مرکز خدمات فولاد - وزیر دارایی چین، اعلام کرد که این کشور در سال ۲۰۰۸، عوارض مالیاتی بر محصولات چوبی، زغال کک، فولاد آلیاژی، بیلت و بعضی محصولات فولادی را افزایش خواهد داد. وی افزود که چین در ژانویه ۲۰۰۸، تعرفه گمرکی موقت‌بر صادرات زغال، نفت خام و سنگ‌های معدنی خواهد گذاشت. هدف از این کار، جلوگیری از رشد سریع صنایعی عنوان شده است که، انرژی بیشتری مصرف می‌کنند و میزان آلایندگی بیشتری دارند.

چین در سال آینده، عوارض موقت کمتری بر بیش از ۶۰۰‌نوع محصول وارداتی از قبیل نفت خام، زغال، تجهیزات و قطعات ماشین‌آلات اصلی وضع خواهد کرد که تا دو برابر عوارض سال ۲۰۰۷ خواهد بود.

هدف از این امر، کنترل مازاد تجاری و بهینه‌سازی ساختار اقتصادی چین است. وی افزود: چین عوارض ترجیحی بر صادرات

به ۳۹ کشور آفریقایی، آسیای جنوب شرقی و خاور میانه وضع خواهد کرد.

تاسیس کارخانه چدن در برزیل

رویترز گزارش داد که شرکت ام‌ام‌اکس برزیل که صاحب معادن سنگ‌آهن در برزیل است، تاسیس یک واحد تولید چدن را در این کشور شروع کرده است.

ظرفیت کارخانه، ۲‌میلیون تن طراحی شده است. این کارخانه که تولید خود را این هفته پس از دریافت جوازهای لازم شروع کرده است، از سنگ‌آهن معادن خود در شمال برزیل استفاده خواهد کرد. ام‌ام‌اکس اعلام کرد که این کارخانه، هر سال ۵/۱‌میلیون تن چدن برای صادرات تولید خواهد کرد و ۵۰۰‌هزار تن باقیمانده را برای ذوب در کارخانه‌های خود مصرف خواهد کرد.

این کارخانه فولادسازی، بیلت تولید خواهد کرد که احتمالا برای صادرات در نظر گرفته خواهد شد.

تولید چدن در سال ۲۰۰۸ و تولید فولاد در سال ۲۰۰۹ شروع خواهد شد. ام‌ام‌اکس اعلام کرد که سرمایه‌گذاری برای یک مجموعه که شامل معدن، کارخانه چدن، تولید فولاد، ایجاد زیرساخت‌ها مثل راه‌آهن و بندرمی‌شود را در دست اجرا دارد که ارزش آن یک‌میلیارد دلار می‌باشد.

معدن مربوطه، ۸/۴‌میلیون تن سنگ‌آهن در سال ۲۰۰۸ تولید خواهد کرد و در سال ۲۰۰۹ به ظرفیت کامل خود با ۵/۶‌میلیون تن خواهد رسید. تولیدات چدن به غیر از آن چه برای فولادسازی مورد نیاز است، طی قراردادی به شرکت سرمایه‌گذاری صنعتی گلف بحرین برای تولید گندله عرضه خواهد شد. قرارداد مربوطه برای یک دوره ۲۰‌ساله است.

تداوم افزایش صادرات آمریکا

به دلیل افت ارزش دلار، حجم صادرات آمریکا، روند افزایشی به خود گرفته است.

صادرات فولاد ایالات‌متحده در اکتبر سال جاری، ۹۵۶هزار تن بوده است که این میزان نسبت به رکورد ۹۰۴هزار تنی ماه سپتامبر، افزایش نشان می‌دهد. کانادا و مکزیک، همچنان خریداران اصلی آمریکا هستند.

میزان واردات کانادا ۵۴۷هزار و مکزیک ۱۹۳هزار تن بوده است و اسپانیا نیز خریدار ۲۰هزار تن بوده است. بر این اساس سهم صادرات محصولات تخت ۱۱۱هزار تن، ورق گرم ۱۱۰هزار تن، ورق گالوانیزه ۱۰۷هزار تن، مقاطع ساختمانی ۸۱هزار تن در ماه جاری بوده است.