کاهش قیمت، به چه قیمتی؟
به گفته یکی از کارشناسان حوزه آلومینیوم، اکنون در زمانی قرار داریم که با تحریمها دست و پنجه نرم میکنیم و با توجه به افزایش نرخ ارز هزینههای تولیدی نیز بالا رفته، چرا که آلومینیوم فلزی است که به دلیل وارداتی بودنش از تاثیرپذیری بالایی برخوردار است و این فلز نقرهای با کوچکترین تغییر ارز نوسان پیدا میکند.
این کارشناس بر این باور است که شاید این روش برای مس منصفانه تر باشد؛ چرا که ما در داخل با توجه به معادن وسیع در کشورمان با کمبود تولید رو به رو نیستم، اما نمیتوانیم به منابع آلومینیوم برای سالهای آتی اتکا کنیم، از طرف دیگر نیز ما با وجود تولید انبوه مس قابلیت صادرات این فلز را داریم اما برای آلومینیوم این طور نیست و حتی برای واردات این فلز نیز با مشکل رو به رو هستیم. این فعال آگاه در ادامه به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: ما با کاهش قیمتها مخالف نیستیم، اما به شرط آنکه شرایط برای تولیدکنندگان مهیا باشد، به طور مثال ما برای واردات مواد اولیه این فلز به ارز نیاز داریم و از آنجا برای دریافت ارز مبادلهای از اتاق بازرگانی باید زمانی حدود 2 ماه در انتظار باشیم به همین دلیل برای نخوابیدن چرخه تولید این فلز حاضریم ارز را به هر قیمتی از بازار آزاد خریداری کنیم. اگر تولیدکنندگان با چنین مشکلاتی مواجه نبودند شاید از این کاهش قیمت استقبال بیشتری میکردند. همچنین پس از انتشار خبری از سوی بورس کالای ایران مبنی بر اینکه نرخگذاری دو فلز مس و آلومینیوم از بورس فلزات شانگهای به لندن تغییر یافته، بازار آزاد از این خبر
اطمینان بیشتری حاصل کرد و موقعیت خود را به موقعیت فروش تغییر داد. این در حالی است که با توجه به شایعات منتشر شده این احتمال وجود دارد که مس امروز با قیمت جدید به دلیل مخالفت تولیدکنندگان در بورس کالا عرضه نشود. از طرف دیگر معاملات سایر فلزات بازار آزاد در اولین روز از شروع هفته جاری نسبت به آخرین روز از هفته گذشته با نوسان همراه شد، به طوری که نیکل و قلع با افزایش نرخ رو به رو شد، در حالی که سایر فلزات روز آرامی را پشت سر گذاشتند، مس نیز به دلیل بلاتکلیفی عرضه و موقعیت فروش در بازار نرخ مشخصی نداشت.
ارسال نظر