تحلیل مدیر فروش فولاد خراسان از بازار آهن:
پایان شوک ...
اما این پایان کار نبود به طوری که در مقطعی دیگر افت قیمتها به قدری وسعت یافت که برخی تولیدکنندگان مجبور به تولید بدون سود شدند و تا ورطه ورشکستگی پیش رفتند، کارشناسان دلایل افت قیمتها بعد از یک دوره رشد را منطقی و به دلیل واردات زیاد به صرف داشتن صرفه اقتصادی آن دانستند هماکنون نیز روند قیمتها در بازار آهن به مرحلهای رسیده که بازار دچار یک وقفه شده و اکثر تجار و بازرگانان به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی و مشکلات ناشی از حمل کالا دست از واردات انبوه کشیدهاند و در عین حال بازار نیز عکسالعملی به این موضوع فعلا نشان نداده چرا که درحالحاضر بازار از محصولات وارداتی اشباع شده و فعالان بازار دست از خرید و فروش کشیدهاند و منتظر ثبات قیمتها هستند از سوی دیگر این نگرانی نیز وجود دارد که با توقف روند واردات و رشد قیمتهای مواد اولیه و حملونقل در بازارهای جهانی و کمبود آهنآلات در ماههای آتی بازارهای داخلی ما به یکباره با رشد سرسامآور قیمتها مواجه شوند. محمد حسین پارسا، مدیر فروش شرکت فولاد خراسان در گفتوگو با خبرنگار ما به بررسی بازار فولاد میپردازد. متن زیر مشروح گفتوگو با ایشان است:
آزاده حسینی- در سالجاری فعالان بازار آهن فراز و نشیب زیادی را پشتسر گذاشتند. در ابتدای سال با تداوم رشد قیمتهای سال قبل مواجه شدند و نرخ آهنآلات سر به فلک کشید، به طوری که هر کیلو تیرآهن بالای یک هزار تومان فروخته شد و میلگرد هم با میانگین نرخ ۶هزار و ۸۰۰ریال به فروش رسید، اما با دخالت دولت در بازار آهن سرانجام این رشد قیمت مصنوعی فروکشید.
اما این پایان کار نبود به طوری که در مقطعی دیگر افت قیمتها به قدری وسعت یافت که برخی تولیدکنندگان مجبور به تولید بدون سود شدند و تا ورطه ورشکستگی پیش رفتند، کارشناسان دلایل افت قیمتها بعد از یک دوره رشد را منطقی و به دلیل واردات زیاد به صرف داشتن صرفه اقتصادی آن دانستند هماکنون نیز روند قیمتها در بازار آهن به مرحلهای رسیده که بازار دچار یک وقفه شده و اکثر تجار و بازرگانان به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی و مشکلات ناشی از حمل کالا دست از واردات انبوه کشیدهاند و در عین حال بازار نیز عکسالعملی به این موضوع فعلا نشان نداده چرا که درحالحاضر بازار از محصولات وارداتی اشباع شده و فعالان بازار دست از خرید و فروش کشیدهاند و منتظر ثبات قیمتها هستند از سوی دیگر این نگرانی نیز وجود دارد که با توقف روند واردات و رشد قیمتهای مواد اولیه و حملونقل در بازارهای جهانی و کمبود آهنآلات در ماههای آتی بازارهای داخلی ما به یکباره با رشد سرسامآور قیمتها مواجه شوند. محمد حسین پارسا، مدیر فروش شرکت فولاد خراسان در گفتوگو با خبرنگار ما به بررسی بازار فولاد میپردازد. متن زیر مشروح گفتوگو با ایشان است: وضعیت بازار آهن را چگونه میبینید؟ چرا حجم مبادلات کاهش یافته است؟
بازار آهن تا هفته قبل دچار یک حالت شوک شده بود، و حجم مبادلات کاهش یافت و سطح تقاضا نسبت به حجم عرضهها پایین آمده بود، اما از ۵شنبه هفته گذشته ورق برگشته و اوضاع خرید و فروش در بازار بهبود پیدا کرده است، البته علت قطعی افت قیمتها در مبادلات هفتههای اخیر مشخص نبوده و تنها این گمان میرود که به دلیل رشد بیرویه نرخ آهنآلات طی یک دوره قبل و رشد روند واردات و رسیدن به مرحله اشباع، بازار با افت قیمت مواجه شد و در واقع قیمتها به سطح منطقی رسید.
ارزیابی شما از وضعیت هماکنون بازار آهن این است که قیمتها به سطح منطقی رسیده؟
بله، در حال حاضر نرخ آهنآلات منطقی شده و قیمتها واقعی هستند، اما پایین آمدن مجدد آن اصلا به صلاح تولیدکنندگان نیست؛ چراکه در حال حاضر نرخ مواد اولیه نیز در بازارهای جهانی با رشد همراه بوده و پایین آمدن نرخ محصول نهایی موجب پایین آمدن و گاه از بین رفتن حاشیه سود تولیدکنندگان میشود؛ به طوری که در حال حاضر تولیدکنندگان در صورتی که شمش را مستقیما خود وارد نکنند و از دست یک واسطه خریداری کنند، تولیدشان صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
محصولاتتان را با چه نرخی میفروشید و آیا تولید برای شما صرفه اقتصادی دارد یا خیر؟
در حال حاضر میلگرد نیشابور با نرخ کیلویی ۷۲۰تومان در بازار به فروش میرسد و تولید در شرایط فعلی برای ما صرفه اقتصادی دارد چراکه ما مجبور به واردات تنها ۲۰درصد شمش هستیم و مابقی آن یعنی حدود ۸۰درصد را از طریق واحد فولادسازی خراسان تامین میکنیم که این رقم در سال معادل ۴۰الی ۴۲هزار تن است.
پیشبینی شما از وضعیت بازار فولاد تا پایان سال جاری چیست؟
پیشبینی میشود پس از پشت سر گذاشتن یک دوره رکود، قیمت انواع آهنآلات با رشد همراه شود و تقریبا بازار از یک ماه دیگر فعال شده و مبادلات رونق میگیرد.
ارسال نظر