گروه بنگاه‌ها- مدیر عامل پتروشیمی کاویان از راه‌اندازی واحد دوم این پتروشیمی در صورت تامین خوراک مورد نیاز تا خرداد ماه ۹۲ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، رضا امیری امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه پتروشیمی کاویان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان اتیلن است که در نهایت توان تولید ۲ میلیون تن اتیلن در سال را دارد، گفت: هدف از اجرای این طرح پتروشیمی تزریق اتیلن به خط لوله غرب است، تا توسعه صنعت پتروشیمی محدود به مناطقی که خوراک در دسترس دارند، نباشد. وی افزود: واحدهای اندیمشک، کرمانشاه، کردستان، لرستان، میاندوآب و مهاباد از این خط لوله اتیلن دریافت می‌کنند و مازاد اتیلن کاویان کمبود این خوراک را در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر برطرف می‌کند.

مدیرعامل پتروشیمی کاویان با اشاره به آغاز اجرای این طرح از سال ۸۵ اظهار کرد: کاویان با تمام محدودیت‌های خارجی ایجاد شده کار خود را پیش برده و الان یکی از واحدها در مدار تولید قرار گرفته است.

وی افزود: تمرکز روی بومی‌سازی از نظر وزنی بیش از ۶۵ درصد از تاسیسات و قطعات توسط شرکت‌های داخلی ساخته شد و از نظر ارزش ۶۰ درصد تجهیزات خارجی و ۴۰ درصد داخلی است.

امیری هزینه سرمایه‌گذاری این طرح را ۳۹۰ میلیون یورو به اضافه ۴۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: منابع ارزی ۳۹۰ میلیون یورویی از طریق صندوق ذخیره ارزی و به عاملیت بانک صنعت و معدن از صندوق توسعه ملی تامین شد که بازپرداخت آن به صندوق توسعه ملی انجام می‌شود.

وی درباره تامین خوراک اتان این پروژه توضیح داد: قرار بود از فازهای ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ هر کدام یک میلیون تن در سال و بقیه نیاز ما از مازاد تولید فازهای ۹، ۱۰، ۴ و ۵ پارس جنوبی تامین شود، اما فازهای ۱۵، ، ۱۷ و ۱۸ با تاخیر مواجه شدند و تنها ۵۰ درصد خوراک یک واحد را از مازاد فازهای ۹ و ۱۰ دریافت می‌کنند.

وی ظرفیت کل خوراک مورد نیاز کاویان در دو واحد را ۵۸/۲ میلیون تن دانست و گفت: کاویان پس از راه‌اندازی هر دو واحد بزرگ‌ترین تولیدکننده اتیلن جهان می‌شود.

امیری اظهار کرد: تاکنون ۱۰ هزار تن اتیلن تولید شده که بخش کوچکی از آن ذخیره شده، بخشی به وسیله خط اتیلن غرب به پتروشیمی اروند و بخشی نیز به آریاساسول ارسال شده است.

وی اضافه کرد: این طرح قرار است خرداد ماه آینده وارد فاز دو سرویس شود که بخشی از آن منوط به دریافت بعضی قطعات در حال ساخت است.

مدیرعامل پتروشیمی کاویان اضافه کرد: ۵/۲۰ درصد از سهام کاویان به صندوق بازنشستگی نفت، ۵/۲ درصد به شرکت خصوصی پانیذ، ۵۱ درصد به هلدینگ پتروشیمی باختر و ۲۶ درصد سهام به تعدادی از طرح‌های مسیر خط لوله غرب که به پتروشیمی باختر تعلق دارند، اختصاص دارد.

امیری اضافه کرد: ‌اتان به قیمت ۱۷۵ دلار در هر تن دریافت می‌شود و قیمت اتیلن در فروش داخل فوب منهای ۵ درصد است که عملا در قیمت‌های فعلی ۹۵۰ دلار در هر تن خواهد بود.

وی در پاسخ به پرسش فارس در باره انگیزه کاویان برای صادرات اتیلن اظهار کرد: هلدینگ باختر در تمام مجموعه‌های دریافت‌کننده خوراک سهام دارد و با توجه به سهام آن در کاویان این شرکت انگیزه چندانی از صادرات محصولات خود به جای تزریق به خط لوله اتیلن غرب نخواهد داشت.