کاهش مقاطع در بازار، رشد شمش در بورس

گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: دیروز در بازار آزاد به واسطه کاهش سطح معاملات و نبود خریدار و فروشنده، قیمت‌های پیشنهادی با افت همراه شد و میلگرد عمده فروشی در انبارهای تهران در محدوده ۱۹۳۰ تا ۱۹۵۰ تومان قرار گرفت، اما در بورس کالا نرخ محصولات فولادی با رشد روبه‌رو شد. در معاملات دیروز و با وجود شایعاتی در خصوص احتمال کاهش قیمت میلگرد در بورس، سبد تیرآهن و میلگرد ذوب آهن با قیمت یک هزار و ۷۵۰ تومان معامله شد که بالاتر از میانگین آخرین سبد فروخته شده از این شرکت بود و اگرچه ترکیب آن از نظر برخی از معامله‌‌گران باعث نمی‌شود تا برای خریدار بالاتر از هفته قبل تمام شود، اما در هر صورت از آنجا که خرید میلگرد بر تیرآهن ارجحیت دارد بنابراین معامله‌گران این سبد را فقط با در نظر گرفتن میلگرد آن ارزیابی می‌کنند.

از سوی دیگر شمش فولاد خوزستان هم که با قیمت یک هزارو ۵۱۲ تومان عرضه شده بود در رقابت، به یک هزارو ۶۰۴ تومان رسید. میانگین قیمت محموله‌های فروش رفته از این کالا که در مجموع ۲۲ هزار تن بود یک هزار و ۵۹۹ تومان بود.

دیروز میلگرد وتیرآهن ذوب آهن اصفهان هم با قیمت یک هزارو ۷۵۰ تومان در رینگ اصلی ۳۶ هزار تن و در زمان مچینگ ۱۷ هزار تن فروخته شد.

به نظر معامله گران در صورتی که واردات شمش از این پس صورت بگیرد قطعا باید با قیمت‌های ارز بالاتر از ۲۱۰۰ تومان وارد شود؛ چرا که بالاترین محموله‌ای که تاکنون وارد شده با ارز ۲ هزار و ۱۰۰ تا ۲ هزار و ۲۰۰ تومان خریداری شده است که برای خریدار تا درب کارخانه تا یک هزارو ۸۵۰ تومان هزینه داشت و اگر محموله‌ای از این پس وارد شود و به خصوص تا ۲ ماه آینده، پایین‌تر از این رقم نخواهد بود، از این‌رو این موضوعات معامله شمش فولاد خوزستان در بورس را به صرفه کرد به خصوص که آینده بازار ارز و روند قیمت‌ها مشخص نیست و ممکن است در صورتی که قیمت ارز از محدوده ۲ هزارتومان کاهش پیدا نکند، تولیدکننده‌ها مجبور شوند وجه بیشتری برای شمش وارداتی پرداخت کنند.

با در نظر گرفتن این شرایط و آینده بازار و نگرانی هایی که وجود دارد در نهایت شمش فولاد خوزستان برای تحویل ۳۰ آبان‌ماه تا یک هزارو ۶۰۰ تومان برای خریداران به صرفه به نظر می‌رسد.

اما در مقابل خرید محصولات ذوب آهن همچنان با تردید مواجه شد و این تردید بخشی از فروش این کالاها را به زمان مچینگ انتقال داد.

این موضوع به این دلیل نیست که خریداران تنها در نگرانی تامین شمش هستند و به مقاطع فکر نمی‌کنند بلکه نگرانی از عدم فروش کالاهای نهایی در بازار است که این تردید را به وجود آورده. به گفته معامله‌گران بسیاری از محموله‌هایی که در هفته‌های اخیر معامله شد به آدرس انبارها منتقل شده و به دلیل نبود خریدار کافی در بازار، بخش عمده‌ای از این محموله‌ها همچنان در انبار است و ریسک زیادی برای تجار محسوب می‌شود اگر وارد بازار شده و حجم بالایی کالا را از بورس بخرند به خصوص که قیمت آن در مقایسه با شمش فروش رفته در همین روز بالاتر بود هرچند که ذوب آهن این محصولات را برای ۳۰ آذرماه عرضه کرده بود. به نظر کارشناسان بازار این طبیعی است که برای تامین شمش نگرانی وجود داشته باشد، اما در مورد مقاطع این طور نیست.

نکته جالب تر این بود که برخلاف همیشه که یک روز قبل از عرضه‌های بورس قیمت‌ها در بازار افزایش پیدا می‌کرد، در معاملات دیروز شرایط متفاوتی را شاهد بودیم به طوری که معاملات بازار چه در روز قبل و چه در روز معامله با رشد قیمت مواجه شد. آگاهان بازار این موضوع را هم دلیل دیگری برای خاص بودن شرایط امسال بازار در مقایسه با سال‌های قبل عنوان می‌کنند که حتی عرضه‌های بورس آن‌طور که در گذشته تاثیرگذار بود و همپای بازار نوسان داشت، نیست.

کاهش تقاضا در رینگ فلزات

خبرگزاری فارس - یک کارگزار رینگ فلزات با اشاره به کاهش تقاضا در این رینگ نسبت به هفته گذشته گفت: به نظر می‌رسد اگر دلار در قیمت‌های فعلی بماند، فولاد نیز در نرخ‌های فعلی ثابت می‌شود.

محمودرضا الهی‌فر با اشاره به کاهش تقاضا در رینگ فلزات نسبت به هفته گذشته اظهار کرد: شمش فولاد با توجه به نرخ فعلی دلار و عدم کاهش قیمت چشمگیر ارز هنوز امکان افزایش قیمت نیافته است، زیرا با توجه به دلار ۳ هزار تومان و عوارض، قیمت شمش باید بالای ۱۹۰۰ تومان باشد؛ بنابراین اگر دلار در قیمت‌های بالا باقی بماند، قیمت شمش رشد می‌کند، ولی اگر به حدود ۲۵۰۰ تومان کاهش یابد به تناسب نرخ آن نیز کاهش خواهد یافت.

الهی‌فر با تاکید بر اینکه فولاد در اولویت دریافت ارز نیست، افزود: شمش با دلار آزاد وارد می‌شود و به این دلیل با قیمت فعلی دلار، جا برای افزایش نرخ آن وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در بازار آهن قیمت‌ها نسبت به هفته گذشته با کاهش قیمت روبه‌رو شده و به نظر می‌رسد قیمت فولاد در این قیمت‌ها تثبیت شود مگر اینکه اتفاق خاصی رخ دهد.