عدم ثبات نرخ ارز و سردرگمی بازار پتروشیمی
جمشید محمدی در گفتوگو با مهر درباره آخرین وضعیت عرضه محصولات پتروشیمی در بورس با تاکید بر اینکه عرضه بورسی محصولات پتروشیمی دارای ساز و کار مشخصی است، گفت: سیاست و تصمیم نهایی دولت و ستاد هدفمندی یارانهها این است که همه شرکتهای تولیدی باید محصولات پتروشیمی خود را در بورس عرضه کنند.
مدیر بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی پتروشیمی مهمترین دلایل رقابت کاذب، افزایش تقاضا و گرانی برخی از محصولات پتروشیمی در بورس را تشریح کرد و گفت: تثبیت قیمت ارز و شرایط اقتصادی مانع سردرگمی بازار پتروشیمی میشود.
جمشید محمدی در گفتوگو با مهر درباره آخرین وضعیت عرضه محصولات پتروشیمی در بورس با تاکید بر اینکه عرضه بورسی محصولات پتروشیمی دارای ساز و کار مشخصی است، گفت: سیاست و تصمیم نهایی دولت و ستاد هدفمندی یارانهها این است که همه شرکتهای تولیدی باید محصولات پتروشیمی خود را در بورس عرضه کنند. مدیر بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی پتروشیمی با اعلام اینکه در حال حاضر موانع عرضه بورسی تمام محصولات پتروشیمی برداشته شده، تصریح کرد: بازرگانی پتروشیمی به نمایندگی از مجتمعهای پتروشیمی و هلدینگ خلیج فارس همواره همه محصولات تولیدی را از طریق بورس به بازار عرضه کرده است.
این مقام مسوول با تاکید بر اینکه اگر همه تولید کنندگان، محصولاتشان را از طریق بورس عرضه کنند، تقاضا و عرضه در نقطه تعادل قرار گرفته و قیمتهای متعادلی در بازار پتروشیمی ایجاد میشود، اظهار کرد: به طور کلی این روند رو به بهبود است.
وی سهم کنونی بازرگانی پتروشیمی از مجموع محصولات پتروشیمی که از طریق بورس عرضه میشود را بین ۷۰ تا ۸۰ درصد اعلام کرد و افزود: البته با افزایش نسبی تعداد دیگر شرکتهای خصوصی که اقدام به عرضه محصولاتشان از طریق بورس کردهاند، تاحدودی سهم بازرگانی پتروشیمی کمتر شده است.
محمدی با بیان اینکه کاهش نوسان قیمت ارز منجر به ایجاد شرایط متعادل و باثباتتری در بازار محصولات پتروشیمی کشور خواهد شد، بیان کرد: قطعا در شرایط پایدار اقتصادی این امکان فراهم میشود که با نظم بیشتری نیاز مصرفکنندگان تامین و از طریق بورس عرضه شود.
به گفته مدیر بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی پتروشیمی در شرایط خاص موجود حاکم بر کشور، نوسانات نرخ ارز در بازار التهاب ایجاد کرده و باعث ایجاد رقابت کاذب بین خریداران، افزایش تقاضا و افزایش قیمت برخی از محصولات پتروشیمی خواهد شد.
این مقام مسوول، ادامه داد: بنابراین مسائل و مولفههای اقتصادی خارج از حوزه دسترسی شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر بازار پتروشیمی حاکم شده که منجر به سردرگمی بازار شده است.
محمدی با یادآوری اینکه هم اکنون حجم محصولات برای تامین نیاز داخلی و حتی صادرات پتروشیمی کافی است، تبیین کرد: در شرایط فعلی هیچ نگرانی در این رابطه وجود ندارد.
مدیر بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی پتروشیمی قیمت محصولات پتروشیمی را تابع دو مولفه نرخ ارز و شرایط اقتصادی کشور دانست و خاطرنشان کرد: اگر این دو موضوع متعادل شوند، مشکل در تامین کالاهای اولیه وارداتی مورد نیاز، فروش و صادرات محصولات تولیدی پتروشیمی و پلیمری نخواهیم داشت.
ارسال نظر