دنیای فلز
سردرگمی در بازار آهن قراضه
گروه بورس کالا- علی غفوری: چندین شرکت ضایعات فلزی آمریکایی هنوز منتظر دریافت تاییدیههای مربوط به تمدید درخواستهای مجوزهای صادراتی چینی هستند، چون با پایان این سال این مجوزها یا درخواستها باید تمدید شود. اداره کل نظارت بر کیفیت بازرسی و قرنطینه چین (AQSIQ) باید تا پایان امسال این مجوزها را مجددا صادر کند اما به نظر میرسد که به دلیل درخواستهای زیاد از طرف شرکتهای ضایعات فلزی از سراسر جهان تمدید این درخواست و تاییدیه آنان طولانی شود.
اداره کل مذکور (AQSIQ) در ابتدای سال ۲۰۰۵ که این برنامه آغاز شد، بیش از ۳۰۰۰ مجوز برای شرکتهای ضایعاتی در سراسر جهان صادر کرده است.این مجوزها در پایان این ماه باطل خواهند شد. چندین شرکت ضایعات فلزی در آمریکا وجود دارند که هنوز منتظر تجدید مجوزهای خود هستند.بعضی از شرکتهای ضایعات فلزی به طور رسمی با مشتریان چینی خود معامله نمیکنند و این احتمال وجود دارد که محمولههایی پس از مهلت قانونی آن در پایان سال ارسال شود که تحت مجوز قدیم مورد تایید یا قبول قرار نگیرد.
بعضی از شرکتها نیز مایل نیستند پس از ۳۱ دسامبر سفارشی را بپذیرند، چون از مشکلات عدم پوشش آن نگران هستند.یک تاجر میگوید، انتظار داشتیم که فعالیت در بازار زیاد باشد، اما بازار هم اکنون آرام است که اعصاب همه را بر هم زده است. تجار همگی درصدد ارسال قراضه به چین هستند، ولی به دلیل عدم داشتن شماره مجوز رسما نمیتوانند صادراتی به چین داشته باشند، ولی برخی نیز معتقدند که صدور یا ارسال قراضه به چین بدون این مجوز نیز مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.
افزایش نیاز هند به قراضه آهنی
اگر قرار است که هند تا سال ۲۰۲۰ سالانه یکصد میلیون تن فولاد تولید کند، باید سالانه ۶ تا ۷میلیون تن در سال آهن قراضه وارد کند.
تقاضا برای قراضه میتواند در حد ۲۰میلیون تن در سال تا سال ۲۰۲۰ باشد چنانچه این کشور بخواهد صنعت فولاد خود را توسعه دهد.
تولیدکنندگان یا فروشندگان داخلی فقط میتوانند دوسوم یا ۱۴-۱۳میلیون تن در سال آن را تامین کنند و الباقی باید از خارج وارد شود. تولید فولاد خام هند احتمالا امسال به ۴۵میلیون تن برسد که نیاز به ۵/۵میلیون تن آهن قراضه دارد (۳/۳میلیون تن از منابع داخلی و ۲/۲میلیون تن از منابع خارجی) و واردات عمدتا از انگلیس، آمریکا و هلند خواهد بود. واردات قراضه آهنی و فولادی هند بالغبر یکمیلیون تن در سال ۲۰۰۴ شد که شرکتهای آمریکایی حدودا ۳۰۰هزار تن آن را تامین کردهاند. امسال احتمالا میزان واردات قراضه هند از آمریکا به ۶۰۰هزار تن برسد.
ارسال نظر