گروه بنگاه‌ها- زهرا مسافر: مدیر عامل شرکت فولاد یزد از راه‌اندازی خط تولید ۳۰۰ هزار تنی کنسانتره سنگ آهن تا دی ماه امسال خبر داد. بهادر احرامیان با بیان این مطلب گفت: خط تولید یاد شده توسط شرکت ذوب آهن جنوب شرق ایران از زیرمجموعه‌های شرکت فولاد یزد اجرایی خواهد شد.

وی افزود: در فاز نخست ۳۰۰ هزار تن سنگ آهن تولید خواهد شد، اما افزایش ظرفیت تولید به میزان ۴ میلیون تن از برنامه‌های این شرکت است که طی فازهای بعدی اجرایی می‌شود.

به گفته مدیر عامل شرکت فولاد یزد با توجه به راهبرد شرکت فولاد یزد مبنی بر توسعه تولید شمش به ۵ میلیون تن، تامین سنگ آهن مورد نیاز مورد توجه قرار گرفت و اکنون معدن اختصاصی این شرکت در مرحله اکتشاف تکمیلی و تجهیز بوده و تولید و فرآوری مواد معدنی خشک نیز در حال انجام است.

وی تصریح کرد: با اطمینان قطعی از وجود ذخایر معدنی مناسب، احداث خط تولید آهن اسفنجی و شمش فولاد وارد مرحله عملیاتی خواهد شد.

احرامیان، همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده درباره بهره‌وری این شرکت اظهار کرد: با ارتقای ترانسفورماتور برق به ۲۵ مگاوات، میزان تولید شمش به ۲۴۵ هزار تن رسیده که بالاترین میزان تولید شمش فولاد در راندمان جهانی با توجه به برق موجود، محسوب می‌شود. همچنین، میانگین خالص ساعات کاری ماهانه در خط نورد میلگرد این کارخانه،۶۰۰ ساعت است که مطابق شاخص‌های استاندارد جهانی است.

وی افزود: در بخش انرژی، میزان مصرف گاز در کوره‌های پیشگرم حدود ۴۰ متر مکعب در هر تن تولید تیرآهن است. علاوه براین، در خط نورد میلگرد، ۲/۲ ساعت نفر و در خط ذوب، ۵/۲ ساعت نفر (در بخش تعمیرات و تولیدی) برای هر تن تولید محصول فعالیت می‌کنند.

احرامیان، درخصوص وضع عوارض صادرات محصولات فولادی گفت: تصمیم دولت در این زمینه براساس نوسانات و التهاب بازار ارز طی ماه‌های اخیر صورت گرفت که تنها به منزله فروکش کردن تحرکات هیجانی بازار است.

به گفته وی، پیش‌بینی می‌شود که با گذشت زمان سیستم اقتصادی دولت در زمینه وضع عوارض صادرات محصولات فولادی تجدیدنظر کند زیرا محدود کردن صادرات در کشوری که از تولیدکنندگان فولاد است در دراز مدت پایدار نخواهد بود.

مدیرعامل شرکت فولاد یزد با بیان اینکه ایجاد محدودیت در زمینه صادرات از توجیه اقتصادی برخوردار نخواهد بود، تصریح کرد: این امر به منزله ممنوعیت صادرات تلقی می‌شود.