آزادسازی قیمت فولاد رونق اقتصادی به همراه داشت

گروه بورس کالا- آزاده حسینی: روز گذشته دومین کنفرانس ملی نظام تامین و تدارک کالا و خدمات در پروژه‌ها در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد» این همایش قرار است به مدت دو روز ادامه داشته باشد.

در این همایش که به همت مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده بود، دکتر سپهری گزارش‌هایی در مورد کنفرانس ارائه دادند و دکتر سهراب‌پور، رییس دانشگاه صنعتی شریف از جمله سخنرانان این همایش بودند.

همچنین در این همایش مهندس میرمعزی رییس هیات‌مدیره شرکت پتروپارس و مهندس ابکا مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پرشیا فلز اسپادانا در پیرامون روابط کارفرما و تامین‌کنندگان کالا و خدمات در پروژه‌ها و نقش سرمایه‌گذاری در نظام تامین و تدارکات کالا و خدمات در بخش نخست سخنرانی کردند.

در بخش دوم همایش همچنین شاطرزاده معاون اقتصادی و بین‌الملل وزارت صنایع و معادن در این همایش به افزایش میزان سرمایه‌گذاری در بخش صنعت برای بالا بردن ثروت ملی اشاره کرد و افزود: کشور به تولید ثروت نیاز دارد و این جز با بالا بردن میزان سرمایه‌گذاری در سطوح مختلف بالاخص بخش صنعت میسر نخواهد شد.

وی به بخش‌هایی از چشم‌انداز ۲۰ساله اشاره کرد و اظهار داشت: موارد زیادی دست به دست هم می‌دهند تا این اهداف محقق شوند.

وی همچنین به شاخص بخش صنعت اشاره کرد و سرمایه‌گذاری در بخش صنعت را در افق چشم‌انداز ۲۰ساله معادل ۴۰۵میلیارد دلار اعلام کرد و آن را جز با همت عمومی میسر ندانست.

وی به بهره‌وری در بخش صنعت اشاره کرده و این رقم را معادل ۵/۳درصد دانست و در بخش معدن نیز این رقم را معادل ۳/۵درصد اعلام کرد.

مسعود ابکا نیز از دیگر سخنرانان این همایش در مورد آزادسازی و کنار گذاشتن تفکر دولتی صحبت و تاکید کرد که تا زمانی که آزادسازی به معنای مطلق در کل سیستم به وجود نیاید، نباید منتظر اعجاز باشیم.

وی ادامه داد: بحث خصوصی‌سازی دیگر قدیمی شده و در‌حال‌حاضر در کشورهای پیشرفته دنیا به دنبال آزادسازی هستند.

وی آزادسازی در بخش فولاد را تحول بزرگ این صنعت برشمرد و اظهار داشت: قبل از آزادسازی قیمت فولاد و به وجود آمدن بورس‌فلزات هیچ‌ بخش‌خصوصی در این صنعت فعالیت نمی‌کرد یا در واقع اجازه رشد نمی‌یافت.

وی ادامه داد: مجوزهای صادر شده برای فعالیت در بخش فولاد بعد از آزادسازی قیمت در بخش شمش ۹۰میلیون تن، در بخش نورد ۱۱۰میلیون تن، در بخش اسلب ۱۶میلیون تن و ۵۵میلیون تن در بخش ورق است که قبل از سال ۸۲ ارقام مربوطه بسیار ناچیز بودند.