قیمت آهن دوباره بالا رفت

بیتا احمدی

دیروز بازار آهن‌آلات در بورس کالا داغ بود. ذوب‌آهن اصفهان، گروه ملی و فولاد آذربایجان توانستند تمام محصولات خود را که اغلب میلگرد بود، در بازار با قیمت‌های مناسب عرضه کنند. دیروز تنها محصولات فولاد کرمان مشتری نداشت. قیمت میلگرد ۲۵ تا ۱۲ - A۱ ذوب‌آهن اصفهان با نرخ هر کیلو ۸هزار و ۳۱۲ریال و سبد میلگرد A۳ و A۲ با هر کیلو ۷هزار و ۲۱۳ریال به فروش رفت؛ همچنین تیرآهن۱۴ گروه ملی ۶۸۰۰ریال در هر کیلو به فروش رسید.

دیروز محصولات ذوب‌آهن اصفهان که بیشتر شامل انواع میلگرد بود نسبت به یکشنبه هفته جاری به‌طور میانگین ۵/۲ درصد افزایش یافت.

طی مبادلات انجام گرفته در روز چهارشنبه، دوم آبان ماه در بورس کالای ایران در گروه معاملاتی فولاد ۲۱هزار و ۲۰تن محصولات فولادی به ارزش ۱۵۲میلیارد و۷۲۶ میلیون و ۹۵۰هزار ریال مورد دادوستد قرار گرفت.

در عرضه‌های صورت گرفته از انبار کارخانه ذوب آهن اصفهان، دیروز هیچ یک از محصولات به روی رینگ آمده از عرضه مازاد برخوردار نبودند، علت این امر نیز عرضه و فروش محصولات این کارخانه در اول ماه گذشته بوده است که انتظار می‌رود با شروع ماه جدید و از هفته آینده این کارخانه بتواند تناژ عرضه خود را به نفع مشتریان افزایش دهد.

متقاضیان خریدار کالاهای فولادی ذوب‌آهن اصفهان روز گذشته برای تصاحب محصولات مورد نیازشان به دلیل عرضه محدود این کارخانه مجبور شدند در رقابت، مبادرت به خرید کنند که این امر باعث باشد با قیمتی بالاتر از آنچه فروشنده نرخ‌گذاری کرده بود در بورس کالا کشف نرخ شده و به فروش برسد.

به گزارش خبرنگار دنیای‌اقتصاد از تالار نقره‌ای، در روز چهارشنبه در رینگ‌های مختلف معاملاتی بورس کالا، انواع آلومینیوم، ذرت، فولاد و کنجاله‌ها عرضه شدند و مورد خرید و فروش قرار گرفتند.

عرضه‌های ذوب‌آهن اصفهان بدین قرار بود: میلگرد کوتاه ۱۶-A۳، میلگرد ۱۸-A۲، سبد میلگرد ۲۵ تا ۱۲-A۱، سبد میلگرد A۲-A۳، میلگرد ۲۸/۲۵/۲۲-A۳.

میلگرد کوتاه ۱۶-A۳ا،۲۹۰تن با نرخ هر کیلو ۶هزار و ۶۵۰ریال نقدی عرضه شد.

کل تقاضا برای این محصول نزدیک به ۲هزار و ۹۰۰تن بود؛ به دلیل اینکه افزایش عرضه نداشتند این محصول در نهایت با نرخ هر کیلو ۶هزار و ۷۵۵ریال به فروش رسید که خریدار آن شرکت کار‌گزاری فولاد مبنا بود.

محصول میلگرد ۱۸-A۲ ذوب‌آهن اصفهان را کارگزاری توازن عرضه کرد.

این محصول ۲۶۰تن با نرخ هر کیلو ۷هزار و ۱۷۱ریال نقدی عرضه شد.

کل تقاضا برای این محصول ۲۶۰۰تن بود. با رقابتی که میان کارگزاران برای تصاحب این کالا در گرفت؛ در نهایت با نرخ کشف شده هر کیلو ۷هزار و ۲۷۷ریال شرکت کارگزاری آتی‌ساز خریداری کرد.

سبد میلگرد ۲۵ تا ۱۲-A۱ ذوب‌آهن اصفهان، ۲۸۶۰تن با نرخ هر کیلو ۸هزار و ۱۵۰ریال برای سلف ۳۰ آبان‌ماه عرضه شد.

کل تقاضا برای این محصول ۱۰هزار و ۳۶۰تن بود.

در نهایت این محصول را با رقابتی که برای این سبد انجام گرفت با نرخ هر کیلو ۸هزار و ۳۱۲ریال شرکت‌های کارگزاری ستاره جنوب، مشاوران سهام و مبنا خریداری کردند.

سبد میلگرد A۲-A۳ ذوب‌آهن اصفهان ۱۱۰۰تن با قیمت پیشنهادی برای فروش، ۷هزار و ۵۰ریال تحویل در ماه آینده به روی رینگ آمد.

کل تقاضا برای این محصول نزدیک به ۱۳۷هزار و ۲۸۰تن بود.

در رقابتی که بر روی این محصول انجام گرفت، کارگزاری‌های ستاره جنوب و فولاد مبنا با نرخ ۷هزار و ۲۱۳ریال معامله کردند.

آخرین محصول ذوب‌آهن اصفهان میلگرد ۲۸/۲۵/۲۲-۳ A این کارخانه بود که یک‌هزار تن با نرخ هر کیلو ۷هزار و ۵۰ریال به بازار برای تحویل در ماه آینده پیشنهاد شد.

کل تقاضا برای این محصول ۹هزار تن بود که در نهایت کارگزاری مشاوران سهام با نرخ کیلویی ۷هزار و ۳۳۳ریال این محصول را خریداری کرد.

در جلسه معاملاتی گروه ذرت، ذرت‌ دانه‌ای برزیل ۵۰تن با نرخ ۲هزار و ۹۰۰ریال برای تحویل در ماه آینده به فروش رسید.

در مجموع در روز دوم آبان‌ماه سال جاری در بورس کالای ایران ۲۳هزار و ۲۵تن کالا به ارزش ۱۶۸میلیارد و ۹۳۶میلیون ریال مورد مبادله قرار گرفت.

روزگذشته قیمت محصولات ذوب‌آهن اصفهان که اغلب میلگرد بود نسبت به یکشنبه هفته جاری بین ۲تا ۵/۲درصد رشد داشت.

ترفندهای دولت در بازار آهن عملی شد؟!

گروه بورس کالا- دولت برای تنظیم و کنترل بازار آهن مبلغ ۳۵۰۰میلیارد ریال به شرکت بازرگانی دولتی ایران پرداخت کرد. این خبر را دیروز عباس‌ قلی‌زاده، مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر دوباره اعلام کرد دولت طی روزهای اخیر با شعار کنترل قیمت فولاد وارد میدان شده است و با اینکه توانسته جلوی رشد افسارگسیخته قیمت آهن را بگیرد، اما نتوانسته است باعث توقف افزایش قیمت آهن در بازار رسمی و غیررسمی شود. آمارها نشان از افزایش قیمت آهن‌آلات را می‌دهد، اما قلی‌زاده معتقد است که دولت در ساماندهی بازار آهن‌آلات موفق عمل کرده است.

مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی در ادامه از دریافت تنخواه ۳۵۰۰ میلیارد ریالی توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران برای تنظیم بازار محصولات فولادی خبر داد و گفت: در این راستا تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار تن میلگرد وارد کشور شده است.

وی وضعیت بازار محصولات فولادی در کشور را مطلوب عنوان کرد و گفت: در نیمه ابتدای سال‌جاری وضعیت متعادل و مناسبی بر بازار محصولات فولادی حاکم بود، در صورتی که انتظار وزارت بازرگانی این بود که با شروع فصل تابستان و پیک ساخت‌و‌سازها در کشور، این بازار نیاز به مراقبت‌های ویژه ای داشته باشد.

مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی در ادامه افزود: این بازار با ترفندها و برنامه‌ریزی‌‌های صورت گرفته توسط مجموعه دستگاه‌های دولتی از جمله سازمان بورس، کارخانه‌های دولتی و وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی به خوبی مدیریت شد.

به گفته وی، بیشترین نگرانی در این بازار افت بیش از اندازه قیمت محصولات بود که ممکن بود باعث زیان‌دهی شود، اما خوشبختانه وضعیت متعادلی حاکم شد و واردات نیز با تعرفه خاص خود صورت گرفت.

قلی‌زاده با اشاره به تعهدات وزارت بازرگانی در راستای تامین نیاز مصرفی ۵ وزارتخانه کشور در بحث محصولات فولادی برای ساخت پروژه‌های عمرانی خاطرنشان کرد: براین اساس ۳‌درصد از سرجمع اعتبارات عمرانی ۵ وزارتخانه به میزان ۳۵۰۰‌میلیارد ریال در اختیار شرکت بازرگانی دولتی ایران قرار گرفت تا براساس اعلام نیاز به واردات فولاد بپردازد.

وی در ادامه به برگزاری جلسات مرتب دست‌اندرکاران بحث تنظیم بازار فولاد هر دو هفته یکبار اشاره و تصریح کرد: تنخواه مذکور در اختیار بازرگانی دولتی ایران قرار داده شده و این شرکت نیازها را طبقه‌بندی کرده و خرید را انجام می‌دهد.

به گفته این مسوول، در وزارت بازرگانی تا به حال بیش از ۱۳۰‌هزار تن میلگرد وارد کشور شده و در این خصوص مشکل خاصی وجود ندارد. از سوی دیگر این برنامه‌ریزی‌‌ها به نحوی انجام شده که نیاز پروژه‌ها از این طریق تامین و فشاری بر بازار داخلی وارد نشود.

مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی خاطرنشان کرد: در این برنامه‌ریزی‌ کارخانه‌های بخش‌خصوصی نیز مدنظر قرار گرفته‌اند تا نیاز آنها با واردات شمش تامین شده و در جهت تولید و تامین نیاز داخلی حرکت کنند.