گروه بورس کالا - به گفته یکی از فعالان مجتمع ۱۷ شهریور بازار شادآباد پس از گذشت چندین ماه از پیگیری در رابطه با مشکلات این بازار، برگزاری جلسات مختلف و وعده‌های مختلف مسوولان شهرداری، هنوز هم مشکلات کسبه این بازار و مجتمع ۱۷ شهریور رفع نشده است. به گفته گنجی عضو هیات مدیره اتحادیه پیچ و مهره فروشان، سال ۱۳۶۷ هیات دولت بنابر پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های کشور، صنایع سنگین، وزارت مسکن و شهرسازی، بازرگانی و شهرداری تهران و با توجه به اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد که صنایع آلوده‌کننده و مزاحم محیط زیست شهر تهران، دامداری‌ها و مرغداری‌های داخل محدوده شهر تهران به خارج از محدوده شهر انتقال یابند. براساس این طرح، منازل و حتی مغازه‌های منطقه ۱۱ برای دست یافتن به فضای شهری منسجم، در طرح سالم‌سازی قرار گرفتند و به سرعت تخریب شدند و در این میان با توجه به مرکزیت خیابان و میدان قزوین که به عنوان قطب آهن تهران شناخته می‌شد، قرار شد این صنایع به مجتمعی در اطراف تهران منتقل شود.

سرانجام پس از بررسی‌های زیادی که از سوی وزارت کشور و شهرداری تهران در آن زمان انجام شد و پس از مدت‌ها تلاش و مذاکره اصناف و مسوولان شهری و کشوری، منطقه فعلی بازار آهن که زمانی محل تخلیه نخاله‌های ساختمانی شهر تهران بود به بازار آهن در سال ۱۳۷۰ تبدیل شد.

فتحی مشاور حقوقی این مجتمع در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها گفت: حدود چهار سال مراحل ساخت و بهره‌برداری محل جدید که با نام مجتمع ۱۷ شهریور شناخته می‌شود به طول انجامیده است. در آن زمان مقرر شده بود تمام امکانات اولیه همچون سیستم گرمایشی و سرمایشی، آب، برق، گاز و دو پارکینگ به این مجتمع تجاری اداری داده شود که تنها در زمان تحویل آن دو پارکینگ که در شمال و جنوب مجتمع تعبیه شده بود در اختیار مغازه داران گذاشته شد.

وی همچنین افزود: حدود شش ماه گذشته مجتمع ۱۷ شهریور دارای آب شد، اما بعد از گذشت ۲۵ سال هنوز خبری از دیگر امکانات وعده داده شده نیست و راه‌اندازی و ایجاد تمامی این امکانات به عهده شهرداری گذاشته شده است.

قرار بود که برای تامین هزینه ساخت و تجهیز مجتمع ۱۷ شهریور که توسط شهرداری ساخته شده است بعد از ساخت مجتمع ۱۶۰۰ واحدی ۶۰۰ واحد به مغازه داران خیابان قزوین داده شود و مابقی توسط شهرداری به فروش برسد و شهرداری هزینه‌های خود را از محل فروش این واحدها تامین کند.

به گفته بهروز فتحی طبق اسناد و مدارک این زمین ۸۰ هزار متری به این دلیل به شهرداری واگذار شده بود که تمام ضرر و زیان کسبه خیابان قزوین رفع شود و بعد از ساخت سریعا سند واحدها به نام کسبه تنظیم و صادر شود.

مشاور حقوقی مجتمع ۱۷ شهریور همچنین افزود: در آخرین بازدیدی که نماینده ثبت از زمین و مجتمع داشته تایید کرده است که این زمین ۸۰ هزار متری همان زمینی است که سازمان شهری برای رفع ضرر و زیان کسبه خیابان قزوین در اختیار شهرداری قرار داده که گفته می شود به جای این پارکینگ یک مجتمع تجاری اداری با پارکینگ طبقاتی ساخته شود. این در حالی است که این محل احتیاج به پارکینگ غیر مسقف دارد تا کسبه بتوانند بار خود را در آن محل تخلیه کنند.

به گفته مشاور حقوقی این مجتمع بعد از گذشت هشت ماه از گودبرداری این محل باز به کاربری ۲۵ سال پیش خود بازگشته است و در حال حاضر محل تخلیه زباله شده است. جایی دیگر از این مجتمع نیز محل جمع زباله است و در زمان طراحی مجتمع، محلی که زباله‌ها جمع شده‌اند محل تعبیه دستگاه‌های سرمایشی گرمایشی بوده است.

وی افزود: از دیگر اقدامات شهرداری در چند وقت گذشته این بوده است که هر واحد طبقه سوم مجتمع را با قیمت ۱۱ میلیون تومان به فروش رسانده است. مشاور حقوقی مجتمع ۱۷ شهریور افزود: کسبه و اعضای این مجتمع طی چند باری که با شهردار منطقه و شهردار تهران جلسه داشته‌اند با وعده‌های مختلفی روبه‌رو شده‌اند که آخرین و مهم‌ترین آنها، جوابگویی ۱۰ روزه شهردار تهران به کسبه بوده است که سه ماه از آن زمان می‌گذرد.

به گفته او به غیر از وعده‌هایی که شهرداری به کسبه داده نیز درتاریخ ۹ تیر ۱۳۸۰ شهرداری موظف شده است تا پیگیر اسناد واحدها، راه‌اندازی سیستم سرمایشی و گرمایشی، چاه‌های جذب، راه‌های ترافیکی و نماسازی باشد. در حال حاضر در این مجتمع واحدهای ابزار، اتصالات، یراق آلات، آهن و پیچ و مهره مشغول به فعالیت هستند.

کسبه‌های این مجتمع خواستار آن هستند که اسناد مغازه‌ها و واحدهای خود را دریافت کنند و تاسیسات، زیرساخت‌ها و پارکینگ ماشین‌های سواری و پارکینگ تخلیه بار هرچه زودتر راه‌اندازی شود.