شمش فولاد 715دلار شد

گروه بورس کالا- طی یک هفته اخیر، افت ناگهانی دمای هوا مشکلات فراوانی برای بازار آهن‌آلات ایجاد کرده است.

افزایش بارش برف، تردد کامیون‌های حمل آهن و برخی از انبارهای تجمع آهن‌آلات را با مشکل مواجه کرده است.

از سوی دیگر کاهش فشار گاز باعث تعطیلی برخی از واحدهای فولادسازی بخش دولتی و خصوصی شده است. تولیدکنندگان فولاد بخش‌خصوصی که طی ماه‌های اخیر به دلیل گرانی شمش فولاد خریدهای خود را محدود کرده بودند در حال حاضر به دلیل مشکلات جاده‌ای (ناشی از برف سنگین) با مشکل تامین مواد اولیه روبه‌رو شده‌اند، به طوری که شنیده‌های بازار حاکی است که چند فولادساز بخش‌خصوصی کارخانه‌های خود را به‌دلیل کمبود مواد اولیه و قطع‌گاز تعطیل کرده‌اند.

پیش‌بینی می‌شود با ادامه روند کاهش دما، تولید فولاد در کشور طی ماه‌های آینده با اندکی کاهش روبه‌رو شود.

به نظر می‌رسد افت تولید بیشتر از جانب تولیدکنندگان بخش‌خصوصی باشد؛ چرا که در حال حاضر شرایط بد جاده‌ها باعث شده تا آنها نتوانند شمش مورد نیاز خود را که در بندر انزلی تجمع یافته است روانه کارخانه‌‌هایشان کنند.

بازار فولاد ایران با آغاز فصل سرما وارد شرایط جدیدی شده است. احتمال کاهش تولید فولادسازان ایرانی در ماه جاری(قطعی‌گاز) و از سوی دیگر رشد و تخصیص بودجه‌های عمرانی دولت امکان هرگونه رشد تقاضا را در روزهای آخر سال ۸۶ فراهم کرده است.

افزایش ناگهانی آهن‌آلات در بازار غیررسمی در تاریخ ۱۶/۱۰/۱۳۸۶ نشان داد که بازار در شرایطی که برف هم می‌آید تشنه است.

حال اگر با کاهش تولید در ماه‌های آینده روبه‌رو شویم چه اتفاقی می‌افتد؟!

مسعود استاد عظیم، مدیرعامل فولاد الیگودرز دیروز در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد گفت: هفته قبل روس‌ها قیمت شمش فولاد را به ما برای تحویل در دو ماه آینده تنی ۷۱۵دلار پیشنهاد دادند (تحویل در بندر انزلی) حتی برخی فولادسازان داخلی شمش ۷۰۰دلاری را هم به‌ناچار خریداری کرده‌اند.

وی اظهار داشت: هفته قبل شمش فولاد تحویل در بندر انزلی تنی ۶۵۰دلار بود. این شمش در حال حاضر به دلیل شرایط جوی قابل حمل به کارخانه‌ها نیست.

مدیرعامل فولاد الیگودرز در ادامه خاطرنشان کرد: مشکلات حمل شمش فولاد از روسیه به ایران بسیار مشکل شده است. هزینه حمل هر تن از ۲۸دلار به ۵۰دلار رسیده است و روس‌ها دیگر با هزینه‌های پایین حمل‌ونقل محصول به ایرانی‌ها نمی‌دهند.وی گفت: اغلب شمش وارداتی به ایران از کشورهای ترکیه و روسیه است. که آنها به دلیل افزایش قیمت سنگ‌آهن و کک دیگر شمش فولاد ارزان به فولادسازان ایرانی نمی‌دهند.

استاد عظیم گفت: فولاد خوزستان و گروه ملی فولاد ایران بیشتر ترجیح می‌دهد شمش خود را از ترک‌ها بخرند چون ظرفیت حمل کشتی ترک‌ها بالاتر است.

اما از سوی دیگر قیمت شمش فولاد ترکیه بیشتر از روسیه است. وی وضعیت آینده بازار فولاد ایران را نامشخص خواند و گفت: وقتی قیمت میلگرد در زمستان بالا می‌رود این نشانگر تشنه بودن بازار است.

استاد عظیم افزود: اگر شمش فولاد را ۷۰۰دلار بخریم، باید میلگرد را در سه ماه آینده کیلویی ۸۲۰ تا ۸۱۵تومان بفروشیم. مگر اینکه دولت با افزایش واردات قیمت میلگرد را زیر ۸۰۰تومان در هر کیلو بیاورد.

وی خاطرنشان کرد: قیمت شمش فولاد در سال ۸۵ تنی ۴۵۰دلار بود؛ اما هم‌اکنون با رشد ۶۰درصدی به تنی ۷۱۵ تا ۷۰۰دلار رسیده است.

وی در پایان از راه‌اندازی خط ۸ آجدار شاخه و مجوز ساخت واحد تولید شمش فولاد ۲۵۰هزار تنی شرکت فولاد الیگودرز خبر داد.