خبر
ایران، در آستانه تسخیر دانشهای فرآیندی پتروشیمی است
به گزارش خبرنگار شانا، غلامرضا جوکار، رییس هیاتمدیره شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در یک نشست خبری در آستانه برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت با بیان اینکه پتروشیمی صنعتی با دانشهای دصیگر متفاوت است، اظهار کرد: فراوانی و تنوع فرآیند دانش پتروشیمی در میان دیگر صنایع بیهمتا است. رییس هیات مدیره شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با بیان اینکه دانشهای کاربردی در مجتمعهای پتروشیمی فرآیندی است، افزود: دویست و هشتاد نوع دانش فنی با مقیاس بزرگ در «چهل و دو مجتمع بزرگ پتروشیمی و هفتاد طرح» در حال اجرا، به کار گرفته شده است.
جوکار به تاریخچه شکلگیری مقوله پژوهش در شرکت ملی پتروشیمی اشاره و تصریح کرد: دهه هفتاد سالهای آغازین پژوهش در این حوزه از دانش فرآیندی بوده است.
این مدیر ارشد حوزه پژوهش و فناوری کشور با اعلام این خبر که در حال حاضر ۷۵ درصد قطعات و تجهیزات با دانش فنی بالا در کشور توسط شرکتهای داخلی ساخت میشود، افزود: به طور طبیعی توسعهدهندههای این تجهیزات هم شرکتهای داخلی هستند.
این مقام مسوول در صنایع پتروشیمی در خصوص «دانشهای فنی فرآیندی» این حوزه، توضیح داد: در حال حاضر در زمینه دانشهای مرتبط با کاتالیزورها، مواد شیمیایی، انتقال فناوری به حد مطلوبی از دانش دست یافتهایم که دیگر شرایط تحریم نمیتواند پژوهشگران پتروشیمی را محدود کند.
جوکار به موضوع حضور نخبگان دانشگاهی در صنایع مادر تخصصی کشور هم پرداخت و افزود: فرآیند جذب نخبگان کارآزموده، پژوهشگران و فناوران حرفهای در صنعت پتروشیمی کشور از سال ۸۱ آغاز شده است، به طوری که هماکنون بیش از ۲۴۰ نخبه در این صنعت در حال فعالیت هستند. رییس هیات مدیره شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته برای توسعه صنعت پتروشیمی کشور، درباره توان توسعهای و پژوهش این صنعت، گفت: هم اکنون زنجیرهای از پژوهشگران و فناوران در صنایع پتروشیمی ایران طرحهای توسعه را دنبال میکنند.
جوکار افزود: پژوهش و فناوری شرکت پتروشیمی با همکاری دانشگاهها در قالب ابزار فناوری «پایلوت پلنت ها» در مراکز پژوهشی اراک و ماهشهر در حال فعالیت هستند که محصول این مراکز تجاری سازی بسیاری از فعالیتهای پژوهشی است. وی در بیان بخشی از دستاوردهای پژوهشگران در صنعت پتروشیمی با اشاره به گستردگی زنجیره متانول، گفت: فرآیند دانش فنی متانول در سال جاری آماده تحویل است، همچنین دانش فنی تبدیل متانول به پروپیلن در مرحله انجام قرارداد با ۵ متقاضی است. وی با بیان اینکه تمامی گریدهای پلیاتیلنیها را از نظر کاتالیستی و مواد شیمیایی میتوانیم تست کنیم، یادآوری کرد: این دانش فنی نزد ایران و یک کشور اروپایی است. این مقام مسوول در تبیین نقش نیروی انسانی در پژوهش، تصریح کرد: در حال دستیابی به دانش روز دنیا در حوزه صنعت پتروشیمی هستیم که در این فرآیند از مزیت منابع انسانی کارآمد و متخصص برخوردار هستیم.
ارسال نظر