جهت مخالف بازارها
البته خبر تغییر ارز مرجع با مبادلهای در خصوص خوراک مجتمعهای پتروشیمی پیشتر اعلام شده بود و از سوی مجتمعها هم در این خصوص مقاومتی نشد. به این ترتیب پیش از اینکه خوراک مجتمعها با ارز مبادله ای محاسبه شود، محصولات آنها با این ارز محاسبه شده و در رینگ پتروشیمی عرضه شد.
هر چند برخی از مجتمعها به دریافت صورتحسابهایی از سوی دولت اشاره کردند که در آنها خوراک پتروشیمی براساس ارز مبادلهای محاسبه شده و به آنها تکلیف شده بود که از ابتدای سال 91 اقدام به پرداخت صورتحسابهایشان بکنند. با این حال بیشتر مسوولان مجتمعهای پتروشیمی و حتی پالایشگاهها در انتظار تغییر نرخ ارز مرجع با مبادلهای بودند.
برخی از فعالان این بازار میگویند: با وجود محدودیتهایی در خصوص پرداخت ارز مرجع از سوی دولت عملا دیگر نرخ ارز مرجعی وجود ندارد و طبیعی است که قیمت خوراک و محصولات مجتمعها و حتی پالایشگاهها بر اساس ارز مبادلهای تعیین شود.
این در حالی است که بازار محصولات پتروشیمی در هفته اخیر با رکود و افت قیمتها همراه بود. به گفته معاملهگران با وجود اینکه بازارهای جهانی روندی صعودی را طی میکنند، بازار داخل به دلیل رکود ناشی از محدودیت صادرات با افت قیمتها روبهرو است.
از سوی دیگر بلاتکلیفی در بازار محصولات پتروشیمی هم دیده میشود؛ چرا که آینده بازار را نمیتوان به راحتی پیشبینی کرد و در نتیجه مشخص نیست که بازارها آمادگی پرداخت هزینهها را دارند یا نه؟
با این حال روز گذشته بازار پتروشیمی با ورود به بعدازظهر هم از تعطیلات خارج نشد، به طوری که با وجود قرار گرفتن در آخرین روزهای ماه، مبادلات بسیار ضعیف بود و قیمتهای اعلامی از سوی تاجران بازار با نوسان همراه بود.
برخی از معاملهگران میگویند: نرخهای اعلامی در این روز لحظهای بود و از این رو برخی از معاملهگران قیمتهای روز گذشته را غیرواقعی دانستند.
این در حالی است که عدهای نیز قیمتهای اعلامی را مشابه آخرین روز مبادلاتی هفته گذشته دانسته و در انتظار شروع تحرک در بازار و مشخص شدن وضعیت قیمت خوراک مجتمعهای پتروشیمی هستند؛ چرا که شایعه افزایش قیمتهای پایه با توجه به زمزمه تغییر قیمت خوراک مجتمعها و پالایشگاهها از ارز مرجع با مبادلهای وجود
دارد.
ارسال نظر