خبر
فعالیت واحدهای نورد با نیمی از ظرفیت
خبرگزاری موج - عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با تکذیب این مطلب که معادن در اکتشاف و استخراج از کارخانههای فولادسازی پیشی گرفته است، گفت: این امر بهانهای برای صادرکنندگان مواد اولیه به منظور ادامه فعالیتهایشان است. احمد دنیانور با اعلام این مطلب و با بیان اینکه فولاد سازان بخش دولتی و خصوصی همچنان با دغدغه تامین مواد اولیه روبهرو هستند، افزود: روند رو به رشد صادرات مواد اولیه دلایل دیگری از جمله وجود جاذبههای صادراتی برای صادرکنندگان آن دارد.
این تولیدکننده فولاد اظهار کرد: هم اکنون عمده سنگآهن تولید شده در کشور توسط شرکتها و سازمانهای دولتی مصرف میشود با توجه به اینکه شرکتهای دولتی بهای کمتری را در مقایسه با بازارهای جهانی در قبال مواد اولیه پرداخت میکنند، از این رو انگیزه صادرات این محصولات در تولیدکنندگان مواد اولیه رشد قابل توجهی یافته است.
وی تصریح کرد: روند صعودی صادرات مواد اولیه طبیعتا فعالیت واحدها و مجموعههای فولادسازی در کشور را متاثر میکند و در نهایت محدودیتها و چالشهایی را متوجه فرآیند تولید در این گروههای صنعتی میکند.
دنیانور با تاکید بر ثبات بازار فولاد در کشور اذعان کرد: بر اساس قوانین پذیرفته شده در میان کشورهای جهان، تعیین قیمت فولاد بر اساس اصل عرضه و تقاضا امری غیر قابل انکار است، اما متاسفانه این اصل در کشور ما همچنان با مخالفت روبهرو است.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، تنها راهکار ممکن در این میان را کنترل قیمتها از مبدا فعالیتها برشمرد.
به گفته دنیا نور، افزایش قیمت مواد اولیه و نیز افزایش هزینههای تولید موجب افزایش قیمت تمام شده محصولات فولادی میشود و این موضوع فعالیت سایر بخشها و صنایع کشور را نیز متاثر میکند.
وی در ادامه با اعلام اینکه تولید فولاد در کشور شامل سه مرحله احیا، ذوب آهن و نورد میشود، بیان کرد: در بخش اول که شامل تبدیل سنگ آهن به آهن خالص میشود با کاهش تولید روبهرو نیستیم و روند تولید با قدرت ادامه دارد.
وی تصریح کرد: در سایر بخشها که مربوط به تبدیل آهن خالص یا قراضه به شمش یا تختال میشود با کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید روبهرو شدهایم، البته باید توجه داشت که رقابت در این بخش همچنان پابرجا است.
این تولیدکننده فولاد در پایان خاطرنشان کرد: این در حالی است که ظرفیتهای تولیدی در بخش نورد (تبدیل مقاطع از شمش یا ورق از تختال) بیشترین کاهش را که برابر ۵۰ درصد میشود، تجربه کرده است.
ارسال نظر