یادداشت
بورس کالای کشاورزی؛ از رویا تا واقعیت
اما پس از شکلگیری و چرخیدن چرخ بورس کالا، نه تنها تغییری در معاملات کالای کشاورزی حاصل نشد، بلکه این کالا در هیاهوی ورود محصولات جدید به بورس (کالا) به دست فراموشی نیز سپرده شد.
شکلگیری بورس کالا بر اساس سند چشمانداز و برنامه ۵ساله به منظور قیمتگذاری کالاهای اساسی در نظام عرضه و تقاضا منجر به ایجاد بارقههای امید در فعالان بخش کشاورزی بورس کالا ( حداقل در برابری حجم معاملات کالای کشاورزی با معاملات فلزات) شده بود.
اما پس از شکلگیری و چرخیدن چرخ بورس کالا، نه تنها تغییری در معاملات کالای کشاورزی حاصل نشد، بلکه این کالا در هیاهوی ورود محصولات جدید به بورس (کالا) به دست فراموشی نیز سپرده شد. بی اعتقادی مسوولان بخش کشاورزی به بازار رقابتی و نظام قیمتگذاری عرضه و تقاضا از یک سو و تبدیل شدن بانک کشاورزی به عنوان یک صندوق پرداخت (که قرار بود به عنوان یک نهاد پولی و مالی در بخش کشاورزی متولی بورس کالا و عهده دار اتاق پایاپای بورس باشد) از سوی دیگر، عضو هیاتمدیره بورس کالا را بر آن داشت تا به گلایه و انتقاد از این بیتوجهی و عدم حمایت بپردازد که مسوول ارشد کشاوزی کشور حاضر نیست حتی در جلسهای با حضور مسوولان بورس کالا و سازمان بورس به تشریح سیاستهای خود در قبال این بورس بپردازد.
این در حالی بود که پس از انتشار این گلایه، شنیده شد که این مدیر ارشد در مقام توجیه عملکرد سازمان متبوع خود از حاکم بودن نظام تعرفهای و انتظارات موجود از وزارت جهاد در قیمتگذاری کالاها الزاما به عنوان مسائلی نام برده که موجبات بیمعنا شدن فعالیتهای بورس کالا در محصولات کشاورزی را فراهم آورده است.
در نهایت با این نوید که در صورت برداشته شدن این فشار از دوش وزارت جهاد کشاورزی قطعا محصولات کشاورزی نیز همانند فلزات در بورس کالا قیمتگذاری خواهد شد، خوش بینی را در نگاه تردیدآمیز فعالان کشاورزی ایجاد کند.
و اما امروز که در حاشیه جابهجایی مهرهها در اهرم مالی وزارتخانه جهاد کشاورزی (بانک کشاورزی)، در گوشه و کنار زمزمههایی از استعفای وزیر جهاد به گوش میرسد، باید دید که با این جابهجاییها آیا هنوز هم میتوان به حضور بورس کالا در محصولات کشاورزی امید داشت یا نه؟
منبع: خبرگزاری موج
ارسال نظر