رونق فولاد در بورس ، عقبنشینی خریداران در بازار
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: بازار فولاد، روز گذشته با نوسان منفی و کاهش تقاضا در بازار آزاد روبهرو شد در حالی که در بورس کالا همه عرضهها با تقاضای بیش از عرضه مواجه شد و این موضوع معاملات را به زمان رقابت کشاند. بسیاری از بازارهای فولادی روز سهشنبه تحت تاثیر نوسان قیمت ارز و جو روانی ناشی از آن با افزایش قیمت فروش کالا از سوی فروشندهها مواجه شدند تا جایی که حتی پیشنهاد شمش در بازار با یک جهش قیمتی شدید روبهرو شد و از ۱۶۲۰ تومان به ۱۷۰۰ تومان رسید.
اما این جریان از آنجا که خارج از توان کشش بازار بود دوباره باعث شد تا تقاضا به اصطلاح بترسد. نتیجه این شرایط عدم حضور خریداران در روز چهارشنبه و سکوت بازار بود به طوری که به گفته تجار و فروشندههای آهنآلات روز گذشته به طور کلی خریداری در بازار حضور نداشته و فقط درخواست قیمت از سوی خریداران محدودی که پیگیر جریان بازار بودند، مطرح میشد.
البته روز سهشنبه فروشندههای شمش که تحت تاثیر قیمت میلگرد به بالا بردن نرخ عرضه اقدام کرده بودند، به دلیل همین محدود بودن کشش بازار، قیمتهای پیشنهادی خود را در بندر انزلی به ۱۶۸۰ تومان کاهش دادند در نتیجه دیروز به طور کلی خریداران با توجه به جوی که روز سهشنبه در بازار ایجاد شده بود از خرید دست کشیده و عقب نشستند.
علاوه بر بازار شمش، بازار مقاطع هم همین وضعیت را داشت و از آنجا که عدم فروش کالا از سوی برخی کارخانهها قیمتها را افزایش داده بود، در نتیجه خریداران مقاطع هم دیروز آرامتر از روز سهشنبه و با احتیاط بیشتری به دنبال قیمت مناسب برای خرید بودند.
یکی از معاملهگران بازار میگوید: این منطقی نیست که یک فروشنده مقاطع به یکباره اقدام به افزایش قیمت عرضه کند؛ چرا که به همان نسبت و حتی در مواردی بیشتر از آن، فروشنده شمش محصول خود را به فروش میرساند.
به گفته وی برای مثال روزی که یکی از تولیدکنندهها تا ۵۰ تومان محصول خود را به یکباره در ساعات ابتدایی صبح افزایش میدهد، در مقابل فروشنده شمش هم به یکباره نرخ خود را ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان بالا میبرد که این موضوع به هیچوجه منطقی نیست.
به نظر وی این که فقط سودهای لحظهای و آنی را در نظر داشته باشیم و به تبعات افزایش بیدلیل قیمتها توجه نکنیم به هیچ وجه موضوعی حرفهای و از سر دانش و تجربه محسوب نمیشود. به نظر بسیاری از معاملهگران بازار در حال حاضر بازار کشش قیمتهای بالاتر از ۱۸۰۰ تومان را برای میلگرد ندارد و به همان نسبت شمش هم به دلیل تقاضای تولید و ظرفیت تولیدکنندهها در سطوح ۱۶۰۰تومان منطقی به نظر میرسد، اما واقعیت این است که رشد یکباره بازار چه در شمش و چه در مقاطع منطقی، قابل قبول نیست.
کاهش قیمت ارز
روز گذشته یکی از دلایل عقبنشینی خریداران از بازار با وجود اینکه برخی از فروشندهها هنوز از ارائه قیمتهای پایینتر خودداری میکردند، نوسان قیمت ارز عنوان میشد. به گفته یکی از معاملهگران بورس، در حال حاضر بازار فولاد ۵۰ درصد بر اساس نوسان قیمت آهن جهت میگیرد و ۵۰ درصد هم بر اساس نوسان قیمت ارز است.
یکی از معاملهگران در این خصوص میگوید: در حال حاضر بهتر است خریداران در هر صورتی حتی زمانی که نوسان قیمت ارز زیاد هم بود با احتیاط تصمیم بگیرند؛ چرا که در ماههای اخیر نوسان زیاد قیمتها و در مقابل تصمیمهای احساسی ضرر و زیان زیادی را برای خریداران داشته است و نباید اجازه داده شود تا ضررها چه برای تولید وچه برای سرمایهگذاران بیشتر شود؛ چرا که به مرور زمان این ضررها افراد را از بازار خارج میکند. به گفته وی هر چه بازار محدودتر و تعداد معاملهگران کمتر شود انحصار نیز بیشتر میشود.
عرضههای بورس تقاضا را جمع کرد
در همین حال به نظر معاملهگران یکی از دلایل کاهش تقاضا در معاملات دیروز عرضههای بورس بود؛ چرا که در حال حاضر با وجود اینکه قیمتها دوباره با رشد همراه شده اما در مقابل خرید زیادی هم در بازار وجود ندارد در نتیجه معدود تقاضاهای بازار توسط عرضههای بورس پاسخ داده میشود. البته برخی نیز معتقدند رشد قیمتها در دو روز اخیر تلاش برخی از فروشندهها و تجار برای بازارسازی بوده تا قبل از معاملات بورس، زمینهای برای رونق معاملات و فروش کالاهایی که قرار بود امروز از بورس خریداری کنند فراهم شود.
گرههای بازار چیست؟
در همین حال به نظر میرسد موضوع عرضههای بورسی و غیربورسی برخی از واحدها، اختلاف نظر در خصوص قیمت تمام شده تولید و در نهایت ارائه اطلاعات متناقض در مورد آمارها از جمله مشکلات بازار است.
به گفته یکی از معاملهگران در حال حاضر برخی از واحدهای تولیدی در حالی محصول خود را در بورس با قیمتهای پایین عرضه میکنند که در مقابل در بازار و خارج از بورس هم فروش دارند، بنابراین برخی از آنها به راحتی میتوانند با عدم فروش کالا در بازار آزاد و متوقف کردن فروش یا بالا بردن نرخهای پیشنهادی خود، عرضههای بورس را تحت تاثیر قرار داده و حتی رقابت را گرم کنند البته از نظر این کارشناس بازار این موضوع ترفندی است که پیش از این هم دیگر عرضهکنندهها برای بالا بردن روحیه رقابت بازار و بهبود معاملات خود به کار میبستند.
از سوی دیگر یکی از فعالان بازار نیز به موضوع اختلاف نظر در مورد قیمت تمام شده تولید و اطلاعات متناقضی که درخصوص تولید و مصرف از سوی برخی از کارشناسان و مسوولان مطرح میشود اشاره کرده و میگوید: تناقض زیادی در مورد قیمت تمام شده تولید وجود دارد برای مثال برخی حتی معتقدند قیمت فعلی میلگرد نباید بیش از ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان باشد حال آنکه برخی با استناد به وضعیت مواد اولیه، واردات و نوسان قیمت ارز معتقد هستند که هزینه تولید برای واحدهای نوردی بیشتر از قیمت فروش آنها به خصوص نرخ بورسی شان است.
از سوی دیگر آمارهای دقیق و مشخصی که چراغ راهی برای معاملهگران باشد وجود ندارد و نمیتوانیم بر اساس تولید و مصرف ارزیابی کنیم البته یکی از کارشناسان در این خصوص معتقد است در حال حاضر نمیتوان به آمارها اکتفا کرد، چرا که در یک سال اخیر حتی با وجود اطلاعات، درصد زیادی از پیشبینیهای معاملهگران اشتباه بوده و اطلاعات عملا اثر زیادی نداشته است.
رشد دوباره قیمت آهن
موج - به دنبال گفتوگوی تلویزیونی محمود احمدینژاد رییسجمهور کشورمان، نرخ آهن در بازار داخلی افزایش یافت. محمد آزاد رییس اتحادیه کشوری آهن فروشان با اعلام این مطلب اظهار کرد: یکی از تاثیرات گفتوگوی تلویزیونی رییسجمهور افزایش قیمت آهن در بازار داخلی و گران شدن نرخ دلار بود. وی افزود: به رغم ثبات نرخ شمش در بازارهای جهانی شاهد گران شدن ۱۰۰ تومانی قیمت انواع تیرآهن ومیلگرد در بازار داخلی هستیم.
آزاد تصریح کرد: در حال حاضر قیمت هرکیلو تیر آهن به ۱۸۰۰ تا ۱۸۲۰ تومان و نرخ هر کیلو میلگرد به ۱۸۴۰ تا ۱۸۵۰ تومان رسیده که این نرخها نشاندهنده افزایش ۱۰۰ تومانی هر کیلو تیر آهن و میلگرد است.
در همین حال به گزارش دنیای اقتصاد روز گذشته میلگرد ذوب آهن در بورس کالا با قیمت ۱۶۶۰ تومان عرضه شد که در رقابت به ۱۶۷۵ تومان رسید. حجم این کالا ۳ هزار و ۳۰۰ و در زمان مچینگ ۸۴ هزار و ۴۸۰ تن بود.
میلگرد فولاد خراسان با قیمت ۱۶۵۰ تومان عرضه و در رقابت به ۱۶۶۷ تومان رسید که حجم آن نیز ۲۸ هزار تن بود.
میلگرد فولاد آذربایجان هم با نرخ ۱۶۵۰ تومان ۲ هزار و ۷۵۰ تن معامله شد. فولاد کویر نیز موفق شد میلگرد خود را که با قیمت ۱۶۵۰ تومان عرضه کرده بود در رقابت به ۱۶۷۰ تومان برسد که حجم آن ۳ هزار و ۳۰۰ تن شد.
تیرآهن ۲۲ ذوب آهن اصفهان با قیمت یک هزار و ۹۶۵ تومان عرضه شد که در رقابت به ۲ هزار و ۱۷ تومان رسید. از این کالا ۸ هزار تن معامله شد. میلگرد نطنز هم با نرخ ۱۶۲۰ تومان عرضه شد که پس از رقابت ۱۶۵۶ تومان رشد کرد که حجم آن ۳ هزار تن بود. تختال هرمزگان با قیمت ۱۲۵۰ تومان عرضه و ۵۱ هزار تن در زمان اصلی و ۸ هزار تن در زمان مچینگ فروخته شد.
نرخ فروش فولاد خوزستان در ۹ ماه امسال
روز گذشته شرکت فولاد خوزستان با ارسال اطلاعیهای به سازمان بورس درخصوص متوسط نرخهای فروش محصولات خود اطلاعرسانی کرد.
شرکت فولاد خوزستان با ارسال اطلاعیهای به سازمان بورس درخصوص متوسط نرخهای فروش محصولات در سه ماهه سوم سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۹۱، متوسط نرخ فروش واقعی محصولات تولیدی شرکت را در عملکرد ۹ ماهه مبلغ ۱۱ میلیون و ۳۳۲ هزار و ۶۶۳ ریال به ازای هر تن اعلام کرده است.
این شرکت میانگین نرخ فروش هر تن از محصولات تولیدی شرکت را در سال مالی ۹۱ مبلغ ۹ میلیون و ۹۴۸ هزار و ۶۹۲ ریال اعلام کرده بود. مطابق اطلاعات دریافتی از شرکت و با توجه به توافق نامه میان شرکتهای تولیدکننده سنگ آهن داخلی و شرکتهای تولیدکننده فولاد در خصوص تعیین نرخ فروش و خرید سنگ آهن، مقرر شده است که در خصوص شرکت فولاد خوزستان، قیمت خرید هر تن سنگ آهن از شرکت سنگ آهن گل گهر به میزان ۹ درصد میانگین نرخ فروش محصولات فولاد خوزستان و هر تن سنگ آهن شرکت چادرملو به میزان ۱۰ درصد میانگین نرخ فروش محصولات فولاد خوزستان تعیین شود.
ارسال نظر