بازار فولاد و انتظار برای کشف قیمتها در بورس
گروه بورس کالا - بازار فولاد در شرایطی معاملات این هفته را آغاز میکند که به گفته معاملهگران، بیشتر فعالان بازار، این بار در انتظار کشف قیمتها در پایان هفته هستند. از این رو با در نظر گرفتن اینکه احتمال زیادی مطرح شده که قیمت عرضه محصولات ذوب آهن در روز چهارشنبه و در تالار معاملات بورس کالا کاهش خواهد یافت؛ در نتیجه احتمال دارد روند نزولی قیمتها در بازار آزاد ادامهدار شود.
البته در این میان نگرانی اصلی این است که در صورت کاهش دوباره در قیمتهای بازار، فاصله قیمتی بین نرخهای بورس و بازار مجددا بیشتر شود. در نتیجه سوال اصلی معاملهگران این است که اصولا با شرایط فعلی، کف قیمت آهن آلات کجاست. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که شایعههای زیادی مطرح شده که بسیاری از شرکتهای تولید کننده فعلا دست از خرید مواد اولیه کشیدهاند و در انتظار ثبات بازار هستند، چرا که نوسانهای زیادی که این مدت در بازار محصولات نهایی رخ داده شرایط را برای پیشبینی آینده سخت کرده است و مشخص نیست که با چه شرایطی باید نسبت به خرید مواد اولیه اقدام کنند. در همین حال مشکلات نقدینگی هم وجود دارد و عدم فروش بخش قابل توجهی از کالاهای تولید شده و بعضا عدم برداشت کالا از انبارها از سوی مشتری، فروشندهها را با نقدینگی پایینی مواجه کرده و این موضوع هم دلیل دیگری شد تا علاوه بر محصولات نهایی، میانگین قیمت مواد اولیه هم کاهش پیدا کند.
علاوه بر شمش فولاد و افت قیمت آن تا ۱۴۸۰ تومان گفته میشود قیمت قراضه فولادی هم تا ۵ تومان در معاملات دیروز کاهش داشت و به ۶۵۰ تومان رسید، این در حالی است که تا یک ماه قبل نرخ این کالا در بازار مرز یک هزار تومان را رد کرده بود.البته از سوی دیگر بدون در نظر گرفتن شرایط بازار ارز، انتظار بیشتر معاملهگران این است که باتوجه به شرایط آب و هوا و کاهش قابل توجه ساخت وساز خریدهای نقدی در بازار همچنان ضعیف باشد و اگر هم تقاضایی اضافه شود، مربوط به بازار سلف خواهد بود. در نتیجه پیشبینی میشود؛ در صورتی که اتفاق خاصی در شرایط روانی بازار رخ ندهد و روند نزولی بازار به شرایط ثبات تغییر کند، قیمتها در همین سطح باقی بماند؛ به خصوص تا پایان بهمنماه که خریدهای نقدی هم به مرور وارد بازار میشود.
البته از سوی دیگر بعید به نظر میرسد با هزینههایی که واردات شمش با آن مواجه است و محدودیتهایی که واردات کالا با آن مواجه شده، قیمتها به میانگین سال قبل برگردد؛ چرا که ثبت سفارش کالا در یک ماه اخیر به دلیل هزینههای زیادی که برای وارد کنندهها داشته کاهش قابل توجهی یافته و حتی رسوب بنادر نیز به کمترین میزان طی چند سال اخیر رسیده است. البته از سوی دیگر موضوع دیگری هم مطرح میشود و آن کاهش جذابیت نوسانگیری در بازارهای دیگر همچون سکه و ارز است که در این صورت برخی احتمال میدهند این نقدینگیهای سرگردان دوباره به بازار فولاد برگردد؛ اما واقعیت امر این است که حتی بازارسازیهای غیر واقعی هم در این مدت در بازارهای اصلی فولاد؛ یعنی تهران و اصفهان جواب نداده و بسیاری از نوسان گیران این بازارها همانند قبل در بازارها فعالیت نمیکنند؛ در نتیجه فاکتورهای فعلی بازار به عرضه و تقاضای واقعی محدود شده و تنها عامل روانی تاثیرگذار را میتوان ارز دانست که هنوز هم تا حدودی اثرات خود را بر روند بازار دارد.
ارسال نظر