA، نقدی۲۲ /۱۲/ ۸۶، ۳۹۰ تن با نرخ ۸هزار ریال عرضه شد که با ۳ هزار و ۹۰۰ تن تقاضا روبه‌رو شد.

قیمت این کالا هم با رقابت کارگزاران به ۸ هزار و ۵۲۲ ریال رسید.

شمش آلومینیوم دیروز به دلیل بالا بودن قیمت و تداوم رشد قیمت‌ها در بورس‌فلزات لندن معامله نشد، به طوری که حتی شمش

۷/۹۹-p۱۰۰۰ المهدی هم که ۲۹ هزار و ۵۰۰ ریال عرضه شد نیز نتوانست موافقت خریداران را جلب کند.

در معاملات دیروز مس با رشد تقاضا همراه شد که البته عرضه‌کننده با پاسخگویی به تقاضاهای ثبت شده از رشد شدید قیمت‌ها جلوگیری کرد.

دیروز ۱۰۰ تن مس کاتد توسط شرکت ملی مس عرضه شد که در مقابل ۱۳۴۰ تن کالا برای آن تقاضا شد که نهایتا همین مقدار کالا به دنبال افزایش حجم عرضه توسط شرکت ملی مس، با نرخ ۸۰ هزار و ۲۶۹ ریال معامله شد.

مس مفتول این شرکت نیز نهایتا یک‌هزار و ۷۴۰ تن با نرخ ۸۲ هزار و ۱۱۶ ریال معامله شد.

مس مفتول mmا۸ دنیای مس هم با ۲۰ تن عرضه و ۲۰ تن تقاضا، ۸۲ هزار و ۲۶۶ ریال دادوستد شد.

شرکت ملی مس در این روز اعلام کرد شنبه هفته آینده مس کاتد را قطعا عرضه خواهد کرد، اما عرضه مس مفتول هنوز مشخص نیست.

دیروز مجموعا ۱۴ هزار و ۴۹۰ تن کالا به ارزش ۳۵۴ میلیون و ۷۸۵ هزار و ۲۵۰ ریال در رینگ فلزی معامله شد.

معامله بیش از ۱۹ هزار تن کالا در بورس کالای ایران

دیروز در شرکت بورس کالای ایران‌، جمعا ۱۹ هزار و ۷۵۵ تن انواع فولاد، مس، قیر، ذرت و کنجاله دانه‌های روغنی به ارزش ۳۶۹ میلیارد و ۳۶۱ میلیون و ۶۵۰ هزار ریال داد‌وستد شد.

تالار این بورس در این روز شاهد جمعا ۲۲ هزار ۹۸۵ تن عرضه و در مقابل ۷۵ هزار و ۳۶۵ تن تقاضا برای محصولات فلزی، پتروشیمی و کشاورزی بود که شامل ۶ هزار و ۸۸۰ تن عرضه و در مقابل ۷ هزار و ۵۸۰ تقاضا برای محصولات پتروشیمی، ۱۵هزار و ۶۳۰ تن عرضه و در مقابل ۶۷ هزار و ۵۰۰ تن تقاضا برای محصولات فلزی و ۴۷۵ تن عرضه و در مقابل ۲۸۵ تقاضا برای محصولات کشاورزی بود.

رینگ محصولات پتروشیمی

این گزارش حاکی است، در رینگ محصولات پتروشیمی در گروه قیر، ۴ هزار و ۹۸۰ تن انواع قیر در ۲ رینگ معاملاتی به ارزش ۱۳ میلیارد و ۴۳۴ میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت که از نظر وزن و ارزش ۲۱/۲۵ و ۶۴/۳ درصد از کل بازار را از آن خود کرد.

رینگ محصولات فلزی

در رینگ محصولات فلزی در گروه فولاد‌، ۱۱ هزار و۳۹۰ تن انواع محصولات فولادی در ۷ رینگ معاملاتی به صورت نقدی به ارزش ۱۰۲ میلیارد و ۶۹۷ میلیون و ۶۳۰ هزار ریال داد‌و‌ستد شد که از نظر حجم و ارزش ۶۶/۵۷ و ۷۵/۲۷ درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد.

همچنین در این روز در گروه مس‌، ۳ هزار و ۱۰۰ تن انواع مس به ارزش ۲۵۲ میلیارد و ۸۷ میلیون و ۶۲۰ هزار ریال به صورت نقدی در ۳ رینگ معاملاتی معامله شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۶۹/۱۵ و ۲۵/۶۸ درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد. همچنین در این روز در گروه آلومینیوم، ۱۴۰ تن شمش آلومینیوم در ۲ رینگ معاملاتی عرضه شد که تقاضایی برای آن وجود نداشت.

رینگ محصولات کشاورزی

در رینگ محصولات کشاورزی در گروه کنجاله‌، ۱۳۵ تن کنجاله به صورت سلف در ۲ رینگ معاملاتی به ارزش ۶۶۹ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال داد‌و‌ستد شد که از نظر حجم و ارزش ۶۸/۰ و ۱۸/۰ درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد.

همچنین در این روز در گروه ذرت، ۱۵۰ تن ذرت دانه ای به ارزش ۴۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به صورت سلف در یک رینگ معاملاتی معامله شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۷۶/۰ و ۱۳/۰ درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد. در این رینگ همچنین ۸۰ تن شکر سفید عرضه شد که تقاضایی برای آن وجود نداشت.