فرود و فراز قیمتها در بازار پتروشیمی
عرضه، پاسخگوی تقاضا نیست
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: بازار پتروشیمی روز گذشته اگرچه در ابتدای مبادلات روندی نزولی داشت، اما با ورود به بعدازظهر تغییر جهت داده و مثبت شد.
عکس: آکو سالمی
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: بازار پتروشیمی روز گذشته اگرچه در ابتدای مبادلات روندی نزولی داشت، اما با ورود به بعدازظهر تغییر جهت داده و مثبت شد. از این رو اکثر محصولات پلیمری در این روز نسبت به شروع هفته جدید ۱۰۰ تومان در هر کیلو رشد قیمت داشتند. به گفته فعالان بازار، در این روز نرخ دلار از ۳ هزار تومان فراتر رفت و به این ترتیب پیشنهاد تاجران نیز برای کالاهای مختلف با رشد همراه شد.
البته در ابتدای روز و با توجه به روند نزولی قیمتها که در روز شنبه تشدید شده بود، نرخهای اعلامی از سوی تاجران با افت و خیز زیادی همراه بود، به طوری که اختلاف قیمتها برای کالاهای یکسان از سوی بازاریان ۱۰۰ تا ۱۵۰ تومان در هر کیلو بود.
حال آنکه با ورود به بعدازظهر و رشد قیمتها، نرخهای محصولات پلیمری از سوی تاجران با یکسانی بیشتری همراه شده و تفاوت قیمتها کمتر شد. با این حال همچنان در بازار پتروشیمی به عقیده بسیاری از معاملهگران، نرخهای اعلامی از سوی فروشندگان واقعی نیست و توافق بر سر قیمتها به سختی انجام میشود. این گروه معتقدند: در حال حاضر با توجه به انتشار اخبار ضد و نقیض در خصوص مسائل سیاسی و اقتصادی پیش روی بازار تصمیمگیری برای خرید یا فروش محصولات پتروشیمی دشوار شده است و به همین دلیل بیشتر معامله گران ترجیح میدهند با احتیاط وارد معاملات شوند.
در همین حال بیشتر معاملهگران در این روز از پیشبینی بازار پتروشیمی خودداری کرده و میگویند: با توجه به آینده نامعلوم بازار ارز نمیتوان روند بازار پتروشیمی را در روزهای آتی ارزیابی کرد و در نتیجه باید در انتظار روزهای آینده باقی ماند. البته برخی از کارشناسان بازار معتقدند: در حال حاضر جو روانی افت و خیز قیمت دلار، توانسته بازار پتروشیمی را با التهاب بیشتری روبهرو کند و در نتیجه میزان تقاضا را افزایش داده و خریداران را در بازار افزایش دهد.
علاوه بر این کمبود عرضه در مقابل تقاضا هم بر جو روانی بازار تاثیر گذار بوده است، به طوری که بیشتر عرضه کنندگان با توجه به تشدید اختلاف قیمتها در بازار و بورس تمایلی به عرضه محصولات خود در بورس کالا ندارند و ترجیح میدهند کالاهای خود را با نرخهای بالاتر و در بازار آزاد به فروش برسانند.
حال آنکه بیشتر فعالان بازار معتقدند: تا زمانی که بازار ارز آرام نگیرد و اطمینان به بازاریان داده نشود که قیمت دلار در بازار آزاد کاهش پیدا خواهد کرد و ارز با قیمت اتاق مبادلات ارزی در اختیار واردکنندگان قرار خواهد گرفت، نباید انتظار آرامش از بازار پتروشیمی داشت. این در حالی است که بیشتر مجتمعهای پتروشیمی هم در تامین خوراک خود با ارز آزاد دچار مشکل هستند و برای عرضه محصولات خود در بلاتکلیفی به سر میبرند. پیش تر قرار بود که فروش خوراک به مجتمعهای پتروشیمی با نرخ دلار آزاد انجام شود، اما این موضوع با توجه به تشدید التهاب در بازار ارز و طی هفته گذشته به فراموشی
سپرده شد. در همین حال بیشتر فعالان بازار پتروشیمی معتقدند: زمانی خریداران در بازار پتروشیمی عقبنشینی خواهند کرد که بازار ارز به ثبات برسد.
ارسال نظر