در حالی که تا 5 ماهه ابتدایی سال جاری میزان شمش وارداتی به کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تا 23 درصد کاهش پیدا کرده بود، اما آمار مربوط به شمش وارداتی در 6 ماهه ابتدایی سال نشان می‌دهد که این رقم از 23 درصد کاهش به 19 درصد کاهش رسیده که نشان می‌دهد میزان واردات بیشتر شده است.

به گفته یکی از وارد کننده‌های شمش در تابستان امسال پس از اینکه قیمت دلار در محدوده ۱۹۰۰ تومان بود بعضی از فروشنده‌ها اقدام به ثبت سفارش واردات شمش با ارز آزاد کردند و با توجه به اینکه قیمت ارز از مرز ۲ هزار تومان گذشت، واردات این کالاها قطعی شد، چون با توجه به شرایط بازار داخلی و قیمت ارز، توجیه پذیر شد، در نتیجه میزان واردات بهتر شد از این رو در آمارها هم می‌بینیم که تفاوت واردات شمش در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با سال قبل کمتر از حجم ۵ ماهه شده است.
اما نگرانی معامله‌گران این است که سرعت کاهش واردات شمش تشدید شود. با توجه به اینکه از آن زمان تا کنون باز هم نوسان قیمت ارز زیاد بوده و مشخص نیست که آیا به این زودی‌ها قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند یا خیر، کسی وارد این حیطه نشده و اقدام به واردات شمش نمی‌کنند برای مثال اگر تاجری در حال حاضر شمش با ارز 2 هزار و 500 تومان که قیمت اعلامی از سوی اتاق ارز است وارد کند، اگر با توجه به نوسان زیاد قیمت ارز، میانگین قیمت آن با شدت زیادی کاهش پیدا کند، برای واردکننده‌ها ریسک زیادی خواهد داشت.
از این رو به نظر کارشناسان اگر بازار ارز ثبات بیشتری داشته باشد به این معنی که نوسان آن محدود و آن طور که در ماه‌های قبل بود و روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان نوسان داشت نباشد، می‌تواند به تجار در تصمیماتشان کمک کند. به گفته یکی از تجار مهم این است که نوسان قیمت ارز چه افزایشی و چه کاهشی در هر صورت محدود و معقول باشد تا واردکننده‌ها هم ریسک پذیری خود را بالا ببرند، اما فعلا چنین جوی در بازار وجود ندارد و به همین دلیل تولیدکننده‌هایی که به شمش وارداتی احتیاج دارند و پیش از این از طریق واردکننده‌ها نیاز خود را تامین می‌کردند این روزها خود به تکاپو افتاده و راسا اقدام به بررسی شرایط واردات می‌کنند.