به دنبال کاهش قابل توجه حجم پیشنهادهای خرید و تداوم روند نزولی شمش و مقاطع
تحرک بازار فولاد به صفر رسید
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: ادامه روند کاهشی تقاضا در بازار و محدود بودن پیشنهاد خرید در بازار مقاطع باعث شد تا برخی از کارخانهها دیروز از ابتدای روز اقدام به کاهش ۱۰ تا ۲۰ تومانی قیمت پیشنهادی میلگرد کرده و این موضوع فروشندههای شمش را هم مجبور به کاهش قیمت کرد. به این ترتیب روز گذشته شمش در بندر امام خمینی با قیمت ۱۴۸۰ تومان و در بندر انزلی ۱۵۳۰ پیشنهاد شد؛ اما این افت قیمت هم تاثیری بر حجم تقاضا نداشت و به طور کلی خریداران در انتظار مشخص شدن نتایج قطعی مذاکرات هستند تا به تحلیل درستی از روند آتی بازار برسند.
البته از ساعات میانی روز و پس از نوسان قیمت دلار این انتظار به وجود آمد که بازار دوباره با رشد قیمت مواجه خواهد شد؛ اما کمبود تقاضا و رکود حاکم بر بازار در حدی بود که این نوسان نتوانست بر روند بازار اثر بگذارد، به طوری که میانگین قیمت میلگرد به ۱۷۲۰ تومان رسید و تیرآهن سایز نرمال هم با قیمت ۳۲۸ هزار تومان در هر شاخه مبادله شد.
البته این موضوع تنها دلیل ادامه رکود بازار و کاهش قیمتها نیست، بلکه واقعیت امر این است که اصولا بازار کشش قبول قیمتهای بالاتر را ندارد و مشخص هم نیست با شرایطی که در بخش تقاضا وجود دارد و فعال نبودن پروژههای عمرانی دولت، تا چه زمان این شرایط ادامه خواهد یافت.
به گفته معاملهگران، حتی در صورتی که قیمت ارز نوسان مثبت داشته باشد و نرخ دیگر کالاها در بازار روند صعودی پیدا کند، اما تقاضا به حدی محدود است که بعید است قیمت فولاد با رشد مواجه شود.
این در حالی است که نگرانی از تغییر عوارض واردات و صادرات شمش و احتمال تغییر سیاستهای دیگر بازار فولاد وجود دارد و آمارهای ثبت سفارش هم از احتمال کاهش قابل توجه حجم واردات در ماههای آینده خبر میدهد؛ اما با این حال خریدارانی که با هدف سرمایهگذاری فعالیت میکنند فعلا به دلیل ریسک بالای بازار، نخریدن را بر خریدن کالا ترجیح میدهند و خریدهای پروژهای و عمده هم در بازار وجود ندارد.
در همین حال برخلاف مقاطع روز گذشته قیمت انواع ورق در بازار آزاد ثابت ماند که معاملات بورس و پاسخ مبارکه به همه تقاضاهای وارد شده در رینگ فولاد دلیل اصلی ثبات بازار این کالا بود.
از این رو در مجموع دیروز ورق گرم B با قیمت ۱۴۴۶ تومان ۹هزارو ۴۶۰ تن برای تحویل ۳۰ بهمن ماه عرضه و مبادله شد. از این کالا در زمان مچینگ هم ۳۸ هزار تن فروش رفت.
ورق گرم C با قیمت ۱۴۲۶ تومان ۱۲ هزار تن و در زمان مچینگ ۲۳ هزار تن فروخته شد.
ورق سرد B با قیمت ۱۷۶۳ تومان ۳ هزارو ۷۰۰ تن در زمان اصلی و در زمان مچینگ ۲۳ هزار تن فروخته شد.
ورق گالوانیزه با قیمت ۱۹۰۰ تومان ۳ هزارو ۸۰۰ تن در زمان اصلی و ۸۰۰ تن در زمان مچینگ فروش رفت.
ورق قلع اندود هم با قیمت ۲ هزارو ۸۸۹ تومان عرضه شد که ۴۰۰ تومان در زمان اصلی و ۲۰۰ تومان در زمان مچینگ فروخته شد.
به گفته معاملهگران بازار ورق، به دلیل کم شدن فاصله قیمت ورق در بورس و بازار آزاد انگیزه نوسانگیری از این بازار هم از بین رفته و در این میان خریداران اصلی این کالا که بیشتر صنایع و تولیدکنندهها هستند به دلیل پایین بودن حجم نقدینگی، توان خریدشان کم است، از این رو در صورتی که عرضهکننده به همه تقاضاهای موجود در بازار پاسخ نمیداد و قیمت آن افزایش پیدا میکرد امکان اینکه در هفتههای آینده حجم تقاضا و کشش بازار به شدت با کاهش مواجه میشد، وجود داشت. در نتیجه ثبات قیمتها در شرایط فعلی در شرایطی که ممکن است برای تولیدکنندههای ورق سودی نداشته باشد؛ اما در نهایت تنها راهحل موجود است که هم تولید و هم مصرف را حفظ میکند.
ارسال نظر