جای بازاری موازی برای عرضه خودرو

ایسنا - عضو هیات پذیرش بورس کالا گفت: قطعا معامله خودرو در بورس کالا مشکل صنعت خودرو را برطرف نمی‌کند و قیمت‌گذاری خودرو به عنوان کالای مصرفی با سازو کارهای بورس مشکل است.

آرش مرشد سلوک عضو هیات پذیرش بورس کالا در خصوص تشکیل بورس خودرو و معامله این محصول در بورس کالا گفت: اینکه از بورس کالا به عنوان ابزاری جهت حل مسائلی که جامعه درگیر آن است استفاده شود، نکته مهم و قابل تاملی است؛ این در حالی است که اساسا در بورس کالا،کالاهای پایه قیمت‌گذاری می‌شوند و معمولا در بورس‌های دنیا دارایی که مورد مصرف قرار می‌گیرد، پذیرش نمی‌شود. این فعال بورس کالا با تاکید بر اینکه قیمت‌گذاری خودرو با ساز‌و‌کارهای بورس مشکل است، عنوان کرد: البته قرار است بورس کالا دارای تابلوی فرعی شده و شرکت‌هایی که شرایط پذیرش در بازار اول را ندارند مانند اموال غیر‌منقول، در این بازار معامله شوند.

مرشد سلوک اعلام کرد: شاید با راه‌اندازی بازار فرعی بورس کالا جایی برای ورود خودرو به بورس وجود داشته باشد ولی فرض اینکه خودرو در بورس مورد معامله شود، مشکل صنعت خودرو را برطرف نمی‌کند؛ این در حالی است که اساسا خودرو که کالایی مصرفی است در بورس کالا قیمت‌گذاری نمی‌شود.

مرشد سلوک ادامه داد: به این ترتیب قیمت‌گذاری خودرو به عنوان کالای مصرفی با سازوکارهای بورس مشکل است وجای این کالا در تابلو اصلی بورس کالا نیست و باید این محصول در بازار او‌تی‌سی (OTC) معامله شود که ممکن است با راه‌اندازی تابلو فرعی جایی برای این محصول وجود داشته باشد.

با توجه به مشکلات پیش آمده در صنعت خودرو و نیز مطرح شدن بحث‌هایی در خصوص افزایش قیمت و نحوه قیمت‌گذاری، برخی نمایندگان مجلس از طرحی برای تشکیل بورس خودرو صحبت کرده‌اند تا قیمت این محصول در فضای رقابتی و شفاف همچون بورس کالا تعیین شود.