کاهش قیمت فولاد و اما و اگرهای پیش‌رو

گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: روز گذشته میانگین قیمت محصولات فولادی دوباره در بازار آزاد با کاهش روبه‌رو شد و در عین ناباوری معامله‌گران قیمت میلگرد به یک هزارو ۶۵۰ تومان رسید. این جو روانی و همزمانی آن با کاهش قیمت دلار، پایین بودن تقاضا، فضای جوی و آب و هوا، تعطیلات مذهبی و عرضه دوباره برخی شرکت‌ها در بورس کالا با نرخ‌های پایین‌تر دست به دست هم داده تا پیش‌بینی‌ها همچنان کاهشی باشد، اما واقعیت امر این است که با توجه به اینکه معمولا آذر ماه تا بهمن، پایین‌ترین زمان تقاضای بازار فولاد است در نتیجه بعید است که قیمت‌ها دوباره با رشد روبه‌رو شود مگر اینکه فروشنده‌ها از عرضه کالا به بازار خودداری کنند.

به گفته تجار در روزهای اخیر بخش قابل توجهی از کالاهای انباری به بازار پیشنهاد شده، اما به دلیل نبود خریدار این کالاها همچنان یا در انبارهای بازار است یا در انبارهای شرکت‌های تولیدی. علاوه بر این بخشی از کالاهای خریداری شده از قبل هم هنوز در انبار کارخانه ها است و خریداران تحویل این کالاها را به تعویق انداخته‌اند.

به گفته معامله‌گران بازار فولاد دیروز میانگین قیمت شمش هم کاهش زیادی را تجربه کرد، به طوری که میانگین نرخ شمش وارداتی در بازار آزاد در محدوده یک هزار و ۴۸۰ تومان تا یک هزارو ۴۹۰ تومان بود.

در همین حال گفته می‌شود پیش‌بینی بروز برخی محدودیت‌های وارداتی برای کشتی‌ها در بنادر جنوبی برخی از فروشنده‌ها را به نفروختن کالاهایی که وارد کرده و موجود دارند ترغیب کرده است تا ببینند چه اتفاقی برای بازار در هفته‌های آتی رخ خواهد داد.

اگرچه تقاضای مصرف در بازار محدود است، اما در مقابل به نظر معامله‌گران خریدهایی که قبلا انجام شده و از کارخانه‌ها حمل نمی‌شود و به طور کلی خریدهای سرمایه‌ای نه خریدهای مصرفی می‌توانست در بازار حضور بیشتری داشته باشد اما واقعیت امر این است که تا حدودی جو بازار از همه آیتم‌هایی که روند بازار را به این شرایط تبدیل کرده مهم‌تر است. به گفته معامله‌گران بازار فولاد در حال حاضر بیشتر خریدهای واقعی هم ترجیح می‌دهند در حد نیاز خرید داشته باشند و خریدهای کل پروژه را به روزهای بعد موکول می‌کنند.

البته گفته می‌‌شود بخشی از فروشنده‌ها حاضر به فروش با قیمت‌های فعلی هستند اما برخی هم ترجیح می‌دهند فعلا فروشی نداشته باشند در این میان گفته می‌شود فروشنده‌های شمش وارداتی بیش از همه در تلاش برای تبدیل کالا به وجه نقد هستند، چرا که هم از ضرر بیشتر واهمه دارند و هم اینکه به نقدینگی بیشتری احتیاج دارند.

در همین حال انتظار معامله‌گران این است که ذوب آهن با توجه به شرایط فعلی بازار و قیمت‌ها و اینکه اصولا حتی بازارسازی تجار اصفهانی هم تاثیری بر بازار نداشته، در هفته آینده اقدام به عرضه با قیمت‌های پایین‌‌تر داشته باشد، هر چند که هنوز در لیست نرخ‌های پیشنهادی این شرکت که روی سایت قرار گرفته، تغییری حاصل نشده و همچنان با در نظر گرفتن هزینه‌های تولید و گزارش‌های مربوط به آن کاهش نرخ این شرکت تایید نشده است.

از سوی دیگر امروز دوباره تعدادی از شرکت‌های بخش خصوصی عرضه‌های خود را در بورس با قیمت‌های پایین‌تر از آخرین معامله خود انجام خواهند داد.

بر این اساس امروز مجتمع فولاد آریا ذوب برای دومین بار طی هفته جاری یک هزار و ۱۰۰ تن میلگرد سایز ۱۶ تا ۲۰ را با قیمت ۱۶ هزارو ۲۰۰ ریال عرضه خواهد کرد که زمان تحویل این کالا اول آذرماه خواهد بود. حداکثر ظرفیت افزایش عرضه این کالا ۳ هزار و ۳۰۰ تن است ضمن اینکه این عرضه به صورت نقدی خواهد بود.

این سبد شامل سایزهای ۱۶، ۱۸و ۲۰ است که همه این سایزها به نسبت مساوی و در محموله‌های ۱۱۰ تنی به خریداران ارائه می‌شود ضمن اینکه پرداخت ۱۰۰ درصد ارزش معامله ۲۴ ساعت قبل از شروع تالار الزامی است و امکان تسویه اعتباری هم وجود ندارد.

در همین حال فولاد کویر هم میلگرد ۱۴ تا ۲۵ خود را با نرخ یک هزار و ۶۷۵ تومان عرضه خواهد کرد. جهان فولاد غرب تیرآهن سایز ۱۴ را با قیمت یک هزارو ۷۱۰ تومان و ذوب آهن سیرجان حدید جنوب هم میلگرد خود را با نرخ یک هزارو ۶۵۰ تومان عرضه خواهند کرد.

البته دیروز میلگرد نطنز با قیمت یک هزارو ۶۲۰ تومان عرضه شد، اما خریداری برای این کالا وارد رینگ نشد.