گروه بورس کالا - بازار قراردادهای آتی سکه در روز ابتدایی هفته همچنان که پیش بینی می‌شد و وعده مسوولان نیز هم راستا با آن بود در همان ساعت ابتدایی با کاهش 5 درصدی قیمت‌ها همراه شد.
عدم اطمینان و ترسی که در بازار نقدی و آتی وجود دارد مانع از ریزش قیمت‌ها به صورت مداوم است و در عصر، قیمت‌ها با افزایش بیش از ۳ درصد مواجه شد اما دوباره منفی شد و پایین آمد.

فاطمه بهارمست یکی از مدیران بورس‌های کالایی با اشاره به اینکه بازار در همان شروع معاملات با صف فروش مواجه شد؛ اما روند دادوستدها همچنان نوسانی است، اظهار کرد: در روزهای پایانی هفته گذشته روند معاملات به گونه‌ای بود که هر شخص تنها می‌توانست موقعیت‌های خود را ببندد. قبلا هر شخص حقیقی می‌توانست 100 موقعیت داشته باشد؛ اما در شرایط فعلی برای هر شخص امکان داشتن بیش از 50 موقعیت وجود ندارد. به نظر می‌رسد یکی از دلایل افزایش صف سنگین فروش بستن موقعیت‌های معاملاتی بوده است. براساس گفته تحلیلگران، در معاملات روز پنج شنبه همانند ماجرای بهمن‌ماه سال گذشته معاملات قراردادهای آتی سکه یک طرفه اعلام شد و این در شرایطی است که در اطلاعیه دیروز بر امکان اخذ موقعیت تعهدی خرید فزاینده تاکید شده بود.
این کارگزار بورس کالا با اشاره به اینکه معاملات دیروز درست پس از اینکه با صف سنگینی از فروش مواجه شد با افزایش قیمت‌ها و افزایش موقعیت خرید مواجه شد، افزود: به دلیل اینکه بسیاری از فعالان می‌خواهند در موقعیت سود قرار داشته باشند به همین دلیل از موقعیت‌های خرید کاسته شد، البته شرایط بازار به گونه‌ای است که در هر صورت امکان تشکیل صف خرید وجود دارد. بهارمست سپس با اشاره به شرایط کنونی بازار ارز و اینکه التهاب‌ها و نوسانات کنونی ناشی از هشدار اقتصاددانان نسبت به نرخ تورم و حجم بالایی از نقدینگی‌های سرگردان بوده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر مسائل اقتصادی، پارامترهای غیر‌اقتصادی در قالب عوامل برون‌زای سیاسی و تحولات بین‌المللی سوریه و تنش آن با ترکیه از دیگر فاکتورهایی هستند که می‌تواند در تغییرات بازار ارز و سکه به صورت روانی نقش قابل توجهی داشته باشند. این کارشناس اقتصادی درباره کاهش دوباره قیمت‌ها اظهار کرد: در شرایط کنونی به دلیل ابزارها و سیاست‌هایی که دولت در اختیار دارد قیمت‌ها کاهش محسوسی داشته اما نباید این نکته را فراموش کرد که با سیاست‌های غیر‌منطقی و غیر‌اقتصادی، قیمت‌ها تنها به صورت موقت افت پیدا می‌کند و اگر مکانیزم علمی و برنامه مدون اقتصادی روشنی برای بازار در نظر گرفته نشود چه بسا نمی‌توان ادعا کرد قیمت‌ها به صورت بلندمدت کاهشی باشد. وی در پایان در رابطه با توصیه‌هایش نسبت به روند معاملات در بازار آتی گفت: به دلیل نوسانات شدیدی که در بازار وجود دارد ترجیحا گفته می‌شود سرمایه‌گذاران مبتدی از حضور در بازار جلوگیری کنند؛ اما به معامله گران حرفه‌ای توصیه می‌شود به دلیل اینکه همواره برای افزایش قیمت‌ها حدی وجود ندارد و برای فروش کف قیمتی در نظر گرفته می‌شود به همین دلیل گرفتن موقعیت خرید از موقعیت فروش بهتر است. همچنین براساس تازه‌ترین اطلاعیه بورس کالای ایران با احتساب وجوه تضمینی اضافی اعلام شده و وجه تضمین اولیه از روز دوشنبه ۱۷ مهرماه میزان وجه تضمین به ۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان می‌رسد.


طلا در هفته‌ای که می آید
قیمت طلا در هفته گذشته از میانگین 1778 دلار و 75 سنت به ازای هر اونس در اول اکتبر، به میانگین قیمت 1787 دلار در 5 اکتبر رسید.به گزارش سایت شرکت کارگزاری سی ولکس کالا به نقل از گروه تحقیقات سایت Kitco، براساس نظر سنجی انجام شده در بین 23 نفر، 18 نفر پیش‌بینی افزایش قیمت طلا، 3 نفر پیش‌بینی کاهش قیمت و 2 نفر نظری خنثی برای طلا در هفته آینده داشته‌اند. مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در هفته‌های آتی، سیاست‌های بانک مرکزی اروپا در افزایش یا ثبات نرخ بهره بانکی، نحوه اقدام اتحادیه اروپا در مقابله با بحران بدهی به وجود آمده در کشورهای این منطقه، سیاست‌های تورم‌زدایی چین و آمار داده‌های اقتصادی این کشور، فستیوال‌های کشور چین و هند، نرخ بهره بانکی فدرال رزرو آمریکا و گزارش اداره کار آمریکا، بروز بلایای طبیعی، بهای نفت در بازارهای جهانی و همچنین بروز تنش‌های سیاسی در کشورهای جهان خواهد بود.
تحلیل تکنیکال طلا
برای هفته معاملاتی آتی این پیش‌بینی وجود دارد طلا در این هفته با روندی صعودی همراه باشد. در این صورت اگر طلا بخواهد روندی افزایشی داشته باشد، قیمت آن با عبور از نزدیک‌ترین سطح مقاومتی که 1800 دلار است، به مقاومت قیمتی 2000 دلار نیز رشد پیدا خواهد کرد، در غیر این‌صورت اگر طلا بخواهد روندی نزولی داشته باشد، در صورت عبور از ساپورت قیمتی 1770 دلار، احتمال اینکه قیمت آن تا حمایت قیمتی 1750 دلار به ازای هر اونس نیز نزول پیدا کند، وجود دارد.