بازار فولاد
کاهش قیمتها در بازار آهن - ۱۴ آبان ۹۱
امیدواریها از آینده و انتظار برای کاهشی شدن قیمتها از دلایل اصلی این افت قیمت بود به طوری که بیشتر تجار برای جلوگیری از کاهش سود خود اقدام به فروش کالاهای موجود در انبار کردند.
اما برخلاف روند بازار معاملات بورس بدون تغییر قیمت بود و عرضهکنندهها تغییری در قیمتهای پایه خود ندادند این درحالی است که روز چهارشنبه حتی خریداران شمش فولاد خوزستان هم انتظار قیمتهای پایینتر را داشتند و حتی وارد معامله هم نشدند.
این موضوع عرضهکننده شمش را به فکر ارائه ال سی و خدمات اعتباری به مشتریان کرد.
این شرایط در حالی از یک سو امیدواریهایی را در میان خریداران و مصرفکنندههای نهایی ایجاد کرده که از سوی دیگر نگرانیهایی در مورد فقدان و بروز خلأ در بازار شمش مطرح میشود که برخی از معاملهگران و کارشناسان بازار برای آینده پیشبینی میکنند. ازاین رو موضوعی که این روزها ذهن بیشتر افراد درگیر در این بازار را به خود درگیر کرده این است که برای افزایش واردات شمش ارزیابی و برنامه ریزیهای لازم انجام شود.
برای مثال یکی از مواردی که مطرح میشود میزان نقدینگی مورد نیاز برای تجار است؛ به طوری که برای مثال اگر محمولهای وارد کشور میشد همان محموله امروز ۱۰ برابر بیشتر به نقدینگی احتیاج دارد در حالی که سود حاصل از آن به دلیل نوسان قیمت ارز تغییر خاصی نکرده است؛ بنابراین به نظر میرسد در حال حاضر ارائه خدمات و تسهیلاتی که در بخش نقدینگی چه به تجار و چه به تولیدکنندهها کمک کند یکی از راههای پیش رو است، ضمن اینکه طبق گفته تجار از زمان راهاندازی اتاق ارز، هنوز خدماتی در این خصوص به واردکنندههای شمش فولاد اعطا نشده است.
در مجموع پیشبینی معاملهگران این است که در صورتی که روند قیمت ارز به دلیل کاهش التهابات روانی همچنان نزولی باشد، احتمال تداوم این شرایط برای بازار فولاد بعید نیست.
اما از سوی دیگر سوالی که وجود دارد این است که در این میان اگر هزینههای تولید کاهش پیدا نکند تولیدکنندههای بخش خصوصی که بخشی یا تمامی مواد اولیه خود را از طریق واردات تامین میکنند و در مقایسه با تولیدکنندههای دولتی هزینه تولید بالاتری دارند، تا چه حد حاضر به هماهنگ شدن با این جریان کاهش قیمتی خواهند بود.
ارسال نظر