گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: در پی روند رو به رشد قیمت شمش فولاد در دومین روز متوالی، بازار فولاد با افزایش نرخ پایه میلگرد از سوی فروشنده‌های نورد روبه‌رو شد.

بر اساس این گزارش، در این روز نرخ‌های متناقضی از سوی فروشنده‌های شمش در بنادر مطرح می‌شد و تلاش زیادی برای بالا بردن میانگین قیمت بازار وجود داشت به طوری که حتی قیمت‌هایی در محدوده ۱۷۰۰ تومان هم در بنادر شمالی مطرح شد و در بنادر جنوبی هم میانگین نرخ پیشنهادی فروشنده‌ها در محدوده یک هزار و ۶۵۰ تا یک هزار و ۶۶۰ تومان بود. البته به گفته معامله‌گران دیروز محموله‌ای با قیمت ۱۷۰۰ تومان معامله نشد و بیشتر خریدها در بندر انزلی در محدوده ۱۶۸۰ تا ۱۶۹۰ تومان بوده است.

به نظر این گروه اگرچه کاهش واردات شمش کاملا مشهود است اما بازار دیروز کشش خرید با قیمت‌های ۱۷۰۰ تومان را نشان نمی‌داد. گفته می‌شود یکی از ابهام‌های فعلی بازار هم این نکته است که دقیقا سقف و کف قیمت‌ها کجاست و آیا قیمت‌ها در این سطح که از برخی لحاظ (منافع تولیدکننده و مصرف‌کننده) منطقی ارزیابی می‌شود باقی خواهد ماند یا خیر.

البته در مورد میلگرد هم همانند بازار شمش دو نگاه وجود دارد. برای مثال برخی انتظار دارند با توجه به محدود بودن تقاضاهای پروژه‌ای در مقایسه با سال‌های گذشته میانگین قیمت میلگرد در روزهای آینده در نهایت ۱۰ تا ۲۰ تومان بالا برود و در نهایت در همین محدوده تثبیت شود اما گروه دوم با در نظر گرفتن میانگین محموله‌های معامله شده شمش فولاد انتظار دیگری از بازار دارند و حتی سود حاصل از فروش این میلگرد با قیمت‌های فعلی را هم برای تولیدکننده‌ها حداقل می‌دانند.

به نظر این گروه جدا از مساله کشش و یا عدم کشش بازار، قیمت میلگرد در مقایسه با تورمی که دیگر کالاها در این مدت به خود دیده‌اند، رشد زیاد و غیرمعقولی نداشته و با همین تحلیل خرید را بر نخریدن ارجح می‌دانند.

در همین حال گفته می‌شود اگرچه حجم محموله‌های پیشنهادی شمش کم است اما بیشتر افرادی که روزهای قبل کالایی نمی‌فروختند وارد بازار شده و تا ساعات بعد از ظهر کالا پیشنهاد می‌دادند و این موضوع نشان می‌دهد بخشی از معامله‌گران انتظار بالا رفتن بیشتر قیمت‌ها را به خصوص در بازار شمش ندارند و رقم ۱۷۰۰ تومان را سقف قیمت آن می‌دانند.

در همین حال گفته می‌شود برخی از کارخانه‌ها در دو روز اخیر به طور مستقیم وارد بازار شده و خرید شمش را انجام داده‌اند به همین دلیل احتمال بازارسازی و نوسان‌گیری تجار در بازار شمش کم است و به همین دلیل انتظار صعود قیمت آن را در روزهای آینده بعید می‌دانند.

اما آنچه در کل از شواهد برمی‌آید این است که نقدینگی بازار بسیار کم است و همین موضوع تبدیل به عاملی منفی شده است. یکی از فعالان بازار در این خصوص می‌گوید: بیشتر خریدارانی که با انگیزه نوسان‌گیری فعالیت می‌کنند در انتظار مشخص شدن تصمیم دولت در حوزه یارانه‌ها هستند و ترجیح می‌دهند فعلا وارد بازار نشوند در نتیجه بیشتر خریداران فعلی بازار خود کارخانه‌ها هستند.

میلگرد ۱۷۱۳ تومانی بخش خصوصی در بورس

روز گذشته در بورس کالای ایران میلگرد بخش دولتی عرضه نشد و تنها میلگرد و تیرآهن بخش خصوصی برای فروش از سوی عرضه‌کننده‌ها اعلام شد . بر این اساس میلگرد سایز ۱۴ تا ۲۵ فولاد کویر ۴ هزارو ۴۰۰ تن با قیمت ۱۶۶۳ تومان عرضه شد اما تقاضا برای آن بیش از ۸ هزار تن بود. در نتیجه پس از رقابت خریداران این کالا وارد زمان رقابت شد و میانگین قیمت آن در رقابت و در بالاترین رقم به یک هزار و ۷۱۳ تومان رسید ضمن اینکه میانگین قیمت آن یک هزار و ۷۱۰ تومان بود.

در این روز همچنین تیرآهن ۱۴ جهان فولاد غرب با قیمت یک هزار و ۶۹۰ تومان عرضه شد اما خریداری برای این کالا وارد رینگ نشد.

ورق‌های فولاد مبارکه هم دیروز با قیمت‌های عرضه و بدون تغییر قیمت معامله شدند. بر این اساس ورق گرم B با قیمت یک هزار و ۴۴۶ تومان ۵ هزار و ۲۸۰ تن ، ورق گرم c با قیمت یک هزار و ۴۶۲ تومان ۷۷۰ تن، ورق سرد B با قیمت یک هزار و ۷۶۳ تومان ۲ هزار و ۴۰۰ تن معامله شد.

در این روز در معاملات مچینگ هم ورق گرم B با قیمت یک هزار و ۴۴۶ تومان ۳۴ هزار تن، ورق گرم C با قیمت یک هزار و ۴۶۲ تومان ۲۳ هزار تن، ورق سرد B با قیمت یک هزار و ۷۶۳ تومان ۲۰ هزار تن و ورق گالوانیزه با نرخ ۱۹۰۰ تومان یک هزارو ۷۱۰ تن مبادله شد.