روز گذشته میانگین قیمت میلگرد به دلیل خودداری برخی فروشنده‌ها از ارائه کالا به بازار و نوسان مثبت قیمت ارز، با رشد مواجه شد به طوری که میلگرد دولتی در بازار آزاد به ۱۸۰۰ تومان رسید.

با توجه به این شرایط، همانطور که انتظار می‌‌رفت عرضه محصولات ذوب آهن در بورس کالا هم با تقاضای زیادی روبه‌رو شد، به طوری که میانگین قیمت عرضه با رشد روبه‌رو شد. بر این اساس میلگرد و تیرآهن (آلیاژسازی) این شرکت با قیمت ۱۵۶۰ تومان عرضه شد، اما رقابت قیمت این کالا را به ۱۶۳۸ تومان رساند.به گفته برخی از معامله‌گران، دیروز اعلام قیمت از سوی فروشنده‌ها با توجه به روند قیمت ارز بسیار کند و نامشخص بود؛ چرا که فروشنده‌ها با پیش‌بینی اینکه روند رو به رشد قیمت‌ها ادامه پیدا خواهد کرد از ارائه کالا و قیمت به بازار خودداری کردند.

اما در این میان همچنان برخی از معامله‌گران رشد قیمت‌ها و حتی نرخ‌های فعلی بازار را منطقی نمی‌دانند، به خصوص برای تولیدکننده‌های دولتی؛ چرا که از نظر این افراد هزینه تمام شده کالا برای این فروشنده‌ها پایین‌تر از بخش خصوصی است. از سوی دیگر، بحث کشش مصرف‌کننده هم مطرح است ،به طوری که به گفته برخی از معامله‌گران در حال حاضر اگرچه ممکن است معامله‌گران و تجار از این روند راضی باشند و رشد قیمت‌ها رونقی به معاملات بدهد، اما در مقابل این موضوع هم مطرح است که آیا واقعا مصرف در آینده تا این حد رشد خواهد کرد که خرید کالاها با این قیمت برای تجار صرفه داشته باشد؟

از این رو این سوال باعث شده تا اصولا شرایط نامشخصی در مورد واقعی بودن قیمت مطرح شود به خصوص که بخشی از این نوسان‌ها به دلیل روند رو به رشد قیمت ارز بوده که این نوسان را می توان نوسان ناشی از اثرات روانی دانست.

در همین حال روز گذشته برخی از فروشنده‌ها تلاش کردند تا شمش وارداتی را با قیمتی بالاتر از ۱۶۱۰ تومان بفروشند، ضمن اینکه ورق روغنی سیاه ۲ هم در بازار وارداتی روز گذشته با قیمت ۲ هزارو ۷۰ تومان عرضه می‌شد.

در همین حال پیش‌بینی برخی از معامله‌گران این است در صورتی که نوسان قیمت‌ها ادامه پیدا کند، احتمال اینکه عرضه‌های روز چهارشنبه فولادسازان با تقاضای زیادی روبه‌رو شود، زیاد است.

به نظر این افراد نمی توان عرضه دیروز ذوب آهن را ملاک جریان معاملات بورس قرار داد؛ چرا که اصولا به دلیل پایین بودن حجم، رشد قیمت آن فقط جنبه روانی بر بازار دارد.