رشد 70درصدی واردات فولاد

گروه بورس کالا- زهرا مسافر: در نیمه نخست سال‌جاری واردات فولاد به کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶۹درصد رشد داشت. براساس آمارهای موجود تولید فولاد خام جهان طی ۹ماه ابتدای سال‌جاری میلادی از مرز ۹۸۱میلیون تن گذشت که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۳/۷درصد رشد برخوردار بود.

در حالی که از رقم یاد شده ۵۴۰میلیون و ۷۹۷هزار تن آن مربوط به قاره آسیا است، اما به علت نوسانات قیمت موجود در کشور و کمبود فولاد در بازار داخل با سیاست‌های کنترلی اتخاذ شده از سوی دولت شاهد رشد واردات فولاد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به کشور هستیم، به رغم اینکه ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان فولاد در آسیا محسوب می‌شود.

در مدت یاد شده تولید فولاد خام ایران ۷میلیون و ۴۵۲هزار تن است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳/۱درصد رشد داشته است.

در مقایسه با این میزان تولید در کشور،‌ آمارها حاکی از واردات ۵میلیون و ۴۰۰هزار تن فولاد در ۶ماه نخست سال‌جاری است که البته این رقم براساس آمارهای کارشناسی نشده گمرک است.

طی نیمه نخست سال ۸۵، ۳میلیون و ۲۰۰هزار تن فولاد وارد کشور شده که امسال این میزان با رشد ۶۹درصدی مواجه شده است.

در مجموع در سال ۸۵ به میزان ۷میلیون و ۹۰۰هزار تن فولاد وارد کشور شده است.

کارشناسان معتقدند به‌رغم رشد ۶۹درصدی واردات فولاد کشور در نیمه نخست سال به علت برنامه ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی و همچنین برنامه زمین‌های ۹۹ ساله پیش‌بینی می‌شود در نیمه دوم امسال واردات فولاد به کشور با کاهش مواجه شود که این امر ناشی از کاهش ثبت سفارش‌ها در مدت یاد شده است. فولاد وارداتی اغلب از کشورهای CIS، اوکراین و بعضا اروپا و از بنادر امام، انزلی و امیرآباد وارد کشور می‌شود.

هم‌اکنون به علت افزایش قیمت‌های جهانی میزان واردات شمش فولادی در کشور کاهش یافته که این امر در بلندمدت موجب کمبود محصول نهایی و کاهش تولید در کشور خواهد شد؛ چرا که فولادسازان بخش خصوصی برای تولید میلگرد از شمش وارداتی استفاده می‌کنند. فعالان بازار آهن علت پایین آمدن میزان ثبت سفارشات از سوی تجار را ناشی از رشد قیمت مواد اولیه نسبت به محصول نهایی در داخل کشور می‌دانند.