مرکز خدمات فولاد ایران- بعضی از کارخانه‌های فرانسوی تصمیم گرفته‌اند قیمت ورق گرم خود را برای فصل اول سال‌جاری میلادی افزایش دهند. علت این امر، افزایش قیمت مواد اولیه اعلام شده است. فدراسیون تولیدکنندگان فولاد فرانسه اعلام کرده است که به‌رغم بالا بودن موجودی انواع ورق در انبارها، کارخانه‌ها مجبور هستند، قیمت‌ها را افزایش دهند تا روند صعودی قیمت مواد اولیه را به خریداران منتقل کنند. تقاضای انواع مقاطع در بازار فرانسه افزایش خواهد یافت چون موجودی انبارها به حداقل خود رسیده است. بر اساس آمار انجمن جهانی تولیدکنندگان فولاد، تولید فولاد خام فرانسه برای ۱۱ ماه اول سال ۲۰۰۷ به ۹۳/۱۷میلیون تن رسیده است که نسبت به سال ۲۰۰۶ حدودا ۲/۲‌درصد کاهش نشان می‌دهد. دلایل رشد صنعت فولاد چین

براساس یک تحقیق که اخیرا در آمریکا منتشر شده است، یارانه‌های عظیم دولت چین در بخش انرژی، باعث شده است که این کشور تبدیل به غول تولید‌کننده و صادرکننده فولاد شود. براساس این تحقیق، سوبسید انرژی برای بخش فولادسازی چین در سال ۲۰۰۷ به تنهایی ۱۵/۷‌میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال ۲۰۰۰ میلادی، ۳۸ برابر شده است. بخش فولادسازی چین از سوبسیدهای مستقیم و غیر مستقیم بهره می‌برد که بر خلاف قوانین سازمان تجارت جهانی است. دولت‌های محلی و مرکزی از صنعت فولادسازی، حمایت خوبی می‌کنند چون این صنعت از یکسو، درآمد خوبی ایجاد می‌کند و از طرف دیگر، سطح اشتغال‌زایی آن بالا است. به همین دلیل، هر استانی در چین به دنبال تاسیس واحد فولادسازی است. از آن جا که سیاست‌های آماری چین با شیوه‌های جهانی متفاوت است، مقایسه آن نیز با بقیه دنیا، بسیار مشکل است، اما تنها با مقایسه قیمت زغال حرارتی، گاز، برق و بخش فولادسازی چین ۱۱/۲۷‌میلیارد دلار از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ سوبسید دریافت کرده است. سوبسیدهای بودجه‌ای و یا نرخ ارز در محاسبه‌های مربوطه اعلام نشده است. یک بررسی توسط کمیسیونی که صنایع فولادسازی بخش شمالی آمریکا را تحت تحقیق داشت، نشان می‌دهد که صنایع چین، حداقل ۵۰‌میلیارد دلار سوبسید مستقیم و غیرمستقیم دریافت کرده است. این بررسی‌ها برای ارائه به سازمان تجارت جهانی جهت کنترل صادرات چین تهیه شده است.

قیمت میلگرد در دبی

قیمت میلگرد در خلال ۲‌ماه گذشته در دبی، روند صعودی داشته است. علت این امر، روند صعودی قیمت بیلت بوده است که رابطه مستقیم با قیمت میلگرد دارد. به نظر نمی‌رسد که این روند تا ۶‌ماه آینده متوقف شود. در معاملات فیوچر در بورس دبی، ۳۸‌تن میلگرد تحویل فوریه در بندر جبل علی روی کامیون بدون پرداخت عوارض گمرکی - اف‌سی‌ای - ۶۰/۷۶۱‌دلار در هر تن، معامله شد که نسبت به معامله قبل ۵/۳‌دلار افزایش نشان می‌دهد. قیمت بازار داخلی دبی ۲۸۰۰ تا ۲۹۰۰‌درهم - ۷۶۷ تا ۷۹۴ دلار - است. قیمت‌های تحویل مارچ هم ۷۶۷‌دلار هر تن بوده است. این روند افزایش قیمت در بورس دبی، بعضی گرانی‌ها را دامن زده است که افزایش سریع و زیاد قیمت میلگرد، ممکن است به سقوط آن منتهی شود؛ ولی از آنجا که بازار نسبت به روند صعودی قیمت‌ها واکنش نشان می‌دهد، خریداران دیدگاه مثبت خود را حفظ کرده‌اند.