تقاضا برای آهن به اوج رسید
سهمیهبندی تیرآهن در «بورس»
گروه بورس کالا- منیژه حیاتی: روز گذشته در حالی که بازار مشتاق عرضه طلا بود و خریداران پیشبینی میکردند اولین عرضه به این فلز اختصاص یابد، اما ...
سنگ آهن دوشنبه هفته آینده برای اولین بار عرضه میشود
گروه بورس کالا- منیژه حیاتی: روز گذشته در حالی که بازار مشتاق عرضه طلا بود و خریداران پیشبینی میکردند اولین عرضه به این فلز اختصاص یابد، اما ... به دلیل تاخیر نماینده فروش شرکت عرضهکننده شمش طلا(شرکت تهیه و تولید مواد معدنی) ذوبآهن اصفهان شروع به عرضه محصولات فولادی خود کرد که ثبت تقاضای ۲۴۱ هزار تنی در اولین کالای عرضه شده، باعث رقابت خریداران در ثبت سفارشات شد؛ اما این رقابت در این مرحله؛ یعنی ثبت تقاضاها متوقف شد و به دلیل تخصیص کالای عرضه شده به کارگزاران، جلوی رقابتی شدن بازار گرفته شد و قیمتها را در دو عرضه اول ثابت نگه داشت. اما عرضههای بعدی با رشد تقاضا و قیمت همراه شد.
بر اساس گزارش خبرنگار ما زمانی که ذوبآهن سبد تیرآهن ۲ را برای سلف ۳۱/۲/۸۷، ۳۰ هزار و ۲۵۰ تن به قیمت ۸ هزار و ۹۱ ریال عرضه کرد، خریداران ۲۴۱ هزار و ۸۹۰ تن تقاضا برای آن ثبت کردهاند.
در این زمان ناظر تالار اعلام کرد: کالای ارائه شده که حجم آن به ۶۰هزار و ۵۰۰تن توسط ذوبآهن افزایش پیدا کرده است در بین کارگزاران تقاضاکننده تقسیم خواهد شد. براین اساس، به هر کارگزاری براساس خریدی که در طول سال از شرکت ذوبآهن داشتند کالا تخصیص داده شد که این روش با مخالفت برخی کارگزاران مواجه شد؛ چرا که معتقد بودند کارگزارانی که اخیرا وارد بورس کالا شدهاند، معامله چندانی در رینگ فلزی نداشتهاند و این روش باعث عدم توازن میان شرایط حاکم بر کارگزاریها خواهد شد، اما در نهایت با اجرای روش تخصیص، عرضهکننده، سقف عرضه را به ۶۲ هزار و ۷۳۰ تن افزایش داد و نهایتا همین کالا با نرخ پیشنهادی عرضهکننده؛ یعنی ۸ هزار و ۹۱ ریال دادوستد شد.
سبد میلگرد ۱۴-A۳ تا ۲۵ این شرکت برای سلف ۳۱/۲/۸۷، ۲ هزار و ۲۰۰ تن کالا عرضه شد که با توجه به تقاضای ۱۹ هزار و ۸۰۰ تنی برای آن، این عرضه هم میان کارگزاران تقسیم شد که در نتیجه آن همین مقدار کالا بدون تغییر در قیمت معامله شد. قیمت این کالا ۸ هزار و ۵۹ ریال پیشنهاد شده بود.
تیرآهن ۲۲ ذوبآهن دیگر کالای عرضه شده بود که ۲هزار و ۷۴۰تن عرضه شد و با توجه به تقاضای ۱۶هزار و ۳۲۰تنی برای آن، به عنوان اولین کالای ذوبآهن به رقابت کشیده شد. در نتیجه رقابت خریداران قیمت این کالا از ۸هزار و ۵۰۰ریال به ۸هزار و ۹۲۲ریال رسید.
سبد تیرآهن کوتاه ۳۰ و ۲۲ ذوبآهن در مجموع ۷۳۰تن عرضه شد که قیمت آن ۷هزار و ۳۰۰ریال پیشنهاد شد؛ اما این معاملات هم به دلیل عدم افزایش عرضه بازار به رقابت کشیده شد و قیمت از ۷هزار و ۳۰۰ریال به ۷هزار و ۷۳۰ ریال رسید. تیرآهن کوتاه ۱۴، ۱۶ و ۱۸ سلف ۳۱/۱/۸۷، ۱۲هزار و ۳۲۰تن با نرخ ۷هزار و ۸۰۰ریال عرضه شد اما در مقابل آن باز هم تقاضا به رقم بالایی رسید که نهایتا ۱۰۱هزار و ۲۰۰تن تقاضا به ثبت رسید.
در نتیجه بازار مجددا رقابتی شد و قیمت آن به ۸ هزار و ۶۶ریال رسید. تیرآهن کوتاه ۲۰، دیگر کالای ذوبآهن هم با رقابت خریداران مواجه شد؛ چرا که در ابتدا تنها ۵۰۰ تن عرض شد؛ در حالی که خریداران ۳ هزار و ۷۰۰ تن برای آن ثبت کردند. در نتیجه با رقابت کارگزاران، قیمت از ۸هزار و ۳۰۰ ریال به قیمت ۸ هزار و ۴۷۱ ریال رسید.
تیرآهن کوتاه ۲۷ این شرکت ۱۰۰۰ تن عرضه شد که با توجه به ۶ هزار تن تقاضا برای آن قیمت پیشنهادی از ۸ هزار و ۹۰۰ریال به ۹ هزار و ۱۲۹ریال رسید.
سبد میلگرد A۳-۱۴ تا ۲۵ آذربایجان، ۱۰۰۰ تن عرضه شد که به دنبال ثبت تقاضای ۷هزار تنی برای آن، عرضه به ۱۵هزار تن افزایش یافت اما کالای این شرکت هم رقابتی شد و قیمت به ۸هزار و ۵۶۹ریال رسید.
در آخرین روز کاری در هفته جاری؛ ارزش معاملات روزانه بورس کالا از ۹۹۵میلیارد ریال فراتر رفت.
در شرکت بورس کالای ایران، جمعا ۱۲۰ هزار و ۸۵۴ تن انواع قیر، پلی اتلین، جو، آلومینیوم، فولاد، کنسانتره فلزات گرانبها، ذرت و کنجاله دانه های روغنی به ارزش ۹۹۵میلیارد و ۵۱۱میلیون و ۸۲ هزار ریال داد وستد شد.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی شرکت بورس کالای ایران، تالار این بورس در روز گذشته شاهد جمعا ۱۲۴هزار و ۸۳۴ تن عرضه و در مقابل ۳۳۵هزار و ۷۰۴ تن تقاضا برای محصولات فلزی، پتروشیمی و کشاورزی بود که شامل ۱۱۸هزار و ۴۸۹ تن عرضه و در مقابل ۳۳۳هزار و ۸۹۹ تقاضا برای محصولات فلزی، یکهزار و ۴۷۵ تن عرضه و ۳۰۵ تن تقاضا برای محصولات کشاورزی و ۴هزار و ۸۷۰ تن عرضه و در مقابل یکهزار و ۱۹۵ تن تقاضا برای محصولات کشاورزی بود.
رینگ محصولات فلزی
بر اساس این گزارش در رینگ محصولات فلزی در گروه فولاد، ۱۱۳هزار و ۷۱۰ تن انواع محصولات فولادی به ارزش ۸۹۸ میلیارد و ۳۰۶میلیون و ۶۴۰هزار ریال معامله شد که به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۰۹/۹۴ و۹۰/۲۴درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد.
همچنین، یکهزار و ۹۶۰ تن انواع محصولات آلومینیومی به ارزش ۵۷میلیارد و ۱۵۸میلیون ریال در این رینگ معامله شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۶۲/۱ و ۷۴/۵درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد.
درگروه محصولات کنسانتره فلرات گرانبها نیز ۹ تن انواع محصولات مس، به ارزش ۷ میلیارد و ۸۹۰میلیون و ۳۴۲هزار ریال معامله شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۰۱/۰ و ۷۹/۰درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد.
شایان ذکر است در روز چهارشنبه در گروه محصولات مس و روی هیچ گونه داد و ستدی انجام نشد.
رینگ محصولات پتروشیمی
این گزارش حاکی است، در رینگ محصولات پتروشیمی در گروه قیر، ۳هزار و ۳۷۰ تن انواع قیر در ۴ رینگ معاملاتی به ارزش ۹میلیارد و ۵۲۶میلیون و ۵۰۰هزار ریال به صورت نقدی مورد معامله قرار گرفت که از نظر وزن و ارزش ۷۹/۲ و ۹۶/۰درصد از کل بازار را از آن خود کرد.
در روز چهارشنبه در یک رینگ معاملاتی یکهزار و ۵۰۰تن پلیاتلین سبک خطی به ارزش ۲۱میلیارد و ۴۷۰میلیون و ۴۰۰هزار ریال به صورت نقدی داد و ستد شد که از لحاظ حجم و ارزش به ترتیب ۲۴/۱ و ۱۶/۲درصد از کل بازار را شامل شد.
رینگ محصولات کشاورزی
در رینگ محصولات کشاورزی در گروه کنجاله، ۱۷۵ تن کنجاله دانه های روغنی به صورت سلف و نقدی در ۳رینگ معاملاتی به ارزش ۷۵۲میلیون و ۵۰۰هزار ریال داد و ستد شد که از نظر حجم و ارزش ۱۴/۰ و ۰۷/۰درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد.
همچنین در این روز در گروه ذرت، ۳۰ تن ذرت دانهای به ارزش ۹۲میلیون و ۷۰۰هزار ریال به صورت سلف در یک رینگ معاملاتی معامله شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۰۲/۰ و ۰۱/۰درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد. بر اساس این گزارش، جو دامی در روز چهارشنبه به صورت سلف ۱۰۰ تن معامله شد که ارزش ریالی آن ۳۱۴میلیون ریال بود. و از لحاظ حجم و ارزش به ترتیب صاحب ۰۹/۰ و ۰۳/۰درصد از کل بازار شد.
ارسال نظر