گروه بورس کالا - برخلاف انتظار، آنچه در ماه‌های اخیر به عنوان کاهش واردات شمش و مواد اولیه بسیاری از فعالان بازار را نگران کرده بود در گزارش 8 ماهه مربوط به واردات دیده نمی شود.
بر اساس این گزارش در ۸ ماهه ابتدایی سال جاری روند نزولی واردات شمش در مقایسه با سال گذشته متوقف شده است به طوری که برخلاف واردات ۷ ماهه ابتدایی سال ۹۱ که واردات شمش ۲۵ درصد کاهش نشان می‌داد این بار آمارها از رشد ۲ درصدی واردات این کالا خبر می‌دهد؛ به عبارتی آبان، نقطه عطف آمار واردات محسوب می‌شود.

این موضوع از نظر برخی از کارشناسان بازار به این دلیل در آمارها دیده می‌شود چون اصولا بسیاری از تجار و واردکننده‌های شمش فولاد پیش از راه‌اندازی اتاق ارزی و ثبات نسبی قیمت آن انتظار داشتند قیمت ارز رشد بیشتری را در ماه‌های پیش رو تجربه کند در نتیجه با قیمت‌های بالا اقدام به واردات کردند و این رشد به دلیل همان پیش‌بینی‌ها است.
به گفته کارشناسان بازار، عطش ناشی از نوسان قیمت ارز باعث شد تا در یک مقطعی ثبت سفارش واردات شمش در دوره مهر و آبان بیشتر شود به خصوص که رشد قیمت میلگرد به بالای دو هزار تومان هیچ شکی برای سود ده بودن واردات شمش با ارز آزاد باقی نگذاشت.
به همین دلیل به نظر برخی از معامله‌گران این موضوع باعث شده تا میزان واردات در مقایسه با ماه‌های قبل که روند نزولی داشت، افزایش بیشتری را نشان بدهد. اما در این میان واقعیتی که وجود دارد کمبود رسوب بنادر در شر ایط فعلی است به گفته یکی از تجار بازار فولاد در حال حاضر میزان رسوب محموله‌های شمش که واقعیت بازار را تا یک ماه آینده نشان می‌دهد در سطح بسیار پایینی قرار گرفته و در صورتی که تقاضا در بازار پیش از سال 92 و همانند سنت همیشگی آن افزایش داشته باشد با محدودیت زیادی در بخش عرضه شمش وارداتی روبه‌رو خواهیم شد.
البته در این میان دو نوع نگاه خوش‌بینانه و بدبینانه به بازار وجود دارد. دیدگاه خوش‌بینانه معتقد است که تقاضای بازار تا قبل از سال جدید بهبود یافته اما در نهایت به دلیل اینکه پروژه‌های عمرانی در سطح وسیعی فعال نیستند بعید است که این افزایش تقاضا منجر به افزایش قیمت هم بشود اما در نگاه دیگر افرادی که به شرایط بد بین هستند، معتقدند چه قبل از سال جدید و چه پس از آن در هر صورت بازار با شرایط خاصی که افزایش قیمت است روبه‌رو خواهد شد؛ چرا که در هر صورت واردات شمش و مواد اولیه نشان می‌دهد که میزان عرضه بازار در این بخش‌ها در ماه‌های آینده محدود خواهد شد.
اما به نظر می‌رسد برای مشخص شدن این موضوع که دقیقا چه شرایطی در انتظار بازار است کمی زود است و در این میان توصیه‌ای که به معامله‌گران می‌شود این است که در هر صورت از هر اقدام عجولانه‌ای که منجر به سقوط یا صعود شدید قیمت‌ها شود خودداری کنند؛ چرا که پس از هر نوسان شدیدی، نوسان معکوسی قرار دارد که تبعات این نوسانات شدید به مرور زمان اثرات منفی بر عملکرد همه اقشار و دست‌اندرکاران بازار خواهد شد.