تجربه بازار چه میگوید؟
کاهش قیمت سکه آتی بیش از ۲ درصد شد
البته پیشبینیها در خصوص افزایش یا کاهش قیمتها به اخبار و گزارشهای پیرامون پارامترهای سیاسی و تصمیمات دولت در مرکز مبادلات درباره بازار ارز بستگی دارد.
گروه بورس کالا - مبادلات بازار آتی در یک روز مانده به پایان هفته، با شرایط مشابه روز ماقبل دنبال و در همان ساعات ابتدایی صبح دیروز قیمتها با کاهش ادامه داری پیگیری شد.
البته پیشبینیها در خصوص افزایش یا کاهش قیمتها به اخبار و گزارشهای پیرامون پارامترهای سیاسی و تصمیمات دولت در مرکز مبادلات درباره بازار ارز بستگی دارد. برخی معاملهگران بر این باورند تصمیمات دولت در خصوص بازار سکه باعث شده گمانهزنیها پیرامون آینده بازارها بیشتر شود، البته برای بازارها روایتها متفاوت است. در حالی برخی از تحرکات مثبت قیمتها در روزهای آینده خبر میدهند که دولت بارها اعلام کرده نسبت به تحرکات غیرمنطقی قیمتها در بازار ارز و سکه بیتفاوت نیست، اما سیاستها و تصمیمگیریها در این خصوص نشان میدهد این تغییرات و افتوخیزها در بازار همچنان به برنامهریزیهای دولت و بانک مرکزی بستگی دارد. دولت دیروز رسما اعلام کرده به منظور کاهش نوسانات در بازار ارز اقدامات زیادی انجام خواهد داد؛ به طوری که در دستور کار قراردادن جمع آوری بازار غیررسمی ارز از جمله این تصمیمات است. برخی اخبار دیگر در خصوص قانون هدفمندی و گمانهزنیهای دولت و مجلس پیرامون این قضیه همچون ۵ برابر شدن یارانهها روی تحرکات قیمتها در بازارها بیتاثیر نبوده و سرمایهگذاران را نسبت به دورنمای بازارها با تردید همراه ساخته است.
اگر تدابیر دولت در خصوص جمع آوری بازار غیررسمی جدی باشد میتواند در جمعآوری دلال بازی در بازار ارز و سکه موثر باشد، اما تحلیلگران بر این باورند دولت اگر سیاستهایش را به صورت دستوری در تعیین قیمتها ادامه دهد نمیتوان به افت قیمتها به صورت پایدار امیدوار بود و این در واقع تنها میتواند در کوتاه مدت روند دادوستدها را تغییر دهد و در بلندمدت باعث تحرکات دوبارهای شود، زیرا افزایش یا کاهش قیمتها باید متناسب با عرضه و تقاضا و به تاثیر از پارامترهای سیاسی و تصمیمات اقتصادی دنبال شود تا بیشتر به سمت منطقی شدن پیش برود.
اکثر معاملهگران با اشاره به تجربه سالیان گذشته بر این باورند هر زمانی قیمتها افزایش یافته دلایل غیراقتصادی همچون پارامترهای برونزای سیاسی مهمترین عامل این تغییر عنوان شده، اما تصمیمات دولت نیز در التهاب به این قضیه بیتاثیر نبوده است. به نظر میرسد با توجه به تجربههای مذکور میتوان پیشبینی کرد قیمتها با روندی تکراری روبهرو شود و چه بسا تغییرات عمدهای را به تناسب اخبار و گزارشهای منتشر شده یا برنامهریزیهای دولت شاهد باشیم.
البته در بازار قراردادهای آتی به غیر از تغییرات بازار نقدی و افتوخیز اندک طلای جهانی در روزهای پایانی سال جاری میلادی برخی عوامل بیشتر دورنزا هستند و چه بسا تغییرات مذکور میتواند تمامی معادلات تاثیرگذار در بازار نقدی بر بازار آتی را از بین ببرد.
معاملهگران اعتقاد دارند اگر افزایش قیمتها در بازار قراردادهای آتی سکه ادامه پیدا کند و اختلاف قیمتها نسبت به بازار نقدی در هر یک از سررسیدها بیشتر شود چه بسا گمانهزنیها در خصوص توقف موقت بازار باز هم شدت گیرد. در هر صورت به نظر میرسد معاملهگران باید نسبت به این موضوع توجه داشته باشند و در خصوص استراتژیهایشان فکر کنند؛ بهتر است موقعیتهای خرید در شرایط فعلی به صورت پلکانی و تدریجی ادامه پیدا کند و موقعیتهای فروش نیز بسته شود.
در مجموع در دادوستدهای دیروز قیمتها در صبح کاهش زیر یک درصد را تجربه کرد و در ادامه شاهد کاهش بیشتر قیمتها بود؛ سکه سررسید دیماه با افزایش ۳۹/۳ درصدی در محدوده یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۳۶۶ هزار تومان، سررسید بهمن ماه با افزایش ۴/۰ درصدی در مبادلات صبح و کاهش ۵۶/۲ درصدی در محدوده یک میلیون و ۴۱۵ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۵۸ هزار تومان، سررسید اسفندماه با افزایش ۳۳/۰ درصدی در مبادلات صبح و کاهش ۳۹/۲ درصدی در مبادلات عصر در محدوده یک میلیون و ۵۰۵ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۴۷ هزار تومان قرار گرفت. البته تعداد موقعیتهای باز در دو سررسید دی و اسفندماه کاهشی بود و در سررسیدهای بهمن ماه افزایشی بود.
طلای جهانی در بیتحرکترین روزها
گروه بورس کالا - مبادلات بازارهای جهانی طلا دیروز پس از تحرکات اندک در چند روز باقی مانده به پایان سال جاری میلادی در بازارهای اسپات جهانی به مرز یک هزار و ۶۵۸ دلار به ازای هر اونس رسید. البته بازارها همچنان با توجه به روزهای پایانی و بستن موقعیتها توسط سرمایهگذاران در افتوخیز اندکی به سر میبرند. این در شرایطی است که پیشبینیها برای روزهای آینده و در سال جدید قابل توجه است؛ تحلیلهای تکنیکال از رکود بازارها تا قبل از سال ۲۰۱۳ و اوج گرفتن بازار از نیمه دوم ژانویه خبر میدهند؛ در صورتی که سیر صعودی قیمتها در سال ۲۰۱۳ ادامه پیدا کند، قیمت طلا به مرز ۲ هزار دلار به ازای هر اونس میرسد، اما در صورتی که شاهد ریزش شدیدی باشد چه بسا به مرز هزار و ۵۰۰ دلار به ازای هر اونس برسد. توصیه به معاملهگران بازارهای جهانی این است که فعلا از بازار خارج شوند و در صورت دورنمای روشن از صعود قیمتها به صورت پلکانی از موقعیتهای خرید نگهداری کنند، البته سیاستهای انبساط پولی در ایالات متحده نشان میدهد تغییرات دلار همچنان عامل اصلی ریزش قیمتها در چند روز باقیمانده به پایان روزهای سال است. موضوع صخره مالیاتی و موکول شدن بررسی این قضیه به سال ۲۰۱۳ میلادی از مهمترین عواملی است که میتواند به صورت مستقیم روی روند قیمتها در بازارهای کالایی اثرگذار باشد. در هر صورت در روزهای پایانی سال جاری میلادی اگرچه بیشتر بازارها در آستانه تعطیل شدن هستند و به سمت تعطیلات کریسمس میروند، قیمت طلا در بازارهای جهانی دیروز تنها با
۱۰ سنت کاهش رو به رو شده بود.
ارسال نظر